• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

TGIF, dagens klocka, kvällens mat och kvällens dryck

David

Bödeln
Jag är en ganska enkel snubbe, med rätt enkel smak och rätt enkla intressen. Jag gillar inte när det blir för komplicerat. Varför krångla till det i onödan, liksom?

Hackade champinjoner, några schalottenlökar, fem eller sex hackade vitlöksklyftor och ett rejält paket rökig jägarbacon.

130215-TGIF-01_zps9aa76eee.jpg


Första fadäsen, jag hade hade ju tänkt steka baconet knaprigt först. Funderar på att göra en förätarmacka av alltihop, men inser att jag skulle bli tvungen att gå och handla igen i så fall.

Lika bra att göra det bästa av det.

130215-TGIF-02_zps5f7d9fdb.jpg


Ett ordentligt paket oxfärs, 1000g borde räcka.

130215-TGIF-03_zpsf7e2513f.jpg


Ungefär här inser jag att hushållet saknar rödvin att hälla i. Kan inte hjälpas, det får bli öl till kocken istället.

Fadäs tre, börjar bli väl mörkt i botten, inte mitt kök, saknar gjutjärnsgrytan.

130215-TGIF-04_zpsb0acc3e5.jpg


Finhacka några habaneros. Stoppade en fjärdedel i munnen för att prova styrkan.

130215-TGIF-05_zps1bd8a34a.jpg


Det får nog bli några glas mjölk på den där, och får nog räcka med en och en halv i såsen.

130215-TGIF-06_zps6c93ae10.jpg


Får puttra i 40-50 minuter, tur att dykaren är med idag.

130215-TGIF-07_zpsc5935da3.jpg


Ligger efter, tempoökning.

130215-TGIF-08_zpsd75bf394.jpg


Fram med Disney-pappret.

Här är anledningen till att japanarna aldrig kommer att slå Apple. Tänk större och gör kartongerna i samma storlek, för fan!

130215-TGIF-09_zps2022be0a.jpg


Meh. Whatever. Gör det bättre själv!

130215-TGIF-10_zps4c328ef6.jpg


Bechamel, inga konstigheter.

130215-TGIF-11_zps9d7c122a.jpg


Mer salt och peppar.

130215-TGIF-12_zpsed1b22cd.jpg


Jag gillar plattor i botten. Gilla läget.

130215-TGIF-13_zps6b4a733c.jpg


Bygg i vanlig ordning, toppa med resten av osten och komplettera med feta.

130215-TGIF-14_zps1466bc83.jpg


In i ugnen på 200°C, nu dags för en turbodusch.
 

David

Bödeln
Nu står den och vilar.

E98F7174-A256-4A09-AEF6-77152BDC44B7-3986-0000033636C066B7_zps7464321d.jpg


Bolaget har visst öppet en halvtimme till, så kanske blir en flaska vin till maten i alla fall.
 

Wollen

Mao
2-Faktor
Gör en chili på högrev.
Tar cirka 2-3h att göra med cirka 10 min effektiv arbetstid.
1: hacka gul lök, vitlök, chili och släng i en bunke. Ha i tomatpuré, cayenne, oregano, fänkålsfrön och lagerblad.
ImageUploadedByTapatalk1365867669.002186.jpg

2: ta cirka 1kg högrev och skär i munsbitar, brynes i olja i en gjutjärnsgryta. När köttet brynts hivar du i din lökröra som får gotta sig med köttet cirka 5 min.
ImageUploadedByTapatalk1365867746.419038.jpg

ImageUploadedByTapatalk1365867757.352164.jpg

3: Häll i cirka 3-4dl kalvfond.
ImageUploadedByTapatalk1365867843.369195.jpg

Fyll sedan upp med vatten så att hela härligheten täckts!
ImageUploadedByTapatalk1365867891.186079.jpg

Rör om då och då, tillsätt eventuellt saker efter smak och tycke.
Låt puttra på låg värme tills konsistensen är lite kladdig.

4: ät chilin i ett tortillabröd med gräddfil och lite grönsaker.

Viktigast av allt
I kockens öra: Common - The Food
I kockens glas: Nils Oscar Hopyard Ipa

Slutbilder kommer inom kort
 
Topp