Nymans Ur 1851

Sous Vide

Diskussion i 'Lifestyle' startad av BOTL, 28 mars 2016.

  1. Kejsaren

    Kejsaren Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    3.309
    Från:
    Bjärred
    Fick detta set i fördelsedagspresent igår.
    IMG_2443.JPG
     
    TWH, kay75, BOTL och 6 andra gillar detta.
  2. Mattias71

    Mattias71 Rebel soldier

    Inlägg:
    64
    Från:
    Göteborg
    Grattis i efterskott då ;-)
     
  3. Kejsaren

    Kejsaren Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    3.309
    Från:
    Bjärred
    Första försöket. Riktigt god flankstek. Insåg bara hur slöa knivar vi har... men det kan man åtgärda.
    IMG_2450.JPG
     
    80s, rdianat, Fryken och 4 andra gillar detta.
  4. zippan

    zippan Stormtrooper

    Inlägg:
    453
    Från:
    Skåne
    Flank är underskattat. Riktig hög köttsmak och bang for the buck om man hittar bra bitar.
     
    80s, Kejsaren och Veratio gillar detta.
  5. Veratio

    Veratio Stormtrooper

    Inlägg:
    223
    Från:
    Malmö
    Flankstek är en av bitarna som gör sig bäst enligt mig! Ser jättegott ut! Grader å tid? Jag kör 54,5 i 9 - 12 timmar. Föredrar 12.
     
    rdianat och Kejsaren gillar detta.
  6. Kejsaren

    Kejsaren Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    3.309
    Från:
    Bjärred
    det var min hustru som körde den. 55 gr i ca 6h. Blev bra. Hon körde rödbetor innan dess. 84gr i 1,5h, sedan stekte hon dem i citronolja och smulade chevre ovanpå...
    det var ca 800gr flankstek så det lär bli det hela helgen...

    Blir det mörare av längre tid, eller? typ långkok...
     
    Veratio gillar detta.
  7. Kejsaren

    Kejsaren Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    3.309
    Från:
    Bjärred
    det var naturkött från Blentarp. :hungry:
     
    Veratio gillar detta.
  8. BOTL
    Trådstartare

    BOTL Y-Wing pilot

    Inlägg:
    786
    Från:
    Gefle
    Flank är riktigt gott, efter Entrecote och Tben är det flank som gäller här. Prova skär den snett med lite mer vinkel så blir det bättre "tugg" då den har långa fibrer.
     
    stigge, ollkli, zippan och 3 andra gillar detta.
  9. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    681
    Från:
    Sthlm
    Provade att köra högrev, 24 h på 62 grader. Jösses vad gott högrev kan vara som köttbit! :)
     
    Veratio, stigge och zippan gillar detta.
  10. ozzyozzy

    ozzyozzy Stormtrooper

    Inlägg:
    481
    Anova kör kampanj fram till sista mars, endast 135€ för blåtandsvarianten. Jag knep en och skulle uppskatta länkar till grymma recept utöver det som redan finns i tråden. Keep em' coming!
     
  11. Kejsaren

    Kejsaren Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    3.309
    Från:
    Bjärred
    54,5 gr. 4h. Oxilé-filé. Hasselbackspotatis. Vitlökssmöt med tabasco. Champange. En chokladbit. Fru-fritt. Bar dottern och jag. #oidipuskomplex
    IMG_2608.JPG
     
  12. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    681
    Från:
    Sthlm
    Steker du inte på kötet för yta? :wideyed:
     
    Senast ändrad: 1 april 2017
    Kejsaren och BOTL gillar detta.
  13. Adro

    Adro Y-Wing pilot

    Inlägg:
    726
    För mycket blod på tallriken
     
  14. Kejsaren

    Kejsaren Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    3.309
    Från:
    Bjärred
    Jo. Tyckte ytan blev lagom. Kanske framgår dåligt på bilden. Stektes i en blandning av smör och ankfett.
    IMG_2606.JPG
     
    BOTL och Zingo gillar detta.
  15. Kejsaren

    Kejsaren Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    3.309
    Från:
    Bjärred
    Hur skulle man undvika det?
     
  16. cultshit

    cultshit X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.684
    Från:
    Stockholm
    Låt köttet vila innan du trancherar.
     
