Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Vintage Vacheron Constantin

Diskussion i 'Vintage' startad av Sond, 27 oktober 2013.

 1. Sond
  Trådstartare

  Sond Friends of KS

  Inlägg:
  5.597
  Någon som har lite koll på hur vintage VC är att äga? Jag tänker på service och reservdelar. Exempel på kaliber är 1002, 1007, 1008. Finns det några fallgropar? Några urverk att se upp för? Skulle iofs förvåna mig.

  Frågan handlar helt enkelt om huruvida det är rimliga kostnader och möjligheter att serva dem.
   
 2. Aurum

  Aurum Gubbsnygg

  Inlägg:
  12.393
  Uttalar mig trots att jag inte har någon direkt koll. Men frågan är ju också hur lika syskonverken är? Påverkar tillgången till reservdelar. Men är rädd för att det är lite svårt med reservdelar och fabriksservice känns inte som ett alternativ.

  Har även hört att de tunnaste verken kunde bli skeva när man öppnade uren...
   
 3. China

  China Guest

  Det skiljer en del mellan JLC:s och VC:s calibrar. Kort sagt så är VC:s urverk byggda från ébauche och håller högre klass. VC är heller inte Swiss Made, utan är tillverkade under Genèves sigill (Poinçon de Genève), som är striktare och ställer högre krav på hantverket.
   
 4. Sond
  Trådstartare

  Sond Friends of KS

  Inlägg:
  5.597
  Min (lilla) kunskap säger mig att urverken är utsökta. Men som vi alla vet så kräver ju även de bättre uren lite omvårdnad... Och jag är helt enkelt rädd för att det både blir dyrt och krångligt att äga en VC.

  Annars tycker jag de är klockvärldens "häftigaste" märke. Så hög kvalitet och så exklusivt att man bara baxnar, men nästan ingen känner igen dem.
   
  Aurum gillar detta.
 5. Fixoflex

  Fixoflex Friends of KS

  Inlägg:
  5.305
  Från:
  Småland
  Märket är något litet i Sverige. Även vintagemarknaden är mycket liten. Prisbilden brukar med all rätt
  springa iväg. Det går dock att finna då och då en kostymare utan komplikationer till ett rimligt pris - har tyvärr aldrig
  ägt någon. Visst skulle det vara kul!
   
 6. NiklasArvid

  NiklasArvid Gandhi

  Inlägg:
  3.591

  köp en i så bra skick det bara är möjligt, om en duktig urmakare kan serva den utan att behöva byta delar så behöver det inte kosta mer än för vilket manuellt verk som helst?
   
 7. Singular

  Singular Företag Forumsponsor

  Inlägg:
  2.168
  Under förutsättning att vederbörande vill/vågar/kan arbeta på det, ja - inte alla som är villiga att sätta mejslarna i något som man inte är säker på eller vet att man kan ordna delar till vid ett missöde.