Laddar...
Nymans Ur 1851

Stäng notis
Klocksnackbloggen

Du har väl inte missat vi lanserat Klocksnackbloggen?
In, läs och diskutera gärna inläggen på forumet!

Klocksnackbloggen >>
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I 2017 års första avsnitt av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi SIHH och Basel!
Det och ett enormt namedroppande av nya och gamla klockmodeller.

Lyssna på podden! >>

Produktionsbolag: Lejon Media

Sous Vide

Diskussion i 'Lifestyle' startad av BOTL, 28 mars 2016.

  1. Veratio

    Veratio Stormtrooper

    Inlägg:
    211
    Från:
    Malmö
    Nu ska vi se! Fick min Anova i fredags. Har hunnit med en bit fransyska samt tjocka revbensspjäll. Fransyskan kördes på 55,5 grader i sju timmar. Blev kanonfin, röd och vacker, som en bra rostbiff. Spjällen kördes 36 timmar på 67 grader, vilket blev aningen för länge för mig. Det var off-the-bones och jag föredrar lite mindre. 24 timmar nästa gång. Har hackat upp köttet och ska göra mig en köttmacka till lunch idag. Blir nog bra.

    Nu tänkte jag bara höra med den samlade expertisen. Köpt kalkonbröstfilé, dom är väl ca 400 gram styck, samt svensk fläskytterfilé (kotlettrad) som ska vara "gourmetmörad" (antar att det är blodmarinerad). Kalkonbröstfilén tänkte jag köra 60 grader i 4-5 timmar och ytterfilén i 60 grader i 6-8 timmar. Någon som har testat eller har några andra tankar? Ska ätas marinerat och kallt!



    20160603_224117.jpg

    Fransyskan!




    20160606_093304.jpg

    Tjocka spjällen, ser så tråkiga ut när dom kommer ut ur sous viden. Men på med lite marinad och in i ugnen på grill!



    20160606_095230.jpg

    Blev som sagt för möra, men väldigt gott ändå!

    Niclas L
     
    Mattias71, zippan, BOTL och 1 annan gillar detta.
  2. AdamST

    AdamST Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.009
    Från:
    Stockholm
    Bekvämt problem ändå att kött är för mört :D

    Spontant kände jag att bägge tiderna var väldigt långa? Vi körde fläskfilé för några dagar sen på 57.2 grader i två timmar och resultatet var grymt, så jag vet inte om 8 skulle pusha att skada proteinerna? Kalkonen har jag ingen uppfattning om, aldrig jobbat med det annat än att göra den helstekt :)
     
    Mattias71 och Veratio gillar detta.
  3. cultshit

    cultshit X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.674
    Från:
    Stockholm
    Du kör för länge, när tempen är genomgående i hela biten du tillagar gör dina extra 22h inte så mycket mer än att förstöra. Klart man kan köra vissa grejer 24h eller liknande, men oftast helt onödigt.
     
    Mattias71 och Veratio gillar detta.
  4. Veratio

    Veratio Stormtrooper

    Inlägg:
    211
    Från:
    Malmö
    Experimenterar! ;-) Men fransyskan blev bra, skulle jag inte vilja ha kört kortare! Spjällen hade jag tänkt köra i 24-28 timmar, men när jag kom hem var klockan över nio på kvällen och jag orkade inte fixa dom då, så dom fick ligga kvar till på morgonen.

    Men Adam, du tror alltså att jag kan köra 2 - 4 timmar på fläskytterfilén då? Ska googla igen, hittade inte så mycket tycker jag!
     
    Mattias71 gillar detta.
  5. AdamST

    AdamST Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.009
    Från:
    Stockholm
    Sök på engelska så hittar du mer källor, men jag skulle köra en testpåse med en mindre bit och prova efter två timmar :)
     
    Veratio gillar detta.
  6. ErikGBG

    ErikGBG X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.785
    Kalkon kan du tillaga som kyckling, 63 grader 1 Tim funkar.
    För revben funkar 60 grader 36 Tim
     
    Veratio gillar detta.
  7. AdamST

    AdamST Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.009
    Från:
    Stockholm
    Högrev, konfiterad lök, vitlök, smör. Myser för närvarande, och ska totalt ligga 48 timmar :)
    image.jpeg
     
    Mattias71, MartinL, Odi et Amo och 2 andra gillar detta.
  8. Veratio

    Veratio Stormtrooper

    Inlägg:
    211
    Från:
    Malmö
    Längtar tills jag kommer dit. Vill köpa fin högrev och testa! Ska bort snart, men om några veckor ska det testas! Håll oss uppdaterade!

