Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Important watches på Stockholms auktionsverk

Important watches nu live på Stockholms Auktionsverk, och klockexpert Per Ekelund finns på plats på visningen den 14-15 oktober.
Ta gärna med egna klockor om du är intresserad av en värdering eller försäljning.

Välkomna!
Mer information i tråden >>

Ställa dag/datum, Seiko SNZG05

Diskussion i 'Diskussion' startad av Kejsaren, 3 mars 2014.

 1. Kejsaren
  Trådstartare

  Kejsaren Biskop

  Inlägg:
  2.652
  Från:
  Bjärred
  Hej Har införskaffat min första automatiska klocka, en SNZG05. Köpt här på KS av m8rt. Allt funkar bra, men jag kommer inte rikigt överens med inställningen för dag och datum. Hur jag än gör blir det inte bra. Först började den datumomställning vid 11 (inte 23 som man skulle vilja). Dagarna har både engelsk och romersk visning (samt en röd kvadrat för söndag(?)). Så till frågan, hur ställer man in datumen. Googlade lite, och på en diver bör man tydligen insy ställa om datumen mellan 8pm och 3 AM, men hur vet man om det är AM eller PM? Bifogar en bild. bild.JPG
   
 2. john b

  john b Präst

  Inlägg:
  1.360
  Ställ fram klockan 12 timmar bara. Sedan ställer du in datumet och dagen rätt. Välj språk på dagvisningen till något du gillar. Kommer funka och är lättare än du tror.
   
 3. Minuteman

  Minuteman Friends of KS

  Inlägg:
  2.165
  Ställ in Dag/datum till gårdagens, genom att dra ut kronan till första hacket. Vrid åt ena hållet för Dag, andra för datum.
  Sedan drar du ut kronan till andra hacket, och vrider fram tiden tills datum/dag skiftar till dagens. Då vet du att du är på förmiddagen. Justera sedan tiden rätt. Passera 12 med tillsvidare om det är eftermiddag när du justerar.
  Klart.
   
  yonsson gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield