Laddar...
Nymans Ur 1851

Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Avslutad Rolex Day-Date 1803 -68 Prissänkt 4/7

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av Bjoerlin76, 3 maj 2016.

 1. Bjoerlin76
  Trådstartare

  Bjoerlin76 Biskop

  Inlägg:
  1.763
  Från:
  Sigtuna, Stockholm
  Har efter ett tilltagande MC-sug kommit fram till att min 1803 Day-Date tyvärr måste säljas. Jäkligt svårt att komma till den slutsatsen men det känns rätt i nuläget... Livet är fullt av prioriteringar som student.

  2,07 milj.-serie från ~1968. Riktigt ovanlig tavla, så kallad "five minute track" med siffror var femte minut. Pie-pan såklart. Bara tavlan kostar en del om man får tag på en. Jag kollade alla DDs på C24 från 45k till 60k utan att hitta en likadan, vid 60k orkade jag inte leta längre. Silvrig tavla med svag sunburst, upplevs som vit i de flesta ljus och ibland svagt champagnefärgad.

  Förrförra ägaren köpte klockan från en handlare i USA (Matthew Bain) och ska enligt dem ha varit servad, dock inga papper på detta. Klockan fick ett NOS datumhjul med öppna 6/9or och även en ny kronhals. Urverket håller knappa 300 i amplitud, har en gångreserv på ca 47h och går konsekvent ca +10spd. Senast jag kollade slog datumet om strax efter 12 och dagen en liten stund senare. Urverket verkar således må mycket bra.

  Tavlan är vad jag kan bedöma helt felfri. Alla lumeprickar finns och de är runda i formen och har en gyllengul färg. Tavlan är helt fri från märken och dylikt. Lumen på visarna är något ljusare. Med starkt UV-ljus i komplett mörker reagerar visarna och prickarna lika, alltså mycket svagt men lika mycket och för en kort stund.

  Jämn och tjock boett. Mycket fin. Ett av bandhornen är något polerat på insidan men det syns endast underifrån/snett nedifrån. Se bild. Har lättare hairlines på de polerade ytorna men är fri från djupare repor och dings. Serienummer och refnummer är helt synliga.

  Med klockan följer tre bruna skinnband. Det som sitter på är i brunt struts. Vid en snabb affär följer ett grönt och ett blått band med, båda i struts och handgjorda i England. De är ganska tunna och passar klockan mycket bra i mitt tycke.

  Pris: 50k. 49k. 48k. NU 47k...
  Betalning sker med Swish eller banköverföring - pengarna ska vara på kontot innan klockan lämnar.
  Retur: Nej, affär sker F2F. Finns norr om Stockholm men kan eventuellt ses i innerstan.

  Tack KS för annonsplats och ett fantastiskt forum!
  image.jpeg
  image.jpeg
  image.jpeg
  image.jpeg
  image.jpeg
  image.jpeg
  image.jpeg
  image.jpeg
  image.jpeg
  image.jpeg image.jpeg
  image.jpeg
   
  Senast ändrad: 4 juli 2016
  Aquaracer2, sherwan, EgonHult och 52 andra gillar detta.
Sjöö Sandström Royal Straps