Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I tionde avsnittet av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi klockor och mode med Per Nilsson från King Magazine!
Fräsig klocka på armen i all ära, men stil är ju trots allt lite mer än så. Och vem kan vara bättre att ta ett snack om dettamed än modemagasinet King's välklädde chefredaktör.

Information om avsnitt 10 >>

Produktionsbolag: Lejon Media
Stäng notis
Klocksnack tillsammans med Nymans Ur 1851 i final!

Sveriges bästa poddar ska röstas fram - visst vore det fantastiskt roligt om vi som nykomlingar gick och vann i vår kategori?
Om du har lyssnat och gillat vad du hört, gå då genast in och rösta på oss här: Podcastpriset >>

Tack!

Winder Rolex DJ 1601

Diskussion i 'Diskussion' startad av Tome, 17 augusti 2014.

 1. Tome
  Trådstartare

  Tome Stadsbo

  Inlägg:
  243
  Vet att winders avhandlats tidigare, men hittar inte svaret till min fråga så... Har en modern winder inköpt i våras. Kör mina nyare klockor där utan problem, 650 tpd båda håll för Tag Heuer, Panerai, Breitling. Men min fundering är om min DJ 1601 ifrån -79 kan ta stryk av att windas på 650 tpd. Min fråga är inte "ska man använda winder eller inte", utan om urverket på en 1601 - till skillnad ifrån nyare automater - kan gå sönder av att över windas? Hittar ingen info på nätet om när skydd mot över-uppdragning av fjädern infördes på Rolex.
   
  Hugii gillar detta.
 2. Rivalen

  Rivalen Friends of KS

  Inlägg:
  1.523
  Orbita - kan deras uppställning vara till hjälp? Sedan skall ju din winder kunna ställas in så också. Min windar i 45 graders lutning och jag antar att det påverkar på så sätt att det blir en lugnare windning än om klockan står rakt upp och ner i windern, men det vet jag inte - bara spekulerar. http://orbita.com/2010_web/NEW/WatchDatabase.htm
   
  Tome gillar detta.
 3. jabla

  jabla Förgöraren

  Inlägg:
  22.562
  Från:
  Helsingborg
  Inga problem med en 1601 har kört min 1603 i Modalo winder mycket. Rolex kaliber 1570 (1575) dras upp åt båda håll.
   
  Galaxxy, Tome och Affe gillar detta.
 4. Rivalen

  Rivalen Friends of KS

  Inlägg:
  1.523
 5. Tome
  Trådstartare

  Tome Stadsbo

  Inlägg:
  243
  Tack Rivalen. Har sett Orbita databasen, men för Rolex säger dom ju bara "most Rolex movements" så därav min fråga. Men Orbita är grymt bra annars! Min Designhutte är också i 45 gr lutning.
   
 6. Tome
  Trådstartare

  Tome Stadsbo

  Inlägg:
  243
  Kanon Jabla! Då kör jag på med min DJ :)
   
  jabla gillar detta.
 7. Tome
  Trådstartare

  Tome Stadsbo

  Inlägg:
  243
  Kan ni ställa in olika hastigheter på olika kanaler på era winders förresten?? Min är 4 kanalers som kan startas stoppas separat, men man måste köra samma program på alla kanaler :( Det enda negativa med Designhutte, men gissar att det är en annan prisklass för att få separata motorer till de olika kanalerna.
   
 8. jabla

  jabla Förgöraren

  Inlägg:
  22.562
  Från:
  Helsingborg
  På min Modalo är det två snurror med två klockor i varje och separat inställning för varje snurra.
   
 9. Rookien

  Rookien Friends of KS

  Inlägg:
  823
  Från:
  Stockholm
  På tal om winders, är det ett "måste" att använda winders för att klockan skall må bra? Vilka nackdelar innebär det att inte ha klockan i winder, som i mitt fall för tillfället?
  Har tänkt skaffa en för AT-n och Explorern men hade ingen aning om att man var tvungen att hålla koll på att man köper rätt winder:)
   
 10. Tome
  Trådstartare

  Tome Stadsbo

  Inlägg:
  243
  Finns fler länkar på forumet om man ska ha winder eller inte och om det är bra att klockan alltid är i "bruk" vs att stanna när den ej används. I mitt fall är det av bekvämlighet för att ha uren med rätt tid och datum när jag behöver dom.
   
 11. jabla

  jabla Förgöraren

  Inlägg:
  22.562
  Från:
  Helsingborg

  Inga nackdelar alls för klockan att inte använda winder men om man har en automatare utan snabbinställning av datumet blir det jobbigt utan winder om man inte använder klockan dagligen.
   
Mårtenssons ur Brookfield