Laddar...
Nymans Ur 1851

Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Planet Ocean-visare på Longines Conquest?

Diskussion i 'Hemslöjd, modd och fix' startad av ironcastle, 11 oktober 2014.

 1. ironcastle
  Trådstartare

  ironcastle Borgare

  Inlägg:
  752
  Från:
  Söder om Stan
  Har tankar på att modifiera min Longines med visare liknande dem hos Planet Ocean. Jag gillar dem starkt och tror att det kan göra att klockan istället drar lite åt Railmaster-hållet. Tror att det sitter ett ETA2824 i Longines:en. Vilka visare passar? Och var köper jag dem? Idag är klockan helt lume-befriad, vilket jag inte gillar. De nya visarna hoppas jag dels kontrasterar mer än dagens gör, som inte gör det alls i det närmaste i vissa ljusförhållanden, dels bidra med just lume. Funderar även på om jag skulle fylla i timmarkeringarna på tavlan med lume, som jag har liggandes, för att just få fram den lume jag saknar hos den.
  Vad tror ni? Är jag helt ute och cyklar, eller kan det bli bra detta?
  Men som sagt, till att börja med, var hittar jag PO-liknande visare som passar mot ETA2824? Jag förmodar att det är just diametern i navet som är det jag måste ha koll på. Längden oroar jag mig mindre för.

  20141011_171857.jpg
   
 2. eriksson850

  eriksson850 Friends of KS

  Inlägg:
  9.801
  Från:
  烏普薩拉
  ironcastle gillar detta.
 3. rogart-63

  rogart-63 Biskop

  Inlägg:
  4.561
  Från:
  Vettet.
  ironcastle gillar detta.
 4. Mr_Jonas

  Mr_Jonas Friends of KS

  Inlägg:
  2.752
  Från:
  Göteborg
  Jag skulle köpt visare på ebay som är gjorda för ETA-2824. Tänk på att längden ska vara rätt. Det ser väldigt tråkigt ut om visarna är för korta.
   
  ironcastle gillar detta.
 5. ironcastle
  Trådstartare

  ironcastle Borgare

  Inlägg:
  752
  Från:
  Söder om Stan
  Så länge man pillar och har möjligheten att återställa (och inte sabbar nåt) antar jag att värdet inte påverkas i någon större omfattning. Inget mer har ju hänt än att klockan har fått nåt gjort som den skulle fått vid service iaf. Eller?
  Kul med kreativa svar! Ska sätta mig och kika efter visare hur som helst. Att kladda lume på tavlan får jag väl skippa tills vidare.