Nymans Ur 1851

Service, Longines conquest heritage

Diskussion i 'Diskussion' startad av Richard1987, 14 februari 2016.

 1. Richard1987
  Trådstartare

  Richard1987 Y-Wing pilot

  Inlägg:
  572
  Hej alla!
  Skulle behöva någon att bolla lite med. Sitter och funderar på att köpa en Longines Conquest Heritage...men klockan är från 2010 och inte servad. Priset är satt till 4000 kr jämnt utan box/papper. Kan ev. pruta ner den lite. Visst kostar en service lika mycket som själva klockan?
  Hur hade ni gjort? Letat efter ett nyare exemplar med box/papper och utan servicebehov?

  Tack på förhand!
   
  Stefan Elfström gillar detta.
 2. Joakim C

  Joakim C AT-ST driver

  Inlägg:
  1.025
  - Bild vore fint att se, men om du tycker den är i fint skick och verkligen vill ha den så pruta ner den mer och argumentera att den inte har box och papper. Service kostar omkring 3-tusen ge och ta, dyrare om den har komplikationer. Det finns många begagnade därute. Mitt råd är att vänta till det objekt du verkligen känner är rätt dyker upp. Som sagt, ladda upp en bild på uret.
   
  Richard1987 gillar detta.
 3. Undersköterskan

  Undersköterskan AT-ST driver

  Inlägg:
  1.406
  Från:
  Växjö
  Jo, det är dags för service och den kostar 4-5k. Gillar du klockan så köp den; visst kan du köpa en nyare och något dyrare klocka av samma modell, men dagen kommer då den också behöver servas likt alla klockor med mekaniska urverk.

  Det är en trevlig modell från en anrik tillverkare. Hög kvalitet (Longines håller på att flytta in i det marknadssegment som Omega övergivit). Go for it !

  Vänligen
  Forumets undersköterska
   
  Richard1987 gillar detta.
 4. Richard1987
  Trådstartare

  Richard1987 Y-Wing pilot

  Inlägg:
  572
 5. Richard1987
  Trådstartare

  Richard1987 Y-Wing pilot

  Inlägg:
  572
  Tänkte mest att köpa klockan för 4000 kr och så kostar service lika mkt. Såg nu att den finns på klockia för 8300 kr ny. Nog värt att plocka den ny eller vänta på att någon slänger ut en här på KS som bara har typ ett år på nacken..
   
 6. CaptainOats

  CaptainOats AT-AT driver

  Inlägg:
  5.091
  Är klockan i behov av service då?
   
 7. Joakim C

  Joakim C AT-ST driver

  Inlägg:
  1.025
  - Du får bestämma dig om du vill ha nytt eller vill "spara" några kronor på begagnat. Få ner priset till tretusen, eller ännu lägre, var tuff. Använd uret tills det behöver servas, kan ske i morgon eller om två år. Uret verkar ju vara i gott skick. Det gäller att bestämma sig och service på begagnade ur kommer ju förr eller senare.
   
  Richard1987 gillar detta.
 8. Undersköterskan

  Undersköterskan AT-ST driver

  Inlägg:
  1.406
  Från:
  Växjö
  Är klockan sex år gammal och varit i kontinuerlig drift så behöver ETA-verket servas oavsett hur gångprecisionen ser ut, så väljer du just det exemplaret så är det bara att kalkylera med en servicekostnad som är lika hög som anförskaffningskostnaden.

  Vi talar ju här om rätt små belopp. Det är ju ofta roligt att ha haft en klocka sedan den var ny och likt en bil så vet man då vad den har varit med om. Ingen dum tanke att istället köpa den ny så kan du lägga alla tankar på service på hyllan i fem, sex år.

  Vänligen
  Forumets undersköterska
   
  Icaras, swedesoc, Swordthain och 1 annan gillar detta.
 9. sjökvist

  sjökvist AT-ST driver

  Inlägg:
  1.062
  En service på nämnda klocka ligger på 2700-3000kr, alla longines klockor ligger i det spannet, så länge det inte är Kronografer, då blir det dyrare, det sa iaf en urmakare inom stjärnurmakarna
   
 10. Torstentrevlig

  Torstentrevlig Ewok

  Inlägg:
  23
  Det ligger en på Köp/Sälj om jag inte tar fel på modell:
  http://klocksnack.se/threads/longines-conquest-heritage-l1-611-4-75-2-prisbump.48465/
   
Mårtenssons ur Brookfield