Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

OT: Klockmansbiff

Diskussion i 'Diskussion' startad av Zacke, 20 juli 2014.

  1. Zacke
    Trådstartare

    Zacke Friends of KS

    Inlägg:
    2.118
    Från:
    Solna
    "OK Lets kick it up a notch!"

    Eftersom ni sitter och tittar in i en skärm ca 8-24 timmar per dag(24h = Ernesto ), behöver ni tillföra kroppen näringsrik mat som innehåller vitaminer, antioxidanter och som får er att må bra. Därför kommer här ett recept på:

    Klockmansbiff :

    Det här behöver ni:
    Persilja en masse
    Jungfrulök
    Gul lök
    Vitlök
    Färskpotatis
    Palsternacka
    Rotcelleri
    Lövbiff, alt rostbiff i skivor, gärna ekologiskt odlad.
    Tomatpuré
    Rosé till kocken samt lite smek på uret
    Buljongpulver/tärningar UTAN GLUTAMAT VAFAN!
    Worcestershire sauce
    Soya, ekologisk
    Salt
    Peppar
    Samt valfria kryddor så som ni vill att det ska smaka


    Använd gjutjärnsgryta
    Kockums/Skeppshult
    Själv kör jag kockums som är gjord för ett kärnvapenkrig.(var noga med att smörja in den efter att ni använt den)

    Inventera era ingredienser
    IMG_4972.JPG

    Olja, jag kör raps från kung markatta
    IMG_4974.JPG

    Mina kryddor:
    Rosépepper
    Lagerblad
    Paprika
    Chilipulver
    Piri Piri
    Enbär
    IMG_4975.JPG

    Vitlök
    Jungfrulök, kör gärna lite av blasten, mycket smak i den
    IMG_4976.JPG

    Hacka Rotcelleri, palsternacka och potatis i datejuststora bitar
    IMG_4977.JPG

    Färskpotatis tvätade och smekta
    IMG_4979.JPG

    IMG_4973.JPG

    Dra på värmen, släng i alltihop tillsammans med lövbiffen och vänd runt i oljan och löken
    IMG_4978.JPG

    Rör runt
    IMG_4980.JPG



    Föreställ er här att vi drar ner alla kryddor + buljongpulvret/tärningen, jag kör Renée Voltair eftersom hennes grejer inte innehåller skit från Mosanto osv.(begränsning gällande antal bilder)
    IMG_4983.JPG

    Klockmansbiffens ohemliga ingrediens är persilja. Det tillför järn och antioxidanter. Detta behövs om man ska kunna vara vaken om nätterna och titta på klockor.
    IMG_4984.JPG

    IMG_4985.JPG

    Persiljan ligger i och då är det dags för vatten. Var inte blyg här, dra på en halvliter ungefär.
    IMG_4986.JPG

    ca 2,5 - 3 timmar ska det koka. Sen ska det sjuda tills dagen efter.
    IMG_4987.JPG


    Servera okomplicerat i djupa talrikar. Kör lite gräddfil till om ni gjort det starkt som jag. Till detta dricker ni Chateuneuf de pape, spelar egentligen ingen roll vilket av de som säljs på systemet, alla är lika goda till Klockmansbiffen.

    Håll till godo...
     
    JoberMan, Dixie, garfield och 15 andra gillar detta.
  2. Mattias79

    Mattias79 Stadsbo

    Inlägg:
    234
    Dra åt helvete! Jag har käkat 800 kalorier om dagen i en vecka nu (Itrims viktprogram på doktorns order) och slickar på skärmen när jag ser det här.
     
    Jensab, Molle, Icaras och 7 andra gillar detta.
  3. Ernesto

    Ernesto Friends of KS

    Inlägg:
    5.688
    Vad stolt jag blir över dig.
     
    per nordström, Sullstrom och Zacke gillar detta.
  4. Guskleto

    Guskleto Friends of KS

    Inlägg:
    4.317
    Från:
    Compton
    Jag ska visa frugan den här tråden :D
     
    Zacke gillar detta.
  5. 80talisten

    80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

    Inlägg:
    6.762
    Från:
    Eskilstuna
    Ser riktigt gott ut! :)
     
