Laddar...
Nymans Ur 1851

Erikson Urhandel
Stäng notis
Klocksnackbloggen

Du har väl inte missat vi lanserat Klocksnackbloggen?
In, läs och diskutera gärna inläggen på forumet!

Klocksnackbloggen >>
Stäng notis
Nymans Ur 1851 & Klocksnacks Podcast
I 2017 års första avsnitt av Klocksnack - tillsammans med Nymans Ur 1851 pratar vi SIHH och Basel!
Det och ett enormt namedroppande av nya och gamla klockmodeller.

Lyssna på podden! >>

Produktionsbolag: Lejon Media

YM vs DJ

Diskussion i 'Diskussion' startad av Mangusta, 5 september 2013.

 1. Mangusta
  Trådstartare

  Mangusta Y-Wing pilot

  Inlägg:
  539
  Jag kan inte bestämma mig för fem öre. Förmodligen för att jag inte är kär i någon av dom. :confused: Har funderat på en stål DJ med blå tavla. Men dykarlooken är mer min stil och därför började jag tänka på YM med silvertavla för några dagar sen. Tavlan stör mig något på YM, tycker DJ är mer clean men överlag så är YM mer min stil. Vilken är vettigast och kommer alltid att passa vid flest tillfällen både i dag och 20 år from nu?
   
 2. Micke B

  Micke B Sweet cheeks

  Inlägg:
  1.151
  Har du kikat på YM med blå tavla? Magisk.
   
 3. Mangusta
  Trådstartare

  Mangusta Y-Wing pilot

  Inlägg:
  539
  Mm, jättefin. Men den finns bara i 40 mm väl?
   
 4. Micke B

  Micke B Sweet cheeks

  Inlägg:
  1.151
  Jupp, var du ute efter midsize?
   
 5. Mangusta
  Trådstartare

  Mangusta Y-Wing pilot

  Inlägg:
  539
  Den som är 36 mm tror jag.
   
 6. Micke B

  Micke B Sweet cheeks

  Inlägg:
  1.151
  Isåfall är svaret på din grundfråga Datejust, utan tvekan!
   
  MKRGG gillar detta.
 7. Mangusta
  Trådstartare

  Mangusta Y-Wing pilot

  Inlägg:
  539
  :D YM är bara snygg i 40 mm?
   
 8. slimjim

  slimjim Rösten från Bro

  Inlägg:
  5.256
  Från:
  Ön
  DJ lätt.
   
 9. Micke B

  Micke B Sweet cheeks

  Inlägg:
  1.151
  De är väl lika snygga men den ena är för liten :)
   
 10. acce1999

  acce1999 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.895
  Eftersom du frågar: Datejust.

  Men det reflekterar mer min smak och stil än din, då jag inte har en aning om vad som är just din smak och stil. För egen del har jag en Explorer I, som närmar sig tjugoårsjubileum på min arm, och den har sett "allt" tillsammans med mig. Och jag ser fram mot att bära den i årtionden framöver. Den reflekterade min stil då och gör det fortfarande. Faktum är att den fortfarande "växer" i mina ögon. Kanske gör en YM samma sak för dig. Kanske en DJ. Kanske något annat.

  Får jag föreslå att du blickar bakåt och reflekterar lite över vilka val av stil du har gjort förr och så föreställer du dig en Datejust respektive en YM som en del av garderoben förr - och nu. Vilken av de båda hade fungerat under alla dessa år? Båda? Ingen?

  Ta dig tid. Njut av att välja.

  A
   
  Carolin gillar detta.
 11. morrism

  morrism Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.455
  Var det inte du som tackade nej till en Rolex pga. de gör tråkiga klockor?
   
 12. Sond

  Sond AT-AT driver

  Inlägg:
  5.609
  Vad är YM för typ av klocka..? Har aldrig riktigt fått grepp om den modellen Ser ju ut som en bror till Sub. Och skillnaden på YM och YM 2 är ju som natt och dag. Varför hålls de inom samma "linje"? Det senare är ju samma för Explorer.
   
