Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

TGIF, dagens klocka, kvällens mat och kvällens dryck

Diskussion i 'Diskussion' startad av David, 15 februari 2013.

  1. David
    Trådstartare

    David Bödeln

    Inlägg:
    5.748
    Jag är en ganska enkel snubbe, med rätt enkel smak och rätt enkla intressen. Jag gillar inte när det blir för komplicerat. Varför krångla till det i onödan, liksom?

    Hackade champinjoner, några schalottenlökar, fem eller sex hackade vitlöksklyftor och ett rejält paket rökig jägarbacon.

    [​IMG]

    Första fadäsen, jag hade hade ju tänkt steka baconet knaprigt först. Funderar på att göra en förätarmacka av alltihop, men inser att jag skulle bli tvungen att gå och handla igen i så fall.

    Lika bra att göra det bästa av det.

    [​IMG]

    Ett ordentligt paket oxfärs, 1000g borde räcka.

    [​IMG]

    Ungefär här inser jag att hushållet saknar rödvin att hälla i. Kan inte hjälpas, det får bli öl till kocken istället.

    Fadäs tre, börjar bli väl mörkt i botten, inte mitt kök, saknar gjutjärnsgrytan.

    [​IMG]

    Finhacka några habaneros. Stoppade en fjärdedel i munnen för att prova styrkan.

    [​IMG]

    Det får nog bli några glas mjölk på den där, och får nog räcka med en och en halv i såsen.

    [​IMG]

    Får puttra i 40-50 minuter, tur att dykaren är med idag.

    [​IMG]

    Ligger efter, tempoökning.

    [​IMG]

    Fram med Disney-pappret.

    Här är anledningen till att japanarna aldrig kommer att slå Apple. Tänk större och gör kartongerna i samma storlek, för fan!

    [​IMG]

    Meh. Whatever. Gör det bättre själv!

    [​IMG]

    Bechamel, inga konstigheter.

    [​IMG]

    Mer salt och peppar.

    [​IMG]

    Jag gillar plattor i botten. Gilla läget.

    [​IMG]

    Bygg i vanlig ordning, toppa med resten av osten och komplettera med feta.

    [​IMG]

    In i ugnen på 200°C, nu dags för en turbodusch.
     
  2. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.399
    Mums! Hur gör du med osten? Kör du i ost i såsen eller bara ovanpå?
     
  3. David
    Trådstartare

    David Bödeln

    Inlägg:
    5.748
    Osten får ett eget lager.
     
  4. ZQT

    ZQT The Banker

    Inlägg:
    8.399
    Perfekt!
     
  5. David
    Trådstartare

    David Bödeln

    Inlägg:
    5.748
    Nu står den och vilar.

    [​IMG]

    Bolaget har visst öppet en halvtimme till, så kanske blir en flaska vin till maten i alla fall.
     
  6. Målarn

    Målarn The Steak

    Inlägg:
    5.939
    Från:
    Förorten
    Det där får mig att kasta min matlåda jag käkar på bygget just nu :D hahah!!
    Ser Gott ut David ;)
     
  7. easy rider

    easy rider Dead Man Walking

    Inlägg:
    5.872
    Spring! En fredag är inte komplett utan dryck.
     
  8. David
    Trådstartare

    David Bödeln

    Inlägg:
    5.748
    Finns alltid öl, men det är gott om tid!

    [​IMG]
     
  9. David
    Trådstartare

    David Bödeln

    Inlägg:
    5.748
    WTF! Fick visa leg. Har inte hänt på säkert 10 år.

    [​IMG]
     
  10. Camo00

    Camo00 Friends of KS

    Inlägg:
    6.376
    Från:
    Malmö
    Re: Sv: TGIF, dagens klocka, kvällens mat och kvällens dryck

    Haha, nice! Kändes lite som Come dine with me... :D
     
  11. paradis

    paradis Friends of KS

    Inlägg:
    3.754
    Från:
    Malmö
    Maten såg bra ut,sen kom vinet ock Submariner var med hela tiden....Perfekt ....!!!!!
     
  12. David
    Trådstartare

    David Bödeln

    Inlägg:
    5.748
    Trodde för några ögonblick att hushållet saknade öppnare, men det ordnade sig.

    [​IMG]
     
  13. John R

    John R Präst

    Inlägg:
    1.411
    Ser jävligt gott ut!

    /John R
     
  14. Wollen

    Wollen Barfly

    Inlägg:
    2.725
    Gör en chili på högrev.
    Tar cirka 2-3h att göra med cirka 10 min effektiv arbetstid.
    1: hacka gul lök, vitlök, chili och släng i en bunke. Ha i tomatpuré, cayenne, oregano, fänkålsfrön och lagerblad.
    ImageUploadedByTapatalk1365867669.002186.jpg
    2: ta cirka 1kg högrev och skär i munsbitar, brynes i olja i en gjutjärnsgryta. När köttet brynts hivar du i din lökröra som får gotta sig med köttet cirka 5 min.
    ImageUploadedByTapatalk1365867746.419038.jpg
    ImageUploadedByTapatalk1365867757.352164.jpg
    3: Häll i cirka 3-4dl kalvfond.
    ImageUploadedByTapatalk1365867843.369195.jpg
    Fyll sedan upp med vatten så att hela härligheten täckts!
    ImageUploadedByTapatalk1365867891.186079.jpg
    Rör om då och då, tillsätt eventuellt saker efter smak och tycke.
    Låt puttra på låg värme tills konsistensen är lite kladdig.

    4: ät chilin i ett tortillabröd med gräddfil och lite grönsaker.

    Viktigast av allt
    I kockens öra: Common - The Food
    I kockens glas: Nils Oscar Hopyard Ipa

    Slutbilder kommer inom kort
     
    David gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield