Laddar...
Erikson Urhandel
Stäng notis
Klocksnackbloggen

Du har väl inte missat vi lanserat Klocksnackbloggen?
In, läs och diskutera gärna inläggen på forumet!

Klocksnackbloggen >>

Ta bort AR-behandling från glas?

Diskussion i 'Diskussion' startad av carlanton, 13 januari 2015.

 1. carlanton
  Trådstartare

  carlanton X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.993
  Mitt välvda safirglas har börjat bli extremt repigt. Framförallt har det blivit en ring i mitten av glaset som bara syns i vissa vinklar. Jag antar att det är AR-coatingen som har repats och inte det orepbara glaset. Visst kan man polera bort AR-behandlingen? Hur gör man det?

  Klockan ska visserligen in på service snart, men jag får för mig att ett nytt breitlingglas kommer vara omotiverat dyrt i förhållande till klockans ringa värde.
   
 2. Jesper Fredson

  Jesper Fredson AT-ST driver

  Inlägg:
  1.164
  Från:
  Ystad bor i Oslo
  En urmakare borde utan några större problem klara det, jag lämnade in min steelfish på förmiddagen och hämtade den på eftermiddagen och då var glaset som nytt, prisbild vet jag ej då jag känner urmakaren som gjorde detta gratis för mig
   
 3. R0B

  R0B AT-ST driver

  Inlägg:
  1.204
  Jag fick glaset på min crosswind polerat i samband m service. Jag fick dock gå tillbaka och be urmakaren polera en extra gång då det fortfarande syntes i vissa ljus. Men slutresultatet blev grymt!

  Har inte heller koll på pris, men gå till urmakare och kolla!
   
 4. F-L-P

  F-L-P Y-Wing pilot

  Inlägg:
  995
  Från:
  Uppsala

  Försökte få Bergströms i Uppsala att göra det. Han hade gjort det tidigare men var inte nöjd med resultatet så sa att han gärna undvek det nu mer.
   
 5. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Kobra Kai

  Inlägg:
  30.728
  Från:
  GBG
  Köp autosol på macken, tejpa klockan så det inte hamnar på fel ställe, sätt därefter på en långfilm och börja gnugga. Har inte testat själv, men läst massvis av folk som gjort det utan problem.
   
  jabla gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield