Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Söker information om omega fickur.

Diskussion i 'Vintage' startad av Dollarhierta, 31 december 2013.

 1. Dollarhierta
  Trådstartare

  Dollarhierta Torpare

  Inlägg:
  1
  Jag har ett gammalt fickur som min farfars far hade i tjänst när han jobbade som stins. Jag har endast hittat snarlika modeller. Denna har i vart fall ett urverk av 900 silver. Den öppnas på framsidan genom att skruva bort glaset, dra ut tidställaren och sedan fälla upp urtavlan. Och av serienumret 6046384 har jag förstått att den är tillverkad 1923. Baksidan är fullgraverad, men med ett unisont och enkelt mönster. I mitten på baksidan finns dock ett runt, blankt och silvrigt parti som vad till synes inte är samma stycke som resten av baksidan. Vad gäller urtavlan har den moderna siffror 1-12 + ett yttervarv 13-24. Samtliga är svarta, vilket jag inte sett tidigare då yttervarv oftast verkar vara i röd kulör. Det finns även ett mindre sekunderur under mittpunkten på tavlan. Visarna är ytterst detaljerade, mycket tunna och vackra krusiduller.
  Finns det någon som kan hjälpa mig med ta reda på mer om detta fickur så är jag djupt tacksam.