Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Snabbare kan ingen vara.

Diskussion i 'Vintage' startad av Ragge, 7 april 2016.

 1. Ragge
  Trådstartare

  Ragge Stadsbo

  Inlägg:
  407
  20160407_235625.jpg
  För något år sedan köpte jag vad jag tror är världens snabbaste stoppur. Minerva har också gjort en sådan variant. Kom över den vänstra, en Slava som sekundvisaren gör varvet på en (1) sekund. Den ligger sin ask med boettnyckel och stämplat dokument från slutkontrollen. Boettnyckeln stöder den högra på bilden. Den är från 1986 och i riktigt fint skick. Jag behövde förstås en av den tidigare varianten också. Den har nu kommit! Tillverkad 4e kvartalet 1961. Med logon för Moscov second watchfactory på tavlan. Enligt vad jag läst mig till gjordes dessa endast för militärt bruk på den tiden. Produktionen började andra halvan av 50talet. Vill någon se hur en sådan morrar med 360000 bph så finns en film på Youtube, sök Slava 1/100 stopwatch. Den i filmen är inte min.
   
  Matts, eriksson850, Aquastaren och 3 andra gillar detta.
 2. Cliff

  Cliff Borgare

  Inlägg:
  631
  Från:
  Stockholm
  Läckert. In på youtube nu!