• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

OT: marrinad till grillen

FilipF

Vacheron
2-Faktor
Då va det dags igen, lite folk kommer över imorgon på Grill AW och kött ska marineras över natten till dess.

Standard marinaden är
Chipottel
Chili
Vitlök
Koriander
Olja
Soja

Menade vill jag pröva något nyt!
Kanske marinera i öl?

Tips för inspiration mottages gärna!

PS, självklart används en kronograf vid tidtagningen på köttet.
mvh Filip
 

hedbrg

Panerai
Använd inte olja om du inte grillar indirekt.

Min standardmarinad brukar vara
Öl
Chili
Sambal olek
Tabasco
Cayennepeppar
Svartpeppar
Soya
Honung
Äppelcidervinäger

Det sista en skvätt för att möra upp köttbiten som i 9/10 fall är älg på grillen.

Det får köttet ligga i ett dygn i kylskåp o götta till sig innan den hamnar kylskåpskall på grillen. Kylskåpskall är lättare att få en bra kärna på kötten än rumstempererad.

Kompletteras med fördel med hickoryspån som legat i blöt ett halvt dygn.

Och ingen jävla kronograf för tillagningen. En termometer ifall du är osäker eller känn på köttet om du är man.

Glöm inte en bärka i näven och njuuut.
 

FilipF

Vacheron
2-Faktor
Va inte supersrioäs med kronografen.. försäkte bara desperat då in den på nått sätt med tanke på omgivningen.
Låter erfaranhet och magkänsla styra.

Vad kör du för öl?
 

hedbrg

Panerai
Va inte supersrioäs med kronografen.. försäkte bara desperat då in den på nått sätt med tanke på omgivningen.
Låter erfaranhet och magkänsla styra.

Vad kör du för öl?

Låter bra!
Blir som regel någon lager eller pale ale, beroende på vad jag hittar i kylen, men försöker hålla marianadölen under 20kr :)
 

Josef B

Bestraffaren
Mitt recept:

Raps/olivolja
Soya japansk/kinesiskt
Citron (viktigt)
Chili
Hot sweet chilisauce
Vitlök
Peppar

Låt köttet marineras över natten för bäst smak.
Gudomligt!
 

don.h

Cartier
"marrinad till grillen"
Har jag nog inga bra tips på men till köttet har du fått ett par bra tips på ovan ;-)
 

Josef B

Bestraffaren
Grillade i helgen, blev så jävla bra!
20150605_174737.jpg


20150606_184736.jpg
 

Holmqvist

Patek
2-Faktor
Var inte rädda att hälla lite cola i marinaden,
Tränger in och mörar upp köttet yttligare.
Färsk citron till fläsk är en höjdare också.
 
Topp