Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk

Tips på vintagebutiker IRL

Diskussion i 'Vintage' startad av Denke, 3 april 2013.

 1. mykie

  mykie Rebel soldier

  Inlägg:
  55
  Från:
  Stockholm
  A.Marchesan såg ju väldigt intressant ut, måste besökas snarast.
   
  Sebastard gillar detta.
 2. H.K. Bergdahl

  H.K. Bergdahl Ewok

  Inlägg:
  8
  Är det någon som har koll på bra affärer i Berlin? Såg att frågan ställts förut, men det var lite klent med svar. Eller är Berlin helt enkelt en trist stad när det gäller att hitta gamla klockor?
   
 3. Kamelen

  Kamelen Stormtrooper

  Inlägg:
  289
  Det beror på vad du söker och är villig till att betala mest kända vintagehandlaren är von linkerdorf på Fasanerstrasse (Kurfurstendam) Uren&kunst på Pestalozzistrasse (charlottenburg) min favorit,på helgen om man känner sig säker i sin kunskap finns 17junistrasse loppis med ett antal fasta ursäljare.
  Många små smultronställen i en stor stad prova googel på tyska.
   
  H.K. Bergdahl gillar detta.
 4. H.K. Bergdahl

  H.K. Bergdahl Ewok

  Inlägg:
  8
  Kanon, tack för tipsen! Alltid skönt att ha en ände att nysta i när man börjar kolla upp.
   
 5. axelaugust

  axelaugust Ewok

  Inlägg:
  46
  På Behnard Huke i Malmö säljer de vintage klockor som de skyltar med i fönstret. Däremot, har de alltid en liten låda bakom disken. Allt från äldre Heuer kronografer, longines och IWC från 50-80 tal. Bara gå in och fråga efter lådan så kan de visa dig! :)
   
  Lunkan30 gillar detta.
 6. Villewonka

  Villewonka Ewok

  Inlägg:
  5
  Är inne hos Beso ibland och kikar. Lämnat in klocka på reparation och service. Trevligt bemötande och väldigt kunnig. Lämnat garantier.

  Har varit hos BS guld och antik ett flertal gånger. Bland annat köpt en dyrare Omega guldklocka där. Sist jag var där var ägaren riktigt otrevlig. Kommer inte gå dit igen. Behövs ju inte heller med ställen som KS.

   
 7. Victory1986

  Victory1986 Ewok

  Inlägg:
  12
  Från:
  Stockholm
  H[ller med att Henning Mührer 'r bra!
   
 8. Thewatchguy

  Thewatchguy Rebel soldier

  Inlägg:
  60
  Någon som känner till butiker i budapest?
   
 9. Gordon_Gekko

  Gordon_Gekko Ewok

  Inlägg:
  2
  När jag var ute och julhandlade för någon månad sen gick jag förbi en liten, trång butik på sibyllegatan (mittemot 7/11), har för mig att den hette gamla lampor. Det stod iallafall "gamla armbandsur köpes" på en skylt utanför butiken vilket gjorde mig nyfiken. Väl inne fanns det ett vitrinskåp fylld med fina klockor av olika skick, årstal och stuk. Priserna var väl i rimligt för en IRL-butik som primärt säljer lampor. Personalen var iallafall väldigt trevlig och jag planerade på att köpa en liten klocka från 70-talet men dessvärre räckte inte pengarna åt både julklappar och en klocka till mig själv. Rekommenderar iallafall butiken då den var väldigt genuin. Om du inte planerar ett köp kan det ändå vara fördelaktigt att gå in i den, kolla på klockorna och prata med liraren som jobbar där.
   
 10. Grafton

  Grafton X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.633
  Åker till Rom på onsdag, någon som har några tips på bra vintagebutiker? Watches in Rome ska jag gå till, men där lär det ju inte bli mycket köpt...
   
 11. Anders Forsberg

  Anders Forsberg AT-ST driver

  Inlägg:
  1.160
  Från:
  Malmö
  Hur ser det ut i Genève, egentligen?
  Åker nedåt om två veckor och kommer att stanna till åtminstone en dag/natt. Antar att det här, om någonstans, bör finnas något skoj?
   
 12. marmot

  marmot Stormtrooper

  Inlägg:
  460
  Från:
  Stockholm
  Finns vintagebutiker i Seoul måntro?