    Uppdatering angående mina saker!

    Kalkonbröstfilen kördes 2.5 timmar i 60c. Blev bra. Skulle ha kört den i 58 i 2 timmar istället.

    Fläskytterfilen blev mör... men inte saftig. Körde för länge, mot bättre vetande på forumet här! 4.5 timmar i 60.5c. Blev gott och mört. Men mot det torra hållet.

    Köpte två fläskytterfileer till. Kryddade. Vaccade. Körde i 58c i 2 timmar. Som ni sa.

    Fkkin magic. Smälte i munnen. Soft juicy. Blev 100 procent perfekt. Så jäkla nöjd!
    20160610_203853.jpg

    Tack för tipsen! Vi testar vidare!

    Fortsätt föda tråden! Jäkligt spännande för mig som är nybörjare!

    Niclas L
     
    Mattias71, zippan, ErikGBG och 2 andra gillar detta.
  9. AdamST

    AdamST Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.009
    Från:
    Stockholm
    Högreven ska serveras imorrn med lite stuvad spenat, bilder kommer :)
     
    Mattias71 gillar detta.
  10. Icaras

    Icaras X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.889
    Från:
    De skånska skogarna
    Hur vakuumpackar ni käket? Förstår att bättre chark-diskar kan fixa men då får det ju bli utan tillbehör.
     
  11. AdamST

    AdamST Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.009
    Från:
    Stockholm
    Jag kör med en Polysciene 150 :)
     
    Icaras gillar detta.
  12. Icaras

    Icaras X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.889
    Från:
    De skånska skogarna
    Tack! Både vakuumförpackaren och elementet går ju att använda till en hel del annat så 4-5k är kanske inte helt bortkastat ;)
     
  13. AdamST

    AdamST Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.009
    Från:
    Stockholm
    Ska man så ska man :D skämt åsido talar resultaten för sig själva, maten blir verkligen så otroligt bra
     
  14. Veratio

    Veratio Stormtrooper

    Inlägg:
    211
    Från:
    Malmö
    Tänkte bara tipsa om att just nu kostar Anovas Wi-fi-variant 120 euro plus frakt (tror att min frakt var 5,5 euro). Tidigare pris var 200 euro, jag köpte min på rabatt tidigare för 150 euro. Tycker jag är ett kanonpris för en bra maskin! Nästan sugen på att köpa en till, så man kan laga flera saker samtidigt... ;)
     
  15. Mattias71

    Mattias71 Rebel soldier

    Inlägg:
    62
    Från:
    Göteborg
  16. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    626
    Från:
    Sthlm
    Är det denna så finns deb för 99 euro plus frakt: https://eu.anovaculinary.com/?utm_source=hellobar&utm_medium=banner&utm_campaign=may-sale

    Är den bra eller ska man betala lite mer för någon annan modell?

    Edit: såg nu att det var exkl moms.
     
  17. Mattias71

    Mattias71 Rebel soldier

    Inlägg:
    62
    Från:
    Göteborg
  18. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    626
    Från:
    Sthlm
    Experter, vilka märken och modeller rekommenderar ni avseende cirkulatior och vacumförslutare? Är någon värd att lägga en extra peng på eller är det bortkastade pengar för hemmabruk? Har kollat på diversesidor men vore trist att göra en miss och göra ett dåligt köp.
     
  19. MartinL

    MartinL Rebel soldier

    Inlägg:
    96
    Från:
    Linköping
    Jag har en OBH immersion 7946 som funkat bra. Kraftigt värmeelement som snabbt värmer upp mycket vatten och hög byggkvalite dock är maskinen ganska stor och klumpig och det finns säker lite billigare maskiner idag. Tror det från början är en värmare för laboratorium och inte en plastig konsumentprodukt.
    Köpte Anderssons billigaste vakuumpackare på NetOnNet och den har funkat bra dock är den både plastig och högljudd.
     
  20. Veratio

    Veratio Stormtrooper

    Inlägg:
    211
    Från:
    Malmö
    Beställde en som present igår, tillkom faktiskt moms... mycket irriterande, men inget att göra åt. Ingen frakt. Totalen blev 143 euro tror jag det var. Ändå billigare än tidigare, men inte så billigt att det var värt att skriva om. :)

    Och ja, Wi-fi-varianten ja. Viktiga saker.
     
    Mattias71 gillar detta.
  21. maartyn

    maartyn Rebel soldier

    Inlägg:
    71
    @Veratio vet du om den skickas från USA eller EU? Tänker på om det tillkommer ännu mer moms?

