Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Rep äldre Certina

Diskussion i 'Vintage' startad av Smulan, 7 maj 2013.

 1. Smulan
  Trådstartare

  Smulan Biskop

  Inlägg:
  1.799
  Från:
  Stadsholmen
  Hej,

  För en kamratsräkning. Han har en ädre Certina Automt där det står Certiday och New Art på urtavlan. Klockan som är guld/guldfärgad är trasig. Skramlar om urverket och någon har tidigare sagt att "en axel är av så den går inte att laga." (verkar inte vara uppdraget dock)

  Vad säger ni, finns det något hopp? Klockan har stort affektionsvärde för ägaren. Skulle det gå att byta verk som sista utväg?

  Tack på förhand!
   
 2. China

  China Guest

  Det bör sitta en Certina 25-652 i klockan, och att hitta reservdelar eller ett nytt verk ska inte vara några större problem. Hör efter med några urmakare så löser det sig nog, verket är ganska vanligt och brukar dyka upp på Ebay mellan varven.

  Lycka till!
   
  Smulan gillar detta.
 3. Smulan
  Trådstartare

  Smulan Biskop

  Inlägg:
  1.799
  Från:
  Stadsholmen

  Tack för det China. Då blir han glad!
   
 4. Ariste

  Ariste Biskop

  Inlägg:
  3.241
  Från:
  Västerort
  Hav förtröstan, precis som China skriver finns det gott om hopp och delar till den Certinamodellen. Tror det verket suttit i en hel del förtjänstklockor från 60- och 70talet och det brukar finnas donatorverk när boetterna använts som guldskrot...förkastlig handling by the way! :)
  Lycka till!
   
  Smulan gillar detta.