Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Renovera tavlor?

Diskussion i 'Vintage' startad av Rozzy, 10 juni 2014.

 1. Rozzy
  Trådstartare

  Rozzy Friends of KS

  Inlägg:
  4.482
  Från:
  Stockholm
  Det talas ju om ommålade tavlor i takt o otid, ofta som något negativt. MEN... om det är det ända som återstår att låta renovera/ommåla en tavla som ser hemsk ut, var vänder man sig då? Asien? Indien? De områdena verkar ju vara duktiga på reproduktioner. Finns det någon som har en bra kontakt på en duktig tavelrenoverare? Det finns ju duktiga renoverare av länkar i Asien har jag förstått, tavlor då?

  Vad kan man göra med tavlan, kan man låta göra en ny sunburst yta på tavlan eller gäller endast ommålning som gäller? Kan man få index uppolerade/förgyllda? Hur fixar man texten, scanner och skrivare?

  Har ni några exempel på renoverade/ommålade tavlor som lyckats väl?

  Nyfiken!
   
 2. Minuteman

  Minuteman Friends of KS

  Inlägg:
  2.167
 3. Rozzy
  Trådstartare

  Rozzy Friends of KS

  Inlägg:
  4.482
  Från:
  Stockholm
  Minuteman gillar detta.
 4. Minuteman

  Minuteman Friends of KS

  Inlägg:
  2.167
 5. Aurum

  Aurum Gubbsnygg

  Inlägg:
  12.421
  Tror att de "omgjorda" tavlor som har sunburststruktur är nya tavlor i stor mån. De som är ommålade har oftast en täckande färg. Men om det endast är lacken som skadats och inte själva metallen i tavlan kan man behålla originalstrukturen. Vet att vi har någon på forumet som fått sin Omega ommålad i England där strukturen behölls. Kromade eller guldbelagda index är svåra att fixa helt, man kan snygga till dem om beläggningen är intakt men svårt annars. Samtidigt blir renovering av tavlor endast bra om man kan ta av index. Renoveringar med nedpolerade/tillrundade index är hemska...
   
  Rozzy gillar detta.
 6. Falcone

  Falcone Stadsbo

  Inlägg:
  308
  Rozzy gillar detta.
 7. mrt4

  mrt4 Stadsbo

  Inlägg:
  250
  Rozzy gillar detta.