Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Winder eller inte...

Diskussion i 'Diskussion' startad av Airbus, 26 januari 2013.

 1. Airbus
  Trådstartare

  Airbus Stadsbo

  Inlägg:
  382
  Från:
  Stockholm
  Hej,

  Ska man låta en automat gå konstant eller slits den mindre om den får stanna vissa perioder? Om man som jag roterar klockor rätt frekvent, ska man tänka winder eller bara låta den stanna och sen dra upp? Hur är det med gängorna under kronan - de måste ju slitas ut rätt fort om man drar upp den några gånger per vecka?

  Hur gör man med slitna gängor på en PO? Måste man byta boett? Min är helt ny så ingen issue än men är lite paranoid.
   
 2. Mr Chance

  Mr Chance Velourmannen

  Inlägg:
  7.964
  Frågan har diskuterats många gånger och det finns i huvudsak två spår. 1) det är skadligt för klockan att ligga i winder eftersom den slits konstant och 2) det är bättre för klockan att sitta i winder eftersom oljorna då inte tjocknar. Jag vet inte vilket som är bäst men jag antar att ditt tycke och din smak får avgöra.

  Själv har jag ett par automater i winder och några andra liggandes vid sidan om. En tanke är ju att klockor med quickset inte behöver sitta i winder. För att spara gängorna i kronan kan man tänka sig att skaka igång klockan. Men hur är det, behöver Omegor dras igång?

  Jaja, frågan lär väl fortsätta diskuteras...

  /Micke Ni
   
 3. jabla

  jabla Förgöraren

  Inlägg:
  22.618
  Från:
  Helsingborg
  Min winder används mest till klockor som saknar snabbinställning av datumet.
   
 4. Pleximannen

  Pleximannen Stadsbo

  Inlägg:
  360
  Jag resonerar så här: man servar ju ändå med jämna eller ojämna mellanrum så slitage ser jag inte som nåt problem. Däremot tycker jag att det är en fördel att ha klockorna i gång för jag upplever att jag använder dem och roterar dem oftare när de är ställda och går.
   
Mårtenssons ur Brookfield