Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Important watches på Stockholms auktionsverk

Important watches nu live på Stockholms Auktionsverk, och klockexpert Per Ekelund finns på plats på visningen den 14-15 oktober.
Ta gärna med egna klockor om du är intresserad av en värdering eller försäljning.

Välkomna!
Mer information i tråden >>

Seagull 1963 - trasig eller ej?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Bingoraalf, 3 oktober 2012.

 1. Bingoraalf
  Trådstartare

  Bingoraalf Biskop

  Inlägg:
  2.401
  Från:
  Malmö
  Har nu fått en ersättningsklocka till min heltrasiga Seagull 1963... misstänker dock tyvärr att även denna är trasig. Vet inte om det är såhär är kolumnhjulskronograf "ska bete sig" så jag gjorde en liten video: http://www.youtube.com/watch?v=BbtCIu6q ... e=youtu.be

  Är den trasig? :( I såfall ger jag mig nog inte på att prova en tredje i hopp om att den kommer fungera längre än 1 dag...
   
 2. vonhall

  vonhall Friends of KS

  Inlägg:
  1.545
  Från:
  Lerum
  Det är ju maximal otur som du har haft med din Seagull! Men jag hade nog ändå försökt att bytt ut den. För det är en väldigt trevlig klocka som jag själv använder ganska ofta!
  Får man undra varifrån du beställt den?
   
 3. Bingoraalf
  Trådstartare

  Bingoraalf Biskop

  Inlägg:
  2.401
  Från:
  Malmö
 4. Undersköterskan

  Undersköterskan Präst

  Inlägg:
  1.131
  Från:
  Växjö
  Så där ska absolut inte en kronograf bete sig. Vet för lite om Seagull men det är ju rätt häftiga klockor och de erbjuder väl en av världens billigaste tourbillon-klockor för runt 10k om jag minns rätt. Jag vet inte om urverken är vanligt "kines-skit" (med kort livslängd, usel materialvals- och sammansättningskvalitet och som inte kan servas - om man plockar isär verket är det omöjligt att få ihop igen) men jag har tidigare fått uppfattningen att de här sätts samman med lite större omsorg ? Fantastiskt pris och utseende i vilket fall. Får nog beställa ett exemplar att pröva jag också. :)
   
Mårtenssons ur Brookfield