Laddar...
Nymans Ur 1851

Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Sbcm023 glas?!

Diskussion i 'Hemslöjd, modd och fix' startad av hasselnot, 23 september 2016.

Taggar:
 1. hasselnot
  Trådstartare

  hasselnot Stadsbo

  Inlägg:
  218
  Från:
  Stockholm
  Är relativt ny här! Bor i Stockholm och har haft ett intresse för klockor i cirka 6-7 år. Har samlat på mig en mindre mängd klockor genom åren och har hittat en riktigt trevlig klocka. Har små handleder ca 15-16cm så Seiko SBCM023 passar bra!

  Nu till frågan. Är det någon som vet var det går att få tag på ett safirglas till denna klocka? Glaset mäter (enligt seiko) 29mm X 2,9mm. Har varit i kontakt med lite olika tillverkare men priset för ett special tillverkat safirglas ligger på cirka 2500kr.....

  Spelar ingen större roll om det är platt eller kupat glas. Har inte varit i kontakt med någon urmakare här i Stockholm då jag misstänker att risken är relativt liten att de skulle ha ett som passar! Det bästa jag har hittat hittills är ett 29x2,5mm men kommer då troligen att ligga under dykarringen.....

  Finns även denna: https://crystaltimes.net/shop/all/seiko-5-sport/ct034/ men enligt seiko är glaset fasat så det ligger under dykar ringen, har dock svårt att tro detta med tanke på skx007 samt skx013 glasen är utformade.

  Är det någon som har tips på sida/urmakare/glas eller liknande som skulle kunna lösa detta? Vore väldigt tacksam för tips!