 13. jabla

  jabla Sarlacc

  Inlägg:
  24.320
  Från:
  Helsingborg
  Varför välja? :)

  [​IMG]

  Skämt åsido, jag hade valt Yacht Mastern om jag bara fick ha en av dem.
   
  acce1999, Mangusta, ErikGBG och 1 annan gillar detta.
 14. Mangusta
  Trådstartare

  Mangusta Y-Wing pilot

  Inlägg:
  539
  Tack för era svar och åsikter. :)

  Min smak är definitivt mer YM men jag kan uppskatta DJ för vad den är också. Jag gillar dykare, Breitling överlag och YM liknar ju många Breitlingar så det är förmodligen därför jag gillar den mer än DJ. Båda skulle fungera bra för mig men jag antar att DJ funkar på finare tillställningar bättre än en YM kanske? Om den blå tavlan skulle finnas i mindre storleken så skulle det vara klockrent, hehe. Måste bara säga att jag tycker att du verkar vara en väldigt sympatisk person och jag har alltid trevliga diskussioner med dig. Kul förresten att du fortfarande gillar din gamla klocka så mycket. Ibland kan ju ens smak förändras ganska rejält på 20 år annars.
   
  acce1999 gillar detta.
 15. Mangusta
  Trådstartare

  Mangusta Y-Wing pilot

  Inlägg:
  539
  Jo, det var jag. Jag står för att jag tycker det också. Men jag uppskattar Rolex för vad dom ändå har lyckats med som typ ingen annan har klarat av. Sen finns det ju naturligtvis vissa fina modeller. Daytona is to die for t ex! Det var en OP no date som jag aldrig kunde bli kär i hur jag än försökte så den åkte tillbaka till ADn. Nu är det så att personen absolut vill ge mig en klocka och i den prisklassen så inser jag att Rolex är det bästa och vettigaste köpet jag kan göra så därför försöker jag hitta en modell jag kan bli nöjd med för lång tid framöver.
   
 16. Mangusta
  Trådstartare

  Mangusta Y-Wing pilot

  Inlägg:
  539
  Jag håller med dig! Den är lite mysko. Var den inte väldigt poppis för sådär 10 år sen? Nu är den inte lika populär längre tror jag?
   
 17. Köp en YM med blå tavla...

  [​IMG]
   
  Skolläraren, Mangusta och acce1999 gillar detta.
 18. acce1999

  acce1999 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.895
  Den var otroligt populär när den kom, och det var väl 1994 om jag minns rätt. Bars bland annat av Phil Collins och Bruce Willis. Första gången jag klämde på en YM var min tanke att så snart Rolex uppgraderar Submarinern med den här boetten, så slår jag till... men det inträffade ju aldrig... Kan gott och väl föreställa mig att boetten var ett sätt att testa om man skulle gå över till den mjukare formen för alla sportisar... men att YM:en totalt sett inte sålde tillräckligt väl.

  Den senaste med blå tavla är otroligt läcker, men jag är övertygad om att nyhetens behag skulle gå över ganska snabbt för mig... Lite tråkigt faktiskt med tanke på hur OTROLIGT läcker den är... :banghead:

  A
   
 19. acce1999

  acce1999 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.895
  Tack själv!

  Jo, smaken ändras nog, men vissa grundteman (snudd på värderingar) tror jag kvarstår för många. I mitt fall så har jag alltid dragits till "understatement" i form av enkelhet med rena linjer och få detaljer, så kallad "nordisk design", inte allt för påtaglig färgpalett, etc, etc. Detta tema är orubbat sedan barndomen, men formen har ju ändrats över åren, ta bara kostymerna jag burit... som i mångt ändå är en ganska långsamrörlig produkt i sin form... Och en så självklar sak som Levi's jeans: Hittade ett gammalt par som jag provade för ett tag sedan. Jisses vad högt i midjan de satt... Eller är det så att jeans nu för tiden är lågt skurna?

