Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Service på Jaeger-LeCoultre från 70-talet?

Diskussion i 'Vintage' startad av oeriksson, 26 februari 2014.

 1. oeriksson
  Trådstartare

  oeriksson Torpare

  Inlägg:
  2
  Hej,

  Ja efter att ha varit medlem här i över ett år utan att säga ett ord känns det som om det är dags nu:)

  Jag köpte för ett år sedan en Jaeger-LeCoultre från 70-talet (automatisk 5000 42) på eBay (har köpt ett tiotal vintageur senaste 5-6 åren mestadels på utseende för att bära snarare än för att samla och kan egentligen inte mycket alls om klockor. Inte än iaf). Jaegern har jag inte använt jättemycket men har på senare tid börjat bära den mer och mer men den saktar sig ganska rejält.

  Den saktar sig runt 25-30 minuter per dygn och när jag har haft inaktiva dagar framför skrivbordet så stannar den då och då helt. Gångreserven är inte den bästa helt enkelt.

  Frågan är om det finns någonting att göra åt detta? Kan en service göra någonting åt att den saktar sig? Det är det stora problemet, att gångreserven är dålig kan jag leva med och får se till att röra på armen helt enkelt.

  Jag har tyvärr ingen info om servicehistoriken på uret. Men gillar den mer och mer och är beredd att lägga en hel del pengar på att få den iordning om det är möjligt. Är det ABC eller Farfars som gäller i Stockholm eller vill de inte ha med automatiska Jaeger-grejer att göra?

  Ola.
   
 2. Whedda

  Whedda Präst

  Inlägg:
  1.354
  25-30 sek vore att sakta sig en del...25-30 minuter är det sjukaste jag hört! ​
  Tror inte du behöver oroa dig för detta och gångreserven lär absolut kunna åtgärdas vid service. ​
  Jag skulle besöka ABC eller farfar men misstänker att det hänvisar dig till Nymans som är Auktoriserad service center/återförsäljare av JLC (var i allafall vad som hände mig när jag frågade angående min Reverso)​
  Nymans har en del servicepriser på sin hemsida men om det inte behövs reservdelar och det är en normal automat ligger service på runt 5000kr exkl. polering.​
   
 3. oeriksson
  Trådstartare

  oeriksson Torpare

  Inlägg:
  2
  Jo, jag är tveksam om man ens bör kalla detta en klocka längre ;)

  Jag får ta och gå och snacka med ABC och Farfar och se vad de säger helt enkelt.

  Tack för svaret!