    Zacke gillar detta.
  6. RobertD

    RobertD Friends of KS

    Inlägg:
    4.011
    Från:
    Stockholm
    Ser grymt gott ut! När kommer k(l)o(c)kboken!? :)
     
    Ernesto och Zacke gillar detta.
  7. R0B

    R0B Präst

    Inlägg:
    1.189
    Vackert! :)
     
    Zacke gillar detta.
  8. Zacke
    Trådstartare

    Zacke Friends of KS

    Inlägg:
    2.118
    Från:
    Solna

    Denna maträtt innehåller verkligen inte många kalorier, så den här skulle du kunna börja med när du stiger av ditt program. Väldigt nyttigt dessutom!
     
  9. Sullstrom

    Sullstrom Friends of KS

    Inlägg:
    1.405
    Från:
    Västerås
    Grymt zacke! Ska provas!
     
  10. Dr Stein

    Dr Stein Friends of KS

    Inlägg:
    301
    Från:
    Västerås
    Det låter lite konstigt. 800 kilokalorier är väldigt lite... Varför en sån extrem diet..?
     
  11. meo_swe

    meo_swe Biskop

    Inlägg:
    2.641
    Vi som gått 165km under fyra dagar och (trots min storlek) har ett ganska aktivt jobb då?
    Funkar klockmansbiffen för oss med?
     
    Icaras gillar detta.
  12. wojtecki

    wojtecki Borgare

    Inlägg:
    590
    Vad äter man då?
     
  13. Zacke
    Trådstartare

    Zacke Friends of KS

    Inlägg:
    2.118
    Från:
    Solna

    Det smutta med Klockmansbiffen är ju att du väljer fördelningen protein och kolhydrater. Ni som försvarar landets gränser kanske ska ta lite mer av palsternackan, potatisen och rotcelleri'n.

    Jag har glömt att gratta er för din och jordgubbens prestation, grymt jobbat! Ät klockmansbiffen nu!
     
    meo_swe gillar detta.
  14. Apansson

    Apansson Torpare

    Inlägg:
    7.390
    Från:
    förorten
    Datejuststora bitar. Hahaha. Perfekt! Akta dig för Aurum dock, du lär hamna i onåd när du inte kör skeppshultspannan...
     
  15. meo_swe

    meo_swe Biskop

    Inlägg:
    2.641
    Nu dubbelpostar jag. Men med en lågkaloridiet hamnat man i katos(vill jag minnas att det heter), och man ligger i det spektrat där man bränner kroppens fett, men inte musklerna. Vilket är väldigt bra i överlevnadssituationer eller om man ska ha en (ganska) snabb och "nyttig" viktnedgång. Det finns säkert flera bra saker med det, men detta är det jag kommer att tänka på i min trötta hjärna just nu.
     
  16. Zacke
    Trådstartare

    Zacke Friends of KS

    Inlägg:
    2.118
    Från:
    Solna

    Jag är mer rädd för att det inte ska gå hem hos Spencer66, men jag gissar att Spence kör Kockums.
     
    Compiss och Apansson gillar detta.
  17. Zacke
    Trådstartare

    Zacke Friends of KS

    Inlägg:
    2.118
    Från:
    Solna

    Ketos. Kisset luktar förjävligt!
     
  18. Mattias79

    Mattias79 Stadsbo

    Inlägg:
    234
    Ja visst är det lite. Fyra pulverpåsar per dag i 12 veckor. Men det, tillsammans med träning och kostutbildning i grupp och enskilt, är vad som funkar bäst enligt vetenskapen. Programmet körs ihop med Karolinska institutet och löper under två år.
     
  19. Aurum

    Aurum Gubbsnygg

    Inlägg:
    12.393
    Mysigt, men var det där en Kockums? Tillverkade de obelagt gjutjärn? Måste dock säga att du är helt fel ute när du säger att de skall oljas in efter användning. Se bara till att den torkas ordentligt efter rengöring. Om man fettar in den kan fetter härskna och den kommer vara allmänt flottig.
     
    Apansson och meo_swe gillar detta.
  20. Lunkan

    Lunkan Friends of KS

    Inlägg:
    576
    Från:
    Stockholm
    Såna här trådar gillar jag :)
     
    Zacke gillar detta.
  21. meo_swe

    meo_swe Biskop

    Inlägg:
    2.641
    Ketos heter det ja! Jag höll på att skriva Katamit, men det kändes fel...