  A
   
 20. acce1999

  acce1999 Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.895
  Den kom 1992... Så den har uppenbarligen funkat utmärkt i över tjugo år nu, så varför ska den inte funka lika utmärkt i sin form i tjugo år till? Eller fyrtio?

  Ju mer jag tänker på det, desto mer sugen blir jag på att prova en... (Känns dyrt det här...) Visst är den blå helt rätt tema för just båtlivet? Hmmm solen skiner ute nu... Kanske "skolka" från dagens möten och besöka Rob E för lite provande... Kanske se om den kan fånga reflektioner från lite vatten... :D

  A
   
 21. Mangusta
  Trådstartare

  Mangusta Y-Wing pilot

  Inlägg:
  539
  Acce1999, hur gick det? Ställde du in dina möten? Den blåa är sjukt snygg och om du är mycket på sjön ska du självklart ha en YM. Inget att diskutera! Bara att dra fram kortet eller kappsäcken med pengar! Och sen drar du till Sandhamn om du bor i Stockholm och steker lite med den. ;) Om jag kunde bära upp en 40 mm skulle jag lätt köpa den. Gamla jeans är ganska roligt för dom går ju upp till armhålorna. :D Dagens jeans är mycket snyggare men förr tyckte man ju att dåvarande stilen var snygg förstås. Things change.

  Förutom dykarmodellerna på klockor så har jag också alltid tyckt att less is more. Skulle aldrig nånsin kunna ta på mig något riktigt blingigt. Men gällande klockor så har min smak inte förändrats nämnvärt på de år jag har varit intresserad av klockor vilket är 10-12 år nu. Tur det så att jag inte har slösat bort massa pengar! :)
   
 22. Mangusta
  Trådstartare

  Mangusta Y-Wing pilot

  Inlägg:
  539
  Är det någon mer som tycker att den silvriga ser död ut i jämförelse med den blåa? Jäklar vilken skillnad det blir när man ser dom bredvid varann. Den silvriga har inte en chans! Bestämde mig här och nu att om det blir en DJ så blir det en blå och inte silver. Den blåa lever verkligen upp och gör att den går från en "jaha-jaja klocka" till "OMG that is frigging gorgeous!"
   
 23. Sond

  Sond AT-AT driver

  Inlägg:
  5.609
  Finns det någon som kan berätta vilken typ av klocka YM är? Jag kan med några rader beskriva Sub. GMT, Dj, DD, Explorer 1 etc. Men inte YM. sälj den till till mig och förklara vad den ger som inte en Sub ger tex.
   
 24. Mangusta
  Trådstartare

  Mangusta Y-Wing pilot

  Inlägg:
  539
  Sorry. Det kan jag inte för den är i något gränsland. Jag vet bara att den är snygg. :D
   
  Sond gillar detta.
 25. LongCon

  LongCon Miss Softie

  Inlägg:
  6.230
  Från:
  Vallentuna
  Vad får man ge för YM med blå tavla? En av de moderna Rolex jag skulle kunna tänka mig.
   
  masterkiller gillar detta.
 26. Da_Ni

  Da_Ni Stormtrooper

  Inlägg:
  273
  Från:
  Stockholm
  116622 med blå tavla finns på c24 från ca 63'
   
  LongCon gillar detta.
 27. Fixoflex

  Fixoflex AT-AT driver

  Inlägg:
  5.526
  Från:
  Småland
  Datejusten!
   
 28. Det är en bling bling sub...
   
  Sond gillar detta.
 29. Problemet är att den blå tavlan ser underbar ut i solljus, men rätt mörk ut annars, så jag är lite kluven...
   
  LongCon gillar detta.
 30. Ryttaren

  Ryttaren X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.783
  Från:
  Västerås
  Den blå är fruktansvärt läcker....synd att den är så dyr :(
   
Mårtenssons ur Brookfield