Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Important watches på Stockholms auktionsverk

Important watches nu live på Stockholms Auktionsverk, och klockexpert Per Ekelund finns på plats på visningen den 14-15 oktober.
Ta gärna med egna klockor om du är intresserad av en värdering eller försäljning.

Välkomna!
Mer information i tråden >>

Tradera !!! Skumma klockförsäljare

Diskussion i 'Diskussion' startad av Ken, 5 februari 2015.

 1. Ken
  Trådstartare

  Ken Bonde

  Inlägg:
  166
  Från:
  Stockholm
  Har lagt märke till att det bjuds ut samma klockor om och om igen på Tradera,vad är det frågan om även fast dom säljs så ligger dom ut på auktion igen om ett par veckor,vad är det för trams,vad tycker ni,vad har ni för erfarenhet av att köpa klockor därifrån.
   
 2. nissehult

  nissehult Friends of KS

  Inlägg:
  3.172
  Jag rapporterade ett fall där det var (i min mening) ganska uppenbart att samma konton budade på samma säljares klockor. De konton som budade var relativt nya och hade ingen eller en feedback. Mönstret jag såg var för att trissa upp priserna. Jag vet inte hur det gick för säljaren.

  Samma sak kan kanske ske i de auktioner du bevakar.
   
 3. tissoter

  tissoter Biskop

  Inlägg:
  2.914
  Från:
  Rolexfabriken
  Japp, det är mycket. Har hållit stenkoll sista veckorna och framförallt inom Breitling som jag ser det. En hel del kopior florerar som bekant också. Rapporterar in en hel del som tas bort snabbt så får ändå ge lite cred till Tradera.
   
  newstick00 gillar detta.
 4. tissoter

  tissoter Biskop

  Inlägg:
  2.914
  Från:
  Rolexfabriken
  Min erfarenhet är att bland alla dessa skumraskförsäljare döljer sig en och annan hederlig person, mitt bästa tips är att mejla med säljaren tidigt i budgivningen och skaffa så mycket bilder som möjligt. En seriös säljare hör av sig, de oseriösa skickar lite google-bilder. Sen skulle jag nog personligen inte våga köpa Rolle där.
   
Mårtenssons ur Brookfield