Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Stora Westerstrand klockor?

Diskussion i 'Diskussion' startad av Josefin, 2 juli 2014.

 1. Josefin
  Trådstartare

  Josefin Torpare

  Inlägg:
  3
  Hej!
  Hittade dessa klockor i en gammal lagerlokal bakom en centralstation. Någon som vet något om dessa? Verkar som att dom eventuellt har suttit uppe två och två så det är en klocka åt varje håll, men är inte säkert. Tror dom är av märket "Westerstrand". Har tyvärr ingen bättre bild :( klockorna.jpg
   
 2. Vonlind

  Vonlind Stadsbo

  Inlägg:
  479
  Jag har en utav samma märke, dock en pendylklocka. Ingen info har jag heller om märket, vet inte vart jag ville komma med denna kommentar. Jag loggar ut.
   
  gurta_g, Icaras, vikgul och 8 andra gillar detta.
 3. jabla

  jabla Förgöraren

  Inlägg:
  22.582
  Från:
  Helsingborg
  Kan vara centralur utan eget urverk.
   
  Icaras och babanker gillar detta.
 4. Josefin
  Trådstartare

  Josefin Torpare

  Inlägg:
  3
  Kan man med enkla medel få dom att funka igen? Tror också att dom styrts från något annat ställe, såg inte ut att vara egen klocka i dom tyvärr.
   
 5. kirex

  kirex Bonde

  Inlägg:
  160
  Dessa ur är sk. sekundärur. De drivs med pulser på 24 V spänning från ett huvudur. För att få dessa sekundärur att fungera måste du ha ett huvudur som varje minut sänder ut en 24 V puls om c:a 2 sek som gör att minutvisaren hoppar fram en minut på varje inkopplat sekundärur. Man kan 100-tals sekundär ur i en stor byggnad typ sjukhus. Fabrikatet är Westerstrand och de har troligen tillverkats i Töreboda i Sverige. Det är mycket troligt att det varit dubbelsidigt monterade på en speciell konsol som gör att att ett ur visas bakåt och det andra uret framåt. Men även väggmontage är vanligt. Dessa ur kan också ha en logga märkt med "Asea Skandia". Det är samma fabrikat av sekundärur men de är "brandade".
   
  jabla, Icaras, Matic och 14 andra gillar detta.
 6. egbert

  egbert Friends of KS

  Inlägg:
  884
  Vilket underbart svar. Klocksnack när det är som bäst!
   
  hook gillar detta.
 7. meo_swe

  meo_swe Biskop

  Inlägg:
  2.641
  Kan tillägga att dessa ur är ett helvete att jobba med. Sitter sådana uppsatta över hela jävla Huddinge sjukhus. Och när jag jobbade där så dog de precis HELA tiden. Det kan ju ha och göra med åldern, men min uppfattning är att det är en kul grej, som var poppis för länge sedan, men numer bara är problem. Dessutom måste klockan komma in på "rätt" puls, annars börjar den gå galet också...
   
 8. Josefin
  Trådstartare

  Josefin Torpare

  Inlägg:
  3

  Tack för ett jättebra svar! Får nog bli att göra något fint med dom utan att försöka få dom att ticka :)
   
Mårtenssons ur Brookfield