Nymans Ur 1851

Sous Vide

Diskussion i 'Lifestyle' startad av BOTL, 28 mars 2016.

  1. Lowe92

    Lowe92 Rebel soldier

    Inlägg:
    152
    Näh tror jag hade lite bråttom första gången och det vitan var egentligen inte ens vit, andra gången så körde jag längre men misstänker att temperaturen var för låg, kollade igenom receptet igen sen och såg då att de hade förkokat sitt ägg ca 1-2 min innan sous vide vilket jag hade missat. Sen dess har det varit lite paus med äggen men din bild fick mig att bli sugen igen.
     
  2. oystercase

    oystercase Rebel soldier

    Inlägg:
    185
    Jag har provat att doppa äggen en kort stund i kokande vatten efter att ha kört dem i 64grader. Räcker precis för att bli av med det "simmiga" i vitan.
     
    matage och Lowe92 gillar detta.
  3. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    681
    Från:
    Sthlm
    54 grader vs 57 grader.

    54
    IMG_0429.JPG

    57
    IMG_0464.JPG

    Nästa gång blir det 56 grader!

    (Ber om ursäkt för det dåliga ljuset).
     
    stigge, ZQT, Veratio och 2 andra gillar detta.
  4. ollkli

    ollkli Y-Wing pilot

    Inlägg:
    776
    Från:
    Luleå
    Premiär ikväll med ägg. Såg att matgeek körde 65C i 15 minuter för medium kokta ägg. Någon annan som har tips?
    IMG_3628.JPG
     
  5. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    681
    Från:
    Sthlm
    Det kommer inte bli medium kokt utan sk. Perfect, men mycket löskokt. Har kört motsvarande men då 45 min.
     
    ollkli gillar detta.
  6. AdamST

    AdamST Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.013
    Från:
    Stockholm
    Knäck det klara ägget i en hålslev så vätskan droppar bort :)
     
    ollkli gillar detta.
  7. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    681
    Från:
    Sthlm
  8. AdamST

    AdamST Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    4.013
    Från:
    Stockholm
    Intressant, Electrolux har bra prylar så jag är försiktigt hoppfull
     
    Zingo gillar detta.
  9. Mattias71

    Mattias71 Rebel soldier

    Inlägg:
    64
    Från:
    Göteborg
    Fläskkotlett med chili, vitlök, citron zest smör. 60 grader 1:45. IMG_20170211_151638_527.jpg
     
    stigge, Veratio, MartinL och 1 annan gillar detta.
  10. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    681
    Från:
    Sthlm
    Enligt Börspodden (avsnitt 181 ca 14 min in) såldes bolaget för 140 MUSD plus ev tilläggsköppeskilling om 135 MUSD. Omsättning 40 MUSD.
    Helt ok peng.. :wideyed:
     
    Fryken och Mattias71 gillar detta.
  11. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    681
    Från:
    Sthlm
    56 grader i två h. Fantastiskt mört. :hungry:
    IMG_0497.JPG
     
    Senast ändrad: 11 februari 2017
    Maldini och stigge gillar detta.
  12. meo_swe

    meo_swe X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.801
    Testade sous vide- kött för första gången idag. Helt jävla fantastiskt!!!!
    Jag näste bjuda in mig själv mer på middag hos dagen vän:)
     
    Zingo gillar detta.
  13. Fryken

    Fryken Kamrern

    Inlägg:
    3.347
    Från:
    STOCKHOLM
    Herrejävlar. Skaplig premie, nästan oavsett resultatet är. Man kanske skulle dra igång en utmanare.
     
    kk74 gillar detta.
  14. Fryken

    Fryken Kamrern

    Inlägg:
    3.347
    Från:
    STOCKHOLM
    Invigde Anovan i går. Det slutade med en sprucken påse och ett relationspåfrestande utbrott.

    Körde i dag igen, till lunch. Ryggbiff enl Eriks instruktion dvs 58c en timme. Ryggbiff blir iofs sällan dålig men denna blev riktigt bra. Iom lunch orkade jag inte styra något spektakulärt tillbehör så det blev potatissallad och en folköl. Ska testa oxfilé i morgon!
    IMG_2585.JPG
    IMG_2586.JPG
    IMG_2587.JPG
     
    ZQT, stigge och Zingo gillar detta.
  15. JS

    JS Shmi Skywalker-Lars

    Inlägg:
    10.577
    Funkar det ok med din setup? Dvs ingen vaccumpackning?
     
  16. Mattias71

    Mattias71 Rebel soldier

    Inlägg:
    64
    Från:
    Göteborg

    Så här gjorde jag innan jag köpte min maskin.
     
  17. Fryken

    Fryken Kamrern

    Inlägg:
    3.347
    Från:
    STOCKHOLM
    Det funkar ok. Följ instruktionen i posten efter din. Använd INTE Ikeas påsar..................

