• Välkommen till ett uppdaterat Klocksnack.se

  Efter ett digert arbete är nu den största uppdateringen av Klocksnack.se någonsin klar att se dagens ljus.
  Forumet kommer nu bli ännu snabbare, mer lättanvänt och framför allt fyllt med nya funktioner.

  Vi har skapat en tråd på diskussionsdelen för feedback och tekniska frågeställningar.

  Tack för att ni är med och skapar Skandinaviens bästa klockforum!

  /Hook & Leben

Välkommen till Klocksnack!

Här kan du tillsammans med likasinnade diskutera allt som rör klockor och armbandsur. Du kan också köpa, sälja och byta klockor på Klocksnacks köp- & säljavdelning. Forumet drivs helt ideellt och nivån sätts helt och hållet av oss medlemmar, även om det finns en handfull moderatorer.

Vi gillar att ha ett forum med högt i tak och så få regler som möjligt och så lite moderation som möjligt. Men för enkelhets skull har vi några grundprinciper för diskussionsforumet som du gärna få ta en titt på...

Vad kan vi diskutera?
Forumet är i första hand ett forum för klocknördar, klocksamlare och klocktokar. Är du en sådan har du kommit rätt. Det innebär att vi i första hand diskuterar klockor och klockrelaterade ämnen. Men eftersom vi alla (nåja, de flesta av oss) har andra intressen och ibland bara vill tramsa så är det självklart okej med icke klockrelaterade trådar. För enkelhets skull får sådana trådar gärna märkas med OT i rubriken...

Vad kan vi inte diskutera?
Vi diskuterar inte varumärkesförfalskningar annat än som jämförande diskussioner i syfte att lära sig mer om vad som skiljer en kopia från ett original. En sådan tråd skall ALLTID innehålla bilder och referenser till ett original och andemeningen med tråden skall vara undervisande och kunskapshöjande. Det innebär att en tråd där rubriken exempelvis är "Kolla vilken bra kopia etc" inte är okej. Är du osäker, skippa att posta tråden eller kolla med Admin. Ämnet är känsligt och vid tveksamheter avgör alltid Admin vad som är okej.
Vi diskuterar självklart inte heller sådant som enligt svensk lag uttryckligen är förbjudet. Vid tveksamhet kring detta avgör Admin vad som är okej.

Stil och attityd
Vi är här för att det är kul och för att vi delar ett intresse. Vi är vuxna människor och samtliga medlemmar förväntas agera som någorlunda vuxna människor. En enkel grundprincip är att du inte skriver något till någon på forumet som du inte skulle kunna säga över en kopp kaffe IRL. Du är alltid personligen ansvarig för vad du postar på forumet. Be nice!

Admins roll
Admin kommer inte moderera annat än i undantagsfall. Detta är ett forum och inte ett dagis. Men i de fall där Admin modererar så sker det på god grund och vad Admin beslutar är i dessa fall det som gäller. Admin har kanske inte alltid rätt, men Admin är alltid Admin.

Vem får posta?
Alla som vill! Det finns inga andra krav än ett visst klockintresse. Alla är lika välkomna och om du känner för det får du gärna presentera dig själv så kommer du märka att vi som hänger här inte är vilka klocknördar som helst utan förbaskat trevliga klocknördar!

Enda haken för att kunna posta är att du måste du registrera dig som medlem, det är busenkelt och helt kostnadsfritt.


Enjoy!
 • Publicerad
  15 April 2013
 • Sidvisningar
  449
Topp