Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Skruv vill ej skruvas i (Panerai-problem?)

Diskussion i 'Diskussion' startad av nejo, 5 september 2014.

 1. nejo
  Trådstartare

  nejo Torpare

  Inlägg:
  32
  Hej,

  har en Panerai 111:a och sist när jag skulle byta band så fick den nedre skruven inte att skruva i igen. Skruven såg lite sliten ut så jag beställde en ny skruv av Klarlunds i Köpenhamn. Fick hem skruven i förrgår och inte heller den skruven vill skruvas i, varken nere eller uppe. "Originalskruven" uppe går att skruva i såväl uppe som nere.

  Måste jag göra något särskilt med skruven, smörja, applicera något medel etc?

  MVH
   
 2. M.U

  M.U Biskop

  Inlägg:
  1.543
  Kan vara så att spåren på den förra skruven lossnat när du skruvat ur den och sitter kvar i klock-spåren (hittar inte ordet som förklarar bättre) testa att kolla där och se om de är eventuellt slitna, det kan vara det som gör att skruven inte vill in.
   
 3. Veratio

  Veratio Bonde

  Inlägg:
  172
  Från:
  Malmö
  Köp springbars med skruvhuvud, så får du looken men slipper slita på redan slitna gängor!
   
 4. F-L-P

  F-L-P Borgare

  Inlägg:
  995
  Från:
  Uppsala

  Är ordet du letar efter kanske gängor? kan mycket väl vara så att de sitter något skräp där, typ en grad från den gamla skruven. lys in och titta och peta med en plast tandpetare. skulle inte dra ner med fett som förstahands alternativ. AD kan säkert gänga om men lite vanskligt...
   
  M.U gillar detta.
 5. nejo
  Trådstartare

  nejo Torpare

  Inlägg:
  32
  Nja, men den befintliga "ovanskruven" går in både uppe och nere, medan den nya (och den gamla för den delen) "nedanskruven" inte går i varken uppe eller nere, och så vitt jag kan se ser de exakt likadana ut. Lämnade den gamla skruven hos Klarlunds så de skulle se till att det blev rätt, och det tror jag det är.

  Låter ju inte som en dum idé, antar att det är någon särskild sort som behövs?
   
Mårtenssons ur Brookfield