Laddar...
Nymans Ur 1851

Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Sekundvisaren fastnar på minutvisaren på min Cocktail time

Diskussion i 'Hemslöjd, modd och fix' startad av Du_Jag, 18 oktober 2016.

 1. Du_Jag
  Trådstartare

  Du_Jag Torpare

  Inlägg:
  6
  Jag tappade min relativt nya Seiko SARB065 (Cocktail time) i golvet häromveckan. Plockade upp den och allt såg OK ut.
  Senare på kvällen noterade jag att den visade helt fel tid, och kom till slutsatsen att sekundvisaren liksom hakar upp sig på minutvisaren. Om man ger klockan en stöt eller skakar den brukar sekundvisaren lossna och klockan går då problemfritt i en minut - innan den återigen stannar på minutvisaren.

  Nedan en liten gif för att visa:
  [​IMG]

  Min fråga är: Hur fixar jag detta på bästa sätt? Kan jag göra något på egen hand? Lämnar jag in till någon, och i sådant fall vem (jag bor i Göteborg).
  Skickar jag tillbaka till Seiya?
   
 2. Banankontakt

  Banankontakt Stadsbo

  Inlägg:
  275
  Du måste ta ut urverket och förmodligen plocka lös visarna för att sen sätta dit dem igen. Det kan gå att bara pilla till minutvisaren, men det är ganska små marginaler.
  Det är lite trixig och innehåller flera moment som kan gå snett om man inte är försiktig. Så om du är rädd om klockan skulle jag rekomendera att lämna den till någon som kan.

  Både tavlan, visarna och urverket är rätt känsliga om du slinter men mejseln och om man råkar böja en visare eller göra ett märke på urtavlan så är det inte så lätt att återställa det alla gånger.

  Vem i Göteborg du kan lämna til har jag ingen aning. Alla urmakare kan nog lösa problemet, men du kanske har kvar garanti på klockan?Då kan du skicka ett mail till återförsäljaren för att få reda på hur du ska göra. Kanske har du någon försäkring du kan ta det på. Hemförsäkringen? Men det beror ju på självrisken också.
   
  Stroboman gillar detta.