• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

    Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
    Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

    Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

    Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

    /Hook & Leben

Senaste innehållet av Korvid

  1. Korvid

    Köksknivar

    Åååh. Kul. Kniven ser jättefin ut. Hoppas du får mycket glädje av den!
  2. Korvid

    Köksknivar

    Man kan ha en sambo. Man kan ha en dyr hobby. Men det är av yttersta vikt att de hålls separerade.
  3. Korvid

    Köksknivar

    Kul. Har du något annat från Fredrik? Köpte min första för ett par år sen. Då var det en månads leveranstid. Lite annorlunda nu. 😅 Har testat mycket nu, men tycker att Fredriks knivar är bland de bästa. Trots relativt lågt pris.
  4. Korvid

    Köksknivar

    Är med på vad du menar. Blev lite otydligt. Beställt från Fredrik eller Aidan?
  5. Korvid

    Köksknivar

    Förstår mig inte på Oatley knives. Clad verkar gå ner till eggen, kniven verkar ha en sori och konstig santoku-form. Och sen priserna. Den där kostar väl 20-30k? För de pengarna får man iaf 4 stycken från de flesta stora svenska smederna.
  6. Korvid

    Köksknivar

    @blackcoffee Om man kollar på knivar gjorda av enskilda smeder, iaf i Europa, så tror jag att de flesta gör damasken själva. Annars har jag fått en känsla av att damaskus är ett vanligt steg för de som fastnar i knivhobby. Först någon bättre kniv, men i lägre prisklass. Då sneglar man också mot...
  7. Korvid

    Köksknivar

    Kan väl tillägga att jag tycker det är fantastiskt kul med vårt inhemska knivsmide att jag försöker ge smederna lite uppmärksamhet. Vet att det har sålts många knivar pga inlägg jag gjort på reddit och YouTube, så det leder till något bra iaf.
  8. Korvid

    Köksknivar

    Ibland står jag där i köket, med en helt ny kniv, telefonen i ett stativ, ungarna tillsagda att hålla käften, redo att skära... så undrar jag hur fan det kunde gå så här långt. 😅
  9. Korvid

    Köksknivar

    Kul! En western fulltånge också. Det är lite av en favoritkonstruktion för mig. Äger ingen av hans knivar, men har testat och gett lite feedback. Tycker han gör ett bra jobb. Hoppas han fortsätter även framöver.
  10. Korvid

    Köksknivar

    Har två knivar hemma från Eriksson Knives för lite test. Har sedan ett tag tillbaka gjort en tyst skärfilm när jag har hemma någon kniv. Länkar den från Eriksson, men på kanalen finns 40-talet filmer på handgjorda knivar, för den intresserade.
  11. Korvid

    Vad gör du och din klocka just nu?

    Väntar på att potatisen ska koka klart.
  12. Korvid

    Köksknivar

    Inser att detta är jättesent. JG har varit lite seg på att svara. Tror att knivarna varit en liten hobby vid sidan av. Senast jag pratade med honom så hade han blivit av med sin lokal och det verkade som att han skulle lägga ner.
  13. Korvid

    Köksknivar

    Så är det. Hade jag haft en lämplig diskho så hade jag föredragit en lösning där jag slipade över den.
  14. Korvid

    Köksknivar

    Funkar utmärkt med en bartendermatta (sök på amazon) och en 4x4 träbit för att få lite höjd i stenen. En trasa emellan hindrar från att glida. Men en enkel stenhållare på träbiten är inte fel. Kör själv med bartendermatta, träbit och enkel stenhållare från CleanCut.
  15. Korvid

    Köksknivar

    Du behöver bara en sten på 800-1000 grit och på sikt något för att platta stenen. Shapton Pro/kuromako är en bra sten. Annars finns King 800, men den ger inte lika bra feedback. Jag har kört Shapton Glass och tycker den är kanon. Om du ska ha en andra sten så brukar en grövre vara bra, 320-500...
Tillbaka
Topp