Laddar...
Nymans Ur 1851

Äldre Datejusts...

Diskussion i 'Diskussion' startad av Airbus, 17 augusti 2015.

 1. Airbus
  Trådstartare

  Airbus Direktör Jönsson 4 personer

  Inlägg:
  772
  Från:
  Stockholm
  Hej,
  Lite sugen på att pröva vintagespåret. Jag blev lite förvånad när jag såg priserna på gamla DJ's - runt 20K och ibland därunder. Lågt kände jag spontant... En ny med vitguld kostar knappt 60. Tittar man dock på en GMT är skillnaden mellan gammalt och nytt mindre... Är DJ'n inte en eftertraktad modell som vintage?
   
  Noxin och Gummo gillar detta.
 2. BadkarsPiraten

  BadkarsPiraten Ole Bramserud

  Inlägg:
  4.577
  Från:
  Ulricehamn
  Spendera lite mer och få en som är i bra skick (ej överpolerad eller liknande) och gärna nyservad.
  En viktig punkt, har inte säljaren kvitto på service så har den aldrig blivit servad. Kvittar om han tar kniven och skär