Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se
Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.
Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.
Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!
/Hook & Leben
Inte exakt svaret på din fråga, men har du funderat på att köpa en "vanlig" istället?
Jag har en Rancilio Silva med matchande kvarn och det är rätt roligt att mala och göra sin espresso. Luktar gott i köket också av nymalda bönor.
Inte funderat faktiskt även om kaffet troligen blir ännu bättre och starkare men det känns mest bekvämt med en helautomatisk.
Har du jämfört? Vad tycker du i så fall?
Dessutom är den byggd som en riktig gammaldags maskin med riktiga tröga strömbrytare, järn och plåt istf plast etc,
Precis så som Singular säger så är nespresso jämt hyfsat hög kvalitet med minimalt av förberedelser och efterarbete samt bättre kaffe än många presterar.
Men om du vill köra på riktigt, kör Jura. Har haft en lite större modell, kommer ej ihåg modell eller så men den var riktigt bra. Minus för all rengöring och skit dock
Kommer ihåg nu att det var dina små tips tidigare som fick min mockabryggare att börja briljera. Mycket nöjd med resultaten, tack!Det du ska tänka på är att inte tänka på en med inbyggd kvarn,
Men visst allt handlar ju om nivå på nörderi , plånbok och tid/engagemang
Fråga 1 du bör ställa dig. vilken nivå på kaffe vill du ha?, dricker du ofta eller bara ibland?, vill du "pyssla" lite och göra hantverket till halva grejen?
Är du på nivån, "stila för polarna och svepa fram en espressokopp" "glad om det smakar bättre än bryggkaffe" då kommer du långt med en helautomatisk maskin, dock får du betala överpris för en plastmaskin oftast.
Sen en viktig faktor är ju priset, och i just kaffefallet är inte dyrt = bäst
Jag hade hellre haft denna kombo i köket, Bigalletti (moccabryggare, ca 300kr) + färskt kaffe och en enkel kvarn , än en jura special special som inte tas omhand och bönorna inte är tip top
Har länge funderat på att handla en maskin med inbyggd kvarn. Vad ska man tänka på?
Har hört att Jura är överjävligt bra. Har testat vissa billigare Siemensmodeller och även Krups. Krupsen levererade riktigt starkt kaffe.
sen kan man ju göra misstaget att välja en helautomatisk maskin med kassa bönor, typ gevalias bönor som stått i butiken i 1 år
Namnet till trots så är det espressokaffe du får ur en mockabryggare, eller i princip identiskt iaf förutsatt att du kör med espressobönor. Dock maler man bönorna lite grövre.Är helt ärligt inte så intresserad av halvautomatiska versioner förutom kanske den där moccabryggaren. Kan man göra espresso med den också?
Kan mycket väl vara så. Jag var rätt imponerad av Krupsmaskinen som var rätt billig, cirka 4k. Den gjorde väldigt starkt och gott kaffe jämfört med min väns Siemens.
Som jag skrev ovan har jag en Wilfa för 600kr som fungerar lysande till en icke kaffenörd. Joshua3 verkar köra med en sån på jobbet (skrev han ovan). Lyftet till nymalet med en sån (och din Bialetti) är jättestort. Nästa lyft till en kvarn för 2-4k nog betydligt mindre.Kliat i fingrarna ett bra tag nu, har velat köpa en bra espressomaskin och kvarn. Är nedanstående paket en bra deal? Alternativet är att jag börjar med att skaffa en bra kvarn till min Bialetti Moka Express, har ni något tips i så fall? Vill gärna kunna använda samma kvarn till espresso den dagen jag uppgraderar.
http://www.rigtigkaffe.se/sv/paketlosningar-/133-gaggia-classic-pakke.html
Tack för input!