    80s, BOTL, rdianat och 1 annan gillar detta.
  17. Kejsaren

    Kejsaren Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    3.309
    Från:
    Bjärred
    Såklart. :banghead:
     
  18. Adro

    Adro Y-Wing pilot

    Inlägg:
    726
    Köttet vilar för kort tid
     
    Kejsaren gillar detta.
  19. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    681
    Från:
    Sthlm
    Jag är absolut ingen expert, delar bara med mig av min erfarenhet och det är när köttet har badat klart så klipp upp påsen och låt köttet vila i 10 min (blir då mindre blod på tallriken och köttet kommer inte komma upp i högretemp än det hade i badet när det steks). Därefter stekning i uberhet gjutjärnspanna, utan fett. Upplever att det blir enklare att få stekyta om kötet inte kokar i pannan. Kör 10 sekunder per köttets yta. Använder hela panan för att komma åt varmaste ytorna. Tranchera och ät! :)
     
    BOTL och Kejsaren gillar detta.
  20. Kejsaren

    Kejsaren Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    3.309
    Från:
    Bjärred
    Kör så näst gång. Återkommer med resultat. Jag stekte direkt. Nog det som var fel.
    Skyller på okunskap och hungrig dotter. Gott var det i alla fall. Som dottern sa "onödigt gott"...
     
    BOTL, rdianat, Zingo och 1 annan gillar detta.
  21. MartinL

    MartinL Rebel soldier

    Inlägg:
    116
    Från:
    Linköping
    Jag brukar pensla köttet med en blandning av olja och glukossirap innan jag steker, det sänker temperaturen som krävs för att få stekyta. Ingen idé att köra fett med smak (smör eller djurfett) när det ska efterstekas då temperaturen ska vara så hög att alla smakämnen förkolnas omedelbart. Jag skulle brynt lite smör/ankfett vid sidan av och sen hällt över köttet efter stekning.

    Nu nytt ämne, grillning! Hur får man ihop det med sous vide? Jag tänker typ flankstek kanske ett dygn på 54 grader, sen snabbt på grillen på hög värme, låt den stiga några grader, och sen en hemkokt glaze som man häller på köttet efter tranchering. Fler tips?
     
    stigge, BOTL, Kejsaren och 1 annan gillar detta.
  22. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    681
    Från:
    Sthlm
    Det lät ju riktigt farligt gott! :)
     
    BOTL och MartinL gillar detta.
  23. Fryken

    Fryken Kamrern

    Inlägg:
    3.347
    Från:
    STOCKHOLM
    Blir flank i kväll!
    IMG_2960.JPG
     
    stigge, MartinL, Odi et Amo och 2 andra gillar detta.
  24. stigge

    stigge Rebel soldier

    Inlägg:
    64
    Kycklingfile 63 grader i 1.15 med timjan, lime och en klick smör.
    Fylld med färskost och sedan baconlindning och en sväng i pannan.
    [​IMG]
     
    Kejsaren gillar detta.
  25. Kejsaren

    Kejsaren Tie Fighter pilot

    Inlägg:
    3.309
    Från:
    Bjärred
    Bacon efter souse vide? Eller kört det i cirkulatorn?
     
  26. Mattias71

    Mattias71 Rebel soldier

    Inlägg:
    64
    Från:
    Göteborg
    Sriracha kycklingfile med bacon.
    En slags Hasselbackspotatis.
    Körde 68 grader 2,15.
    Hade även Vitlök samt feta ost i kycklingen. IMG_20170408_130548.jpg IMG_20170408_173252.jpg IMG_20170408_173246.jpg
     
    Simpatico gillar detta.
  27. stigge

    stigge Rebel soldier

    Inlägg:
    64
    Körde först filerna Sous vide och sedan fyllning och bacon och en sväng i pannan:)
     
  28. Veratio

    Veratio Stormtrooper

    Inlägg:
    223
    Från:
    Malmö
    Min Anova började vibrera/låta ibland när jag hade igång den. Går att fixa med lite pill men något måste vara lite tokigt.

    Mailade Anova och skickade med en film på det oljud den gör ibland. Köpt i maj förra året.

    Svaret. Vi skickar en ny.

    Fick den nya idag, två dagar efter mailet.

    Underbar kundservice. Gillart!

    IMG-20170408-WA0010.jpeg
     
    Ubbe-K, FredrikL, zippan och 5 andra gillar detta.
  29. Odi et Amo

    Odi et Amo Rebel soldier

    Inlägg:
    98
    Det här verkar ju riktigt kul, någon som har tröttnat och vill sälja sin? :)
     
  30. Odi et Amo

    Odi et Amo Rebel soldier

    Inlägg:
    98
    Vill tipsa om att Anova har 50 dollar rabatt just nu.
    Har folk valt den med bt eller wifi?
    ser inte riktigt behovet av wifi.