Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Skogspromenad!

Diskussion i 'Diskussion' startad av F-L-P, 25 september 2012.

  1. F-L-P
    Trådstartare

    F-L-P Borgare

    Inlägg:
    995
    Från:
    Uppsala
    Var lite friluftsaktig och tog mig ut i det mörka skogarna utanför Riala för någon vecka sedan (inga vargar spanades dock).
    [​IMG]
    Tratt kantareller i mängder hittades det!
    [​IMG]
    Kaffe...
    [​IMG]
    ...i bra sällskap.

    Någon som har något kul tips på vad man kan göra med svampen (numer torkad)?

    F-L-P
     
  2. P-A

    P-A Sir Spamalot

    Inlägg:
    2.285
    Från:
    Hälsingland
    Rådjurs sadel med kantarellsås. Grym maträtt! :)
     
  3. Eric Jajjamensan P

    Eric Jajjamensan P Sektledare

    Inlägg:
    1.990
    Från:
    Spexeryd
    Så här gör du!

    Gör din egna svampbuljong på en del. Du behöver kanske 2 liter. Låt buljongen sjuda försiktigt bredvid snart nämnda stekpanna. Resten steker du med fin, finhackad gul lök i olja. I med någon näve Carnaroliris. När riset blivit börjar få transparens häller du på två glas vitt vin som du gillar. Du sänker till svagare värme och börjar ösa på med buljongen. Rör och vänd riset med ganska täta intervaller. efter 13-17 ska du ha kokat ned risotton svagt rinnig konsistens. Konsistensen på riset avgör när det är klart. Det ska ha tuggmostånd och viss känsla av kärnan. I med två nävar finriven (bra) Parmesan (eller en med Parmesan och en med Västerbotten). Smaka av med färskmald svartpeppar. Sätt dig och ät. Enkelt och kanongott. Överflödigt med något till. Får fram väldigt mycket av svampens smak. Trattisar blir allra bäst.
     
  4. F-L-P
    Trådstartare

    F-L-P Borgare

    Inlägg:
    995
    Från:
    Uppsala
    Det där lät inte fel! gillar tilltaget med västerbotten. Antar att man inte silar av buljongen utan kör med svampen i? Har en massa avorioris i skafferiet och det bör väl funka nästan lika bra...

    Rådjur är inte heller helt fel... bacon lindad... o med hasselbackspotatis... mmmm.. Ska kolla med jägarna i umgängeskretsen om det finns lite filéer nånstans.

    /F-L-P
     
Mårtenssons ur Brookfield