Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

OT - Vi som fått namnge en pizza, bjud på recept!

Diskussion i 'Diskussion' startad av Scaramanga, 1 mars 2013.

  1. Scaramanga
    Trådstartare

    Scaramanga Friends of KS

    Inlägg:
    7.620
    Från:
    Norrland
    Tydligen har jag fått namnge en pizza på menyn :lol: Händer det när man passerar 600 inlägg :?:

    Roligt men samtidigt helt sjukt vad beroendeframkallande detta forum är.

    Nåväl, har man fått namnge en pizza är det väl lika bra att utveckla det lite. Vi bakar pizza hemma oftare än vi köper och nedan presenterar jag en av mina favoriter.

    Scaramangapizzan; tomatsås såklart, gärna Dolmios, lite strimlad skinka, lite strimlad pepparsalami, ost, skivad mozzarella (läggs på när det är 2-3 minuter kvar), kanske nån svart oliv.

    När pizzan har kommit ur ugnen och svalnat lite så applicerar man lite lufttorkad skinka, lättcreme fraiche och en rejäl näve ruccola. Toppa med lite nymald svartpeppar och ett stänk olivolja.

    Recept på bra pizzadeg;

    Halv tärning jäst
    2½ dl ljummet vatten 37 grader
    1 tsk salt
    2 msk olivolja
    6-7 dl vetemjöl

    Blanda jäst och vatten och låt gosa 10 minuter. I med olja salt och 5 dl mjöl. Joxa runt rejält och fyll på med mjöl tills önskad konsistens uppnås. Var inte lat utan jobba rejält med degen. Jag vill att degen ska sluta kladda innan jag är nöjd. Låt jäsa minst 45 minuter.

    Degen ovan brukar jag köra 10-15 minuter i max 275 grader. Tid kan variera beroende på ugn och mängden fyllning såklart.

    Jämarn vad sugen jag blev nu......
     
  2. jabla

    jabla Förgöraren

    Inlägg:
    22.617
    Från:
    Helsingborg
    Kul initiativ men jag får lite prestationsångest nu när det tydligen bara är 5 poster kvar tills det är min tur :shock:
     
  3. DrDre

    DrDre Friends of KS

    Inlägg:
    2.455
    Jag har nog en hel del skrivande kvar innan jag får titeln, men jag har givetvis redan bestämt vad det ska bli. Kebabkött och bearnaisesås givetvis! En svensk klassiker.
     
  4. Itson

    Itson Stadsbo

    Inlägg:
    228
    Kul! Alltid undrat varför ingen presenterar sin pizza till oss andra ;)
     
Mårtenssons ur Brookfield