Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

OT. Julsenapen klar!

Diskussion i 'Diskussion' startad av BluesmanV8, 15 december 2012.

  1. BluesmanV8
    Trådstartare

    BluesmanV8 Biskop

    Inlägg:
    2.474
    1 dl Colemans senapspulver.
    1 matsked, starkt Ungerskt paprikapulver.
    Salt och peppar efter behag.
    1/2 dl. rödvin.
    1-2 matskedar vatten.
    1/2 till 1 dl. grädde.
    2 stora, finhackade, ej pressade!, vitlöksklyftor.
    Rör försiktigt. Späd med mera grädde till önskad konsistens.

    Denna senap får flintisar som jag att gosvettas på skulten!
    Skall stå i kylskåp 24 timmar för att smakerna skall gifta sig.

    Njuut!
     
  2. Kson

    Kson Friends of KS

    Inlägg:
    4.609
    Ska prova om jag hinner ; )
     
  3. frere

    frere Biskop

    Inlägg:
    2.259
    Från:
    Uppsala
    Spännande recept! Här är ingredienserna till mina två sorter. Förutom senapsfröna, förstås. 40% bruna och 60% gula tycker jag blir lagom. Kanonkulan för malning syns i förgrunden. Nu vilar jag underarmarna och dricker vin istället.
     

    Bifogade filer:

  4. trumpetera

    trumpetera Borgare

    Inlägg:
    532
    Från:
    Göteborg
    Fan vilka fina recept!

    Sitter i Kapstaden och försöker komma ihåg mängderna i mitt. Det är jävulskt gott, enkelt och starkt så att tänderna lockar sig! Det innehåller Colemans, idealmjöl socker, vatten och konjak. En hel del av det senare skall inmundigas av far under tillredningen, så köp för tusan ingen Eau de Vie!!

    Det blir en ganska lättflytande senap som jag helt enkelt älskar.

    Nåja, i år blir det inget dylikt för mig- har sett ett par stackars tomtar sitta med barn i knäet och svetten rinnande innanför tomteskäggen de senaste dagarna- här är det 30 grader varmt!

    Skål på er allihop!
     
  5. BluesmanV8
    Trådstartare

    BluesmanV8 Biskop

    Inlägg:
    2.474
    Själv äter jag LCHF. All sötning går då bort. Får nog testa med lite Stevia.
    Har en kompis som gör min senap med tillsatt honung och menar att det blir fint.
    Mitt recept kan med fördel få ett par matskedar mayonnaise, blir då lite mildare/lenare.
     
  6. BluesmanV8
    Trådstartare

    BluesmanV8 Biskop

    Inlägg:
    2.474
    Skål på dig!
    Skall snarast inhandla en Grönstedts XO och hälla i senapstillverkaren!
     
  7. trumpetera

    trumpetera Borgare

    Inlägg:
    532
    Från:
    Göteborg
    Mycket bra!
     
  8. David

    David Bödeln

    Inlägg:
    5.740
    Ser fantastiskt gott ut! Får se om det blir tid att prova nästa vecka.
     
  9. bredbud

    bredbud Bonde

    Inlägg:
    73
    Imponerande! Tanken att göra "egen" har aldrig fallit mig in, måste testas. Dock är sillen helig och ska saltas ur/tillagas enligt konstens alla regler. Minst 3 sorter/högtid ;)
     
  10. watchowner

    watchowner Stadsbo

    Inlägg:
    393
    Från:
    Stockholm
    Låter gott - ser om jag hinner prova.
     
  11. Vintage92

    Vintage92 Friends of KS

    Inlägg:
    3.828
    Ska absolut testas! Tack gubbar.
     
  12. yonsson

    yonsson Kikuchiyo Kobra Kai

    Inlägg:
    28.415
    Från:
    GBG
    Vad besviken jag blev nu. Jag läste "julsnapsen". :oops:
     
  13. BluesmanV8
    Trådstartare

    BluesmanV8 Biskop

    Inlägg:
    2.474
    Det tar inte mera än 15 minuter att röra ihop den.
     
  14. Aquaracer2

    Aquaracer2 Groda

    Inlägg:
    10.439
    Från:
    Skärgården
    :D
     
  15. leben

    leben El Patrón

    Inlägg:
    7.613
    Jag också faktiskt :D
     
  16. bambam27

    bambam27 Torpare

    Inlägg:
    8
    Då ska ni få det enda recept på julsnaps ni behöver: fyra sexor absolut att dricka i samma rum som en julgran. :cool:
     
  17. David

    David Bödeln

    Inlägg:
    5.740
    Nu jäklar!

    [​IMG]
     
  18. Pappi

    Pappi Lilla Fridolf

    Mumma är... mumma.
    6 cl Gin
    6 cl Madeira
    2x33 cl Pripps Export
    1x33 cl Porter
    1/2 (ca 15 cl) Sockerdricka.

    Jag brukar fuska lite och hälla på en extra skvätt gin för att snabbt bli sådär julfryntlig som bara en småfet femtifemåring kan bli :lol:
     
  19. Camo00

    Camo00 Friends of KS

    Inlägg:
    6.368
    Från:
    Malmö
    Re: Sv: OT. Julsenapen klar!

    Tack! Faktiskt aldrig smakat mumma, trots att jag talar om för dottern att allting smakar så... Har alla ingredienser hemma så vi gör ett försök innan äggtoddyn!

    Men för fryntligheten kanske Du ska prova BARA gin?? ;)
     
  20. bredbud

    bredbud Bonde

    Inlägg:
    73
    Har lovat mig själv att provsmaka grisfötterna för första gången i år. Ska se om jag ka leva upp till det löftet...
     
Mårtenssons ur Brookfield