    Edit: Frågade i chatten och de skickas från Nederländerna så inget extra tillkommer. Det får bli en beställning, tack för tipset!
     
    Senast ändrad: 31 augusti 2016
  22. Veratio

    Veratio Stormtrooper

    Inlägg:
    211
    Från:
    Malmö
    Jag gillar den maskinen, har flera bekanta som också köpt en nu! Alla är nöjda. Bra köp-stämpel! ;)

    Måste prova göra fisk, har inte gjort det än!
     
    Zingo gillar detta.
  23. Veratio

    Veratio Stormtrooper

    Inlägg:
    211
    Från:
    Malmö
    Nu har det varit dött här för länge! Har kört oxfilé, flankstek och lammytterfilé x flera. Lammytterfilén är en favorit, utan tvekan. Mina grader och tider:

    Lammytterfilé, 54,5 - 55 grader, 1 timme och 10 minuter. Helt suveränt.
    Oxfilé, 56 grader, två timmar.
    Flankstek, 55 - 56 grader. Tiden är lite viktigare här. Kört allt mellan 3 timmar och 15 timmar. Tio timmar blev bäst. En favorit i sous viden, den med. Billigt och grymt gott. Tror nog att man kan köra njurtapp på något liknande.

    Nåväl. Högrev. Bra kvalité. 57 grader i 72 timmar. Valde 57 då jag ville köra pulled beef som blev röd-rosa. Annars har jag läst mig till att man kan köra lite högre temperatur och kortare tid.

    Min trepepparsblandning (rosé, svart och grön) och flingsalt. Vaccar i en OBH Nordica-sak, billig, duger gott.

    IMG-20160924-WA0010.jpg

    I med påsen i sous vide, 57 grader som sagt. La i den torsdag efter jobbet. Plockade upp den ikväll. Sätter ugnen på 275 grader (max vad vår ugn klarar) och grill, högst upp. Efter en vändning så tar vi ut den.

    IMG-20160924-WA0004.jpg

    Ser gott ut. Men går den att pulla? ;)

    IMG-20160924-WA0006.jpg

    Yes!

    IMG-20160924-WA0003.jpg

    Picklade lite rödlök nu i eftermiddag.

    IMG-20160924-WA0007.jpg


    Färdiga produkten!

    IMG-20160924-WA0008.jpg

    Kör lite god Texas Longhornsås till. Och lite Lohmanders bea...

    IMG-20160924-WA0005.jpg


    Mycket nöjda, riktigt bra blev det! Lunch till måndag också... :D

    Imorgon blir det mittbit av oxfilé. Vackrare, men mindre spännande. Kört en sås av skyn, med vin och monterat med smör, men den blev bara ok så jag ska fortsätta experimentera när det gäller det.

    Ha en bra kväll!


    Niclas L
     

    Bifogade filer:

    Mattias71, zippan, Carlspecial och 2 andra gillar detta.
  24. M021

    M021 X-Wing Pilot

    Fråga från en okunnig, när du tillagar allt dessa, vad är det bästa sättet att värma upp det igen? Tänker mest vad man bör göra för att säkra att man inte tillagar proteinet igen utan bara värmer upp det till korrekt temperatur.
     
  25. ErikGBG

    ErikGBG X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.785
    Jag värmer det först en liten stund på 58 grader sous vide sen avslutar på spisen, hur man nu vill göra. Steka, grilla, bräsera etc
     
  26. joca

    joca X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.043
    Från:
    Stockholm
    Bump, fler recept tack! Ping @BOTL
    Körde 1h45min kyckling på 65 grader igår vilket blev riktigt gott!
     
    Mattias71 och BOTL gillar detta.
  27. Fryken

    Fryken Kamrern

    Inlägg:
    3.344
    Från:
    STOCKHOLM
    Beställde precis Anovas wifivariant. Har varit sugen länge. Ska bli riktigt kul att testa!
     
    vonbahr, BOTL, ZQT och 3 andra gillar detta.
  28. Lowe92

    Lowe92 Rebel soldier

    Inlägg:
    151
    Vad säger expertisen här, borde man satsa på anova nu när de har rabatt?
     
    BOTL gillar detta.
  29. MartinL

    MartinL Rebel soldier

    Inlägg:
    96
    Från:
    Linköping
    Köp!
     
    Mattias71 och BOTL gillar detta.
  30. stigge

    stigge Rebel soldier

    Inlägg:
    60
    Köpte en i förra rea kampanjen.
    Kan rek. den starkt.
    Köp!