Laddar...
Nymans Ur 1851

Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Quartz till mekanisk

Diskussion i 'Hemslöjd, modd och fix' startad av Baloo, 9 oktober 2015.

 1. Baloo
  Trådstartare

  Baloo Bonde

  Inlägg:
  76
  Från:
  Människobyn
  Hej!
  Medan jag sitter i höstmörkret och väntar på att pengarna till en Exp2 (16570) ska trilla in på kontot sitter jag vid köksbordet och tittar på min Corniche Heritage 40 och undrar ifall det är möjligt att med lite hantverksskicklighet och tålamod göra den till en automat? Idén är ny så har inte börjat leta efter potentiella urverk ännu utan tänkte fråga er först ifall det är någon som lyckats med ett liknande projekt. Kommer massa special verktyg krävas och hur mycket kostar de?

  Dela gärna med er av erfarenheter eller ifall det finns trådar där man kan följa folks arbeten.
   
 2. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Kobra Kai

  Inlägg:
  28.451
  Från:
  GBG
  Det går absolut och framförallt är det vanligt att göra tvärt om, alltså att sätta i ett kvartsverk i en klocka som haft ett mekaniskt urverk. Vissa urverk har exakt samma storlek och även samma storlek på visare och samma fästpunkter på tavlorna, i de fallen är det bara att skifta. Ser dock inte vitsen att göra det på en så billig klocka.

  Om man inte vet vilka andra urverk som passar så krävs det en hel del mätande och mekande. Så visst är det möjligt men troligtvis inte värt det.

  Automatiska urverk kostar från 350kr och uppåt.
   
  Baloo gillar detta.