BOTL
Panerai
Om du som jag tänker unna dig nåt lite roligare till jul och nyår så dela gärna med dig för lite inspiration.
Många äter ju gott och vill man ha bra kött så lär man många gånger beställa långt i förväg så det får hänga i en månad eller två. Det mesta i systemets beställningsortiment har man inom två veckor så tid finns. För att hålla en bra nivå i tråden så kom gärna med inlägg som inspirerar. Tänker man dricka julmust och röka cigg finns det säkert andra som är intresserade av att få höra.
Försöker hitta nån rolig cognac för en human slant. Delamain är anständig och deras Pale & Dry (best nr 137) kan man ställa framför vem som helst som har ett intresse för dryck utan att skämmas. Lite nyfiken på deras julcognac, någon som provat?
http://www.johanlidbyvinhandel.se/retail/vintages/450/
Det blir traditionell julmat så där har jag inget att inspirera med.
Nyårsafton jagar jag nån rolig köttbit, en bra wagyuentrecote eller en riktigt fin kalventrecote skulle få vara varmrätten som får bli till sig på grillen, tillbehör...för och efterrätt är inte spikade.
Pol Rogers 2004 vintage till förrätten (nr 7536) om det passar, rödvin för 3-400 kr flaskan som inte är för vass så att den gifter sig med wagyuköttet efterlyses och jag älskar söta viner till efterrätten. Tokaji eller Sauternviner för 2-300 flaskan (om det är halvliters).
Jagar portvin till cigarren efter middagen som förmodligen blir nåt med lite ålder men full kropp och medium till full styrka. Cohiba känns helrätt med lite ålder eller nåt annat roligt.
Julafton brukar jag försöka röka nåt rejält, som räcker i två timmar, dubbelcorona av nåt slag. Måste se vad som finns i plastidorerna.
Många äter ju gott och vill man ha bra kött så lär man många gånger beställa långt i förväg så det får hänga i en månad eller två. Det mesta i systemets beställningsortiment har man inom två veckor så tid finns. För att hålla en bra nivå i tråden så kom gärna med inlägg som inspirerar. Tänker man dricka julmust och röka cigg finns det säkert andra som är intresserade av att få höra.
Försöker hitta nån rolig cognac för en human slant. Delamain är anständig och deras Pale & Dry (best nr 137) kan man ställa framför vem som helst som har ett intresse för dryck utan att skämmas. Lite nyfiken på deras julcognac, någon som provat?
http://www.johanlidbyvinhandel.se/retail/vintages/450/
Det blir traditionell julmat så där har jag inget att inspirera med.
Nyårsafton jagar jag nån rolig köttbit, en bra wagyuentrecote eller en riktigt fin kalventrecote skulle få vara varmrätten som får bli till sig på grillen, tillbehör...för och efterrätt är inte spikade.
Pol Rogers 2004 vintage till förrätten (nr 7536) om det passar, rödvin för 3-400 kr flaskan som inte är för vass så att den gifter sig med wagyuköttet efterlyses och jag älskar söta viner till efterrätten. Tokaji eller Sauternviner för 2-300 flaskan (om det är halvliters).
Jagar portvin till cigarren efter middagen som förmodligen blir nåt med lite ålder men full kropp och medium till full styrka. Cohiba känns helrätt med lite ålder eller nåt annat roligt.
Julafton brukar jag försöka röka nåt rejält, som räcker i två timmar, dubbelcorona av nåt slag. Måste se vad som finns i plastidorerna.