    Jag ska nog fan köpa en gjutjärnsgryta imorron och sätta igång en klockmansbiff... Ja, för att älska att laga mat är det helt hemskt att inte ha en gjutjärnsgryta. Jag återkommer imorron!
     
    Zacke och Aurum gillar detta.
  22. Aurum

    Aurum Gubbsnygg

    Inlägg:
    12.393
    Tänk efter före du köper och bestäm dig om du vill ha en belagd (glas/emalj) eller en belagd (inbränd i olja). Lite olika djur med olika egenskaper.
     
  23. Joshua3

    Joshua3 Friends of KS

    Jag kommer i trim med LCHF , mycket fett ska det va, och inget socker.

    Goggla på itrim och gall-problem, tyvärr så är fettsnålt inte alls speciellt bra, speciellt över tid... Men inga pekpinnar från min sida, kör det som funkar för dig....

    Detta ska testas dock utan potatisen....
     
  24. Zacke
    Trådstartare

    Zacke Friends of KS

    Inlägg:
    2.118
    Från:
    Solna

    Min vän du har fel. Den ska oljas in och vi pratar inte om stora mängder. Det gör du efter att du tvättat och rengjort den. Du ska inte haka upp dig vid verktygen, det är maträtten som är intressant här.
     
  25. Zacke
    Trådstartare

    Zacke Friends of KS

    Inlägg:
    2.118
    Från:
    Solna

    Jag är imponerad över dina kunskaper inom gjutjärnsgrytor.
     
  26. Aurum

    Aurum Gubbsnygg

    Inlägg:
    12.393
    Verktygen är viktiga som alltid och när du ger felaktiga tips får man rycka in och rädda situationen. Att efterolja är helt verkningslöst och onödigt, jag vet vad jag talar om. var glad att du fick tipset nu och inte när du är ännu äldre.

    Ångrade mig, gör vad du tror är rätt. Tror du kommer bli lyckligast av det.
     
    vonbahr och Zacke gillar detta.
  27. Mattias79

    Mattias79 Stadsbo

    Inlägg:
    234
    Ja, det är tack vare samarbetet med Karolinska Institutet som ökad risk för gallsten upptäckts. Studien är gjord på oss som går programmet. Dom informerar om denna risk (ca 15 procent av deltagarna drabbas). Jag har tidigare haft gallsten och önskar inte den värsta frankenförsäljaren det helvetet. Men gallsten kan åtgärdas. Mitt hjärta behöver dock att jag går ner i vikt så jag får riskera ett gallstensanfall. Jag tror dock starkt på LCHF också. Eventuella risker med LCHF uppvägs ju sannolikt av den positiva hälsoeffekten som en bra vikt ger. Så kämpa på (även om du kanske inte behöver kämpa)!
     
    Zacke och meo_swe gillar detta.
  28. Guskleto

    Guskleto Friends of KS

    Inlägg:
    4.317
    Från:
    Compton
    Ca 2200-2300 om dagen för en snubbe och ca 100-200 mindre för en brud. Vill du tappa vikt bör du hålla dig ca 500 under normalt så du inte svälter dig.
     
  29. Zacke
    Trådstartare

    Zacke Friends of KS

    Inlägg:
    2.118
    Från:
    Solna

    Det är inte verktygen som är viktiga, det är hur du använder dem, som alltid. Denna tråd handlar inte om gjutjärnsgrytor. Men fråga gärna din mamma, jag gissar att hon fettar in sina gjutjärnsgrytor. Jag tackar ödmjukast för ditt tips, det är alltid intressant att få höra vad andra tycker.
     
  30. meo_swe

    meo_swe Biskop

    Inlägg:
    2.641
    Nu kniper jag tråden, men vad behöver en glad och korkad amatörkock? Jag gillar att laga kött, men är novis på grytor (då jag aldrig ägt en gjurjärnsgryta). Och är det någon skillnad i pris? Kanske du kan lägga upp en tråd med tips och tricks för oss idioter som upplever köket utan att ha en arg flickvän över axeln som ska bestämma över inköpen?
     
Mårtenssons ur Brookfield