• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

OT: nyårsmatens lilla egna tråd:)

salmonia

Omega
Tyvärr inte där, ngn mil norr om därifrån dock. På kusten o provar göra rätten hemma.:)
Om ngn sitter på magisk touch på detta recept (tenans gratinerade havskräftor) uppskattas info!:)
XTXTO3T.jpg
foto tyvärr inte från idag;)


Originalreceptet är vär bevarat och hemligt.
Tror dock inte det är några konstigheter, bara att köra på. Mycket smör är min rekommendation!
Firar själv på ön ca 100m från Tenan och Grand Hotell.
Gott slut och ett gott nytt år!
 

Sumo

Omega
Blir av enklare modell.

Förrätten blir lite laxsnittar och Pol Roger. Intas nere vid Bråvikens vatten.

Varmrätt blir den fantastiskt nyskapande oxfilén med potatisgratäng och Steffos skitgodaste sås, grönsallad och acocadosallad. Till det dricks det röda bolaget hade kvar på den italienska hyllan... :meh:

Efterrätt blir valfritt: glass, ostbricka eller båda. Här blir det också valfritt drickande.

Vid 12 får man välja mellan Pol Roger och Asti. (Där förvånansvärt många kommer att välja Asti... ) :arghh:

Skall också göra "Steffos skitgodaste sås", till det blir det ankbröst och potatispuré (fancy namn för potatismos). Förrätt blir löjrom och efterrätt nån tarte tatin av nåt slag. Till det dricks pinot noir och roséskumpa.
 
Hur fan kunde jag förbise Kalix löjrom:-( blir hummer givetvis svensk!
Till varmrätt har tanten lyckas tjata till sig KALKON! Efterrätt blir ostbricka o blandade charkuterier från lokala producenter. Skumpa o IPA:S i olika former har intagits sedan gympasset 13:00 gott nytt för i h-e från ön som gud glömde "Gotland" kallas den


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Compiss

Patek
2-Faktor
Blev gratinerad hummer med koriander, chili och lime
c6TexSI.jpg


Sedan blev det oxfilé toppad m hummer
cuBMDOU.jpg


Avslutningsvis, chokladbakelse toppad med hallonmousse på spegel av mango(tyvärr ingen bild då de försvann galet snabbt;))
 
Topp