Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Vad innebär nya original delar och hur påverkar det värdet?

Diskussion i 'Vintage' startad av Watchstudent, 9 oktober 2016.

 1. Watchstudent
  Trådstartare

  Watchstudent Torpare

  Inlägg:
  26
  Hej! jag stötte på en vintage klocka där det i produktbeskrivningen står att det är ny originalkrona och originalglas. Innebär det att man har bytt ut original delarna mot identiska eller att delarna har lämnats in för service? samt påverkar detta värdet på vintage klockor? :happyhappy:

  Vänliga hälsningar
  Watchstudent
   
 2. Nedro

  Nedro Stadsbo

  Inlägg:
  201
  Exakt hur det påverkar värdet är väl klurigt att säga. Rent allmänt så är orginal reservdelar något som även brukar kallas servicedelar.
  Undviks hellst på yttre visuella delar, dock tror jag många accepterar eller till och med kan uppskatta om tex ett repigt glas är utbytt.
   
  rogart-63 gillar detta.
 3. rogart-63

  rogart-63 Biskop

  Inlägg:
  4.594
  Från:
  Vettet.
  Om man nu ändå ska byta ett glas så uppskattar man nog om den är ett originalglas. Skulle säga att det är bra om man byt delar till original delar på en vintage klocka.
  Kanske finns visa undantag? Men det blir för invecklat att reda ut här och nu?
   
 4. Per

  Per Björklövens finest

  Inlägg:
  5.809
  Kan väl variera vad man tycker är okej.

  Verksdelar och annat osynligt är normalt sett fine att byta utan värdeminskning.

  Täthetsdetaljer så som glas och krona är acceptabelt värdemässigt men kan för den mest inbitne vara något värdesänkande. Framförallt så brukar moderna glas förstöra estetiken lite. Sänker dock bara värdet med småsummor.

  Allt annat synligt sänker absolut värdet mer eller mindre beroende på del och modell. Alltifrån hundralappar till vansinniga summor.
   
  eriksson850 gillar detta.
 5. Martin Lovasz

  Martin Lovasz Borgare

  Inlägg:
  923
  Från:
  Göteborg
  Original är lurigt och kan betyda olika saker. I bästa fall betyder det att inget är bytt och allt är original, i värsta fall att delar är bytta men inte är till för den specifika modellen utan bara är originaldelar för märket. Man kan ju t ex sätta på en Omega krona som var till för en klocka under 60-talet på en klocka från 50-talet och säga att det sitter en Omega original krona på klockan.