    Lär dock köpa en vacuumpackare i sinom tid.
     
  18. TWH

    TWH Stormtrooper

    Inlägg:
    434
    Från:
    Stockholm
    Det bästa med sousvide är att kunna köra billigare styck detaljer och få jävligt bra resultat.
    Ex högrevshjärta (amerikanskt) kostar runt 100kr/kg skiva som en entrecote grillbit
    Kör 57c övernatten och den slår galet många entrecote för priser runt 400-500kr/kg

    Oxkind eller griskind, vacpåse med rödvin rotgrönsaker och örter, kör övernatten. Gott gott!

    När jag kör övernatten så lägger jag i köttet runt 21-22 tiden. Sen går man upp o käkar frukost nästa dag. Plocka upp det kyl ner i isbad. Kasta in i kyl. Gå till jobbet, kom hem klart för att steka/grilla :)


    IMG_1293.PNG IMG_1294.PNG
     
    ollkli, zippan, Zingo och 2 andra gillar detta.
  19. stigge

    stigge Rebel soldier

    Inlägg:
    64
    Kör samma setup här också. Stora skillnaden är att jag kör med vanliga hederliga klädnypor för att hålla påsen på plats....:p
    Toppits zip påsar funkar bra och man får till lite "svensson vakuum" när man sänker ner maten långsamt och ser till att luften trängs ut.
    Fungerar perfekt men en vakuummaskin känns dock intressant.

    Favoriten sedan i höstas (då jag skaffade den) är Torskrygg med smör, örter och lite citron.
    Rimma torsken i ca 1-2h och sedan 25min på 48g och avsluta med att halstra på de i varm panna.
    Servas med t ex potatispure/med lite jordärtskocka i och antingen brynt smör, skirat smör med riven pepparrot eller en
    pepparrotskräm och lite knaperstekt bacon skuren i småbitar att strössla över.
    Till de funkar det med ärtor, broccoli eller haricots verts för lite grönt inslag.
    Mums :D
     
    Isodor, zippan, Fryken och 1 annan gillar detta.
  20. stigge

    stigge Rebel soldier

    Inlägg:
    64
    Har inte hänt utan bild:)
    Denna var med ugnsbakade rödbetor, smörstekta championer och örttäcke.
    [​IMG]
     
    BOTL och Zingo gillar detta.
  21. Fryken

    Fryken Kamrern

    Inlägg:
    3.347
    Från:
    STOCKHOLM
    Oxfilé nu. Ska försöka mig på de där potatisarna också.

    IMG_2594.JPG
     
    BOTL gillar detta.
  22. Fryken

    Fryken Kamrern

    Inlägg:
    3.347
    Från:
    STOCKHOLM
    Magi. Dock lite för blodigt för tjejens smak. Började på 57c men sänkte till 56 efter ca en timme. Körde närmare 2,5h. Potatisarna blev jävligt bra också, även fast jag inte orkade skala dem. Oxfilén var en klump på ca 700g.
    IMG_2596.JPG
    IMG_2595.JPG
     
    ollkli, zippan, PIC och 3 andra gillar detta.
  23. Fryken

    Fryken Kamrern

    Inlägg:
    3.347
    Från:
    STOCKHOLM
    Nu blir det dragonkyckling.
    IMG_2602.JPG
     
    ollkli och BOTL gillar detta.
  24. steffe

    steffe AT-ST driver

    Inlägg:
    1.159
    Från:
    Göteborg
    Haha detta är fan en av de bättre trådarna på Lifestyle! Älskar hur exalterade alla är!
     
    zippan gillar detta.
  25. Fryken

    Fryken Kamrern

    Inlägg:
    3.347
    Från:
    STOCKHOLM
    Kycklingen blev extremt bra. Körde 1h 10min på 65c. Ska fanimej köra nåt till lunch i morgon också. Detta är ju fruktansvärt kul!
     
    kay75, ZQT, Mattias71 och 4 andra gillar detta.
  26. BOTL
    Trådstartare

    BOTL Y-Wing pilot

    Inlägg:
    786
    Från:
    Gefle
    9 dagar tills vi kommer in i nya radhuset och kan packa upp. Sen jävlar ska det lagas mat.
     
    Strindberg och Mattias71 gillar detta.
  27. Fryken

    Fryken Kamrern

    Inlägg:
    3.347
    Från:
    STOCKHOLM
  28. Strindberg

    Strindberg X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.222
    Från:
    Hälsingland
    OT i denna tråd, men grattis till er! Fan vad skönt!
     
    BOTL gillar detta.
  29. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    681
    Från:
    Sthlm
    Det bästa som har hänt sedan Micron, nu kan jag ju tillaga kött också! :D
     
    Odi et Amo gillar detta.
  30. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    681
    Från:
    Sthlm