Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Sjöö Sandström skydiver

Diskussion i 'Diskussion' startad av Paneraiman82, 5 september 2013.

 1. Paneraiman82
  Trådstartare

  Paneraiman82 Friends of KS

  Inlägg:
  550
  Från:
  Stockholm
  Hej!
  Skulle vara så tacksam om någon kan berätta lite historia bakom denna och gärna berätta vad ni tycker man ska betala för en begagnad sådan ? Finns det några Sjöö Sandström fans här??
  Tacksam för svar;) det gäller alltså skydivern
   
 2. TiE

  TiE Friends of KS

  Inlägg:
  3.477
  Hej Paneraiman. Har en skydiver inköpt för ett år sedan som jag lagt upp diverse foton på i detta Forum. Som jag nämnt
  köpte jag den i avsaknad av min gamla Breitling B-1:a. I princip är det nästan samma funktioner i dessa klockor, kanske till och med
  samma verk, men det avslöjar nog inte S&S. Sjöö Sandström vann ju en upphandling till försvaret/FMV där de väl hade det förmånligaste anbudet och uppfyllde de flesta kraven. Ett märkligt krav var att de ville att aktuellt veckonummer skall kunna visas,
  vad man nu har för nytta av det som flygare. Dessutom klarar denna klocka 100 m till skillnad mot B-1:ans 50. Dvs det är ok att hamna i vattnet/bada med den. Den är något större än B-1:an, 44 mm och har en renare urtavla men sämre lumen. Om jag kommer ihåg rätt beställde försvaret 1000 ex och fick ge ca 10.000 per st. Efter denna produktion släpptes den på öppna marknaden. Kommer normalt med gummaiband för ca 24 kkr och några tusenlappar till för stållänk. Mitt har nr 2132 vet dock inte om det betyder att de tillverkat 1131 före min för marknaden eller om de kanske började räkna på 2000. I vilket fall som helst finns det inte så många ute på marknaden. Letar man just nu hittar man inga på Kaplans, Tradera eller Blocket. Ej heller på KS eller TTT. Har dock sett två ute tidigare. En på blocket som han bara haft den några månader och som sålde den för 18 kkr. En på Kaplans med nummer strax intill mitt där de satte ner den till utropspris 12.800 och en ensam lycklig budgivare ropade hem den för 12.000+20% dvs 14.400. Ett kap.
  Jag valde att köpa till ett brunt aligatorband (original S&S) för ca 3000 vilket ger ett mer stilrent utseende till klockan.
  Nu har jag åter köpt en B-1:a vilket är en i mitt tycke tuffare klocka. Har egentligen inte tänkt sälja Skydivern men dyker rätt erbjudande upp kanske jag blir frestad. (1 år kvar på garantin och fullsettare) :happyhappy:
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  M.L., jabla, svesam och 2 andra gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield