Laddar...
Nymans Ur 1851

Johannesens
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

OT: marrinad till grillen

Diskussion i 'Lifestyle' startad av FilipF, 21 maj 2015.

  1. FilipF
    Trådstartare

    FilipF Biskop

    Inlägg:
    2.099
    Från:
    Stockholm
    Då va det dags igen, lite folk kommer över imorgon på Grill AW och kött ska marineras över natten till dess.

    Standard marinaden är
    Chipottel
    Chili
    Vitlök
    Koriander
    Olja
    Soja

    Menade vill jag pröva något nyt!
    Kanske marinera i öl?

    Tips för inspiration mottages gärna!

    PS, självklart används en kronograf vid tidtagningen på köttet.
    mvh Filip
     
  2. naggge

    naggge Friends of KS

    Inlägg:
    1.258
    chili, lime, ingefära, olja, soja och lite honung eller sirap brukar bli bra.
     
  3. hedbrg

    hedbrg Borgare

    Inlägg:
    730
    Använd inte olja om du inte grillar indirekt.

    Min standardmarinad brukar vara
    Öl
    Chili
    Sambal olek
    Tabasco
    Cayennepeppar
    Svartpeppar
    Soya
    Honung
    Äppelcidervinäger

    Det sista en skvätt för att möra upp köttbiten som i 9/10 fall är älg på grillen.

    Det får köttet ligga i ett dygn i kylskåp o götta till sig innan den hamnar kylskåpskall på grillen. Kylskåpskall är lättare att få en bra kärna på kötten än rumstempererad.

    Kompletteras med fördel med hickoryspån som legat i blöt ett halvt dygn.

    Och ingen jävla kronograf för tillagningen. En termometer ifall du är osäker eller känn på köttet om du är man.

    Glöm inte en bärka i näven och njuuut.
     
    Galaxy, Gummo, 80s och 1 annan gillar detta.
  4. FilipF
    Trådstartare

    FilipF Biskop

    Inlägg:
    2.099
    Från:
    Stockholm
    Va inte supersrioäs med kronografen.. försäkte bara desperat då in den på nått sätt med tanke på omgivningen.
    Låter erfaranhet och magkänsla styra.

    Vad kör du för öl?
     
    hedbrg gillar detta.
  5. hedbrg

    hedbrg Borgare

    Inlägg:
    730
    Låter bra!
    Blir som regel någon lager eller pale ale, beroende på vad jag hittar i kylen, men försöker hålla marianadölen under 20kr :)
     
  6. Mitt recept:

    Raps/olivolja
    Soya japansk/kinesiskt
    Citron (viktigt)
    Chili
    Hot sweet chilisauce
    Vitlök
    Peppar

    Låt köttet marineras över natten för bäst smak.
    Gudomligt!
     
    Galaxy gillar detta.
  7. don.h

    don.h Bonde

    Inlägg:
    186
    Från:
    Orten
    "marrinad till grillen"
    Har jag nog inga bra tips på men till köttet har du fått ett par bra tips på ovan ;-)
     
    FilipF gillar detta.
  8. Grillade i helgen, blev så jävla bra! 20150605_174737.jpg

    20150606_184736.jpg
     
    FilipF gillar detta.
  9. Holmqvist

    Holmqvist Friends of KS

    Inlägg:
    4.829
    Från:
    Södraste Sverige
    Var inte rädda att hälla lite cola i marinaden,
    Tränger in och mörar upp köttet yttligare.
    Färsk citron till fläsk är en höjdare också.
     
    FilipF gillar detta.
  10. Jonte73

    Jonte73 Friends of KS

    Precis, jag klämmer citronjuice över fläsk och kyckling ibl precis innan det lyfts av grillen.
    Blir riktigt bra.
    Cola måste provas.