Nymans Ur 1851

Sous Vide

Diskussion i 'Lifestyle' startad av BOTL, 28 mars 2016.

  1. Odi et Amo

    Odi et Amo Rebel soldier

    Inlägg:
    98
    Hjort!
    Ikväll ska jag premiäranvända Anovan som kon i veckan. Tänkte tillaga ca 0.7kg hjortbiff. Vad hade ni kört på för temperatur och tid?
    Förslag på vad köttet ska få gosa sig med?
     
  2. MartinL

    MartinL Rebel soldier

    Inlägg:
    115
    Från:
    Linköping
    Kul! Jag har alltid kört hjort på låg temp, typ 55 grader. Tid är omöjligt att svara på utan att veta hur länge köttet är hängt men från några timmar till ett halvt dygn blir nog bra. Bland det godaste jag ätit är en bra hjort med potatisgratäng (kasta i lite palsternacka också) och rödvinssås.
     
    Odi et Amo gillar detta.
  3. Odi et Amo

    Odi et Amo Rebel soldier

    Inlägg:
    98
    IMG_3159.JPG IMG_3161.JPG IMG_3162.JPG Projektet har börjat!
    Svensk nypotatis, egen sparris och rödvinssås till, det här blir bra.

    Vart hittar man bra zippåsar? De här från Topitz känns inte hundra täta (luft).
     
    Rearden och zippan gillar detta.
  4. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    681
    Från:
    Sthlm
    Körde igår flankstek 6 h på 55 C och entrecote 2,5 h på 55 C. Överraskande nog var flanken vinnaren. :)
     
    zippan gillar detta.
  5. Odi et Amo

    Odi et Amo Rebel soldier

    Inlägg:
    98
    IMG_3163.JPG Resultatet blev riktigt gott!
    Får se om det blir kyckling eller flankstek nästa.
     
    Oljud och zippan gillar detta.
  6. Zingo

    Zingo Y-Wing pilot

    Inlägg:
    681
    Från:
    Sthlm
    Flank i 8 h i 55 C. Denna gång marinerat men vet inte om bara salt och peppar är bättre, är så mycket smak.
    IMG_1920.JPG
     
    Veratio och zippan gillar detta.
  7. Königsmarck

    Königsmarck Rebel soldier

    Inlägg:
    76
    Inte alls, är mört som det är. Nästa gång kanske du har otur, då blir det pastej av hela skiten.
     
    Odi et Amo gillar detta.
  8. TWH

    TWH Stormtrooper

    Inlägg:
    434
    Från:
    Stockholm
    Kamben:
    Socker/salt - torr rimma i ett par timmar i rumstemp

    Marinera i en god koreansk chilisås
    i 2 dagar

    Körs sous vide i ca: 20 timmar 68c

    Grilla hårt!
    Svingott!



    IMG_2283.JPG IMG_2284.JPG IMG_2285.PNG
     
    HTran, Odi et Amo, Carlspecial och 2 andra gillar detta.
  9. Odi et Amo

    Odi et Amo Rebel soldier

    Inlägg:
    98
    IMG_3207.JPG Ikväll blir det flankstek.
     
    HTran, MartinL, Veratio och 2 andra gillar detta.
  10. Veratio

    Veratio Stormtrooper

    Inlägg:
    223
    Från:
    Malmö
    Flankstek är fasen den köttbiten som blir bäst i sous vide! Bra val! 55 grader? :)

    Smaklig måltid!
     
  11. micke_s

    micke_s X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.794
    Från:
    Stockholm
    I morgon blir det en fantastisk Entrecote - 54.4 grader i 60 minuter. Sen 30 sekunder per sida på grillen. Brukar bli awesome!
     
    ErikGBG, MartinL och Veratio gillar detta.
  12. Odi et Amo

    Odi et Amo Rebel soldier

    Inlägg:
    98
    Resultatet blev bra, ska nog försöka lite längre tid nästa gång.
    Är det någon som har tillagat kött dagen före för att sedan värma upp och steka/grilla dagen efter?
    Funderar inför midsommar.
     
  13. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.421
    Nu får man äntligen vara med i tråden!

    Premiär idag, flank, 55c, ca 8h

    IMG_1389.JPG
     
    Odi et Amo, Mattias71, Zingo och 2 andra gillar detta.
  14. micke_s

    micke_s X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.794
    Från:
    Stockholm
    Idag kör jag en Flapsteak (Black Angus) från Ranger Valley i Australien - Testar mig på era tips om 55C i 8h. Sen en snabb vändning på grillen som finish.
     
  15. micke_s

    micke_s X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.794
    Från:
    Stockholm
    Blev lika awesome som förväntat, Entrecote från Polen som var gudomlig! För er som bor i Stockholm kan jag varmt rekommendera Garpes Livs intill Drottningholmsbron, ruskigt bra kött mest hela tiden!
     
    ErikGBG gillar detta.
  16. ErikGBG

    ErikGBG X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.801
    Sagt det innan, säger igen. Finns ingen anledning att köra flank, filé, entrecote, pichana , biff och liknande styckdelar längre än en timma.
     
    Veratio och stigge gillar detta.
  17. Per

    Per Björklövens finest

    Inlägg:
    6.379
    Håller med i stort. Beroende på kvalitet på flanken så kan den alla gånger må bra av längre tid. Det är iaf min erfarenhet men jag litar för all del på dig i detta ämne. ICA-flank är segt. Skitsegt.
     
    Veratio gillar detta.
  18. ErikGBG

    ErikGBG X-Wing Pilot

    Inlägg:
    2.801
    Lagar flank varje dag i princip, visst är fibrerna grövre än t ex biff men gillar tuggmotståndet, lite charmen med den detaljen tycker jag.
    Aldrig upplevt det segt dock
     
    joca, Veratio och Per gillar detta.