Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Polering?

Diskussion i 'Diskussion' startad av MOL, 19 juni 2016.

 1. MOL
  Trådstartare

  MOL Torpare

  Inlägg:
  44
  Som nybliven medlem men klockintresserad sedan ganska länge har jag läst och hört mycket om "polering". Har nu köpt en -54 Constellation i stål med repor på boetten. Om det varit en 70-tals dykare hade jag inte tvekat - det skall se använt ut. Och jag har förstått att polering som ändrar form och rundar av skärningar går bort (logiskt). Men: Vissa urmakare hävdar att de bara tar bort de "upprivna" delarna av stålet, och således inte polerar bort material från boetten. Lång fråga kort: Polering av dressur - är det alltid fel?
  Tacksam för synpunkter!
   
 2. Affe

  Affe Una vida loca

  Inlägg:
  9.321
  Från:
  En annan del av Söping

  Nej det är rätt tycker, jag kan väl tycka att det beror lite på klockans design, har den inga raka kantar så syns det ju inte lika mycket som om du jämför med Rolex Tool-modeller som har ganska så skarpa kanter. När jag köpte min KING MIDAS förra året så var jag lite tveksam till att polera, men så här i efterhand så var det helt rätt beslut. Så svaret på din fråga är, JA, du kan polera med gott samvete.
   
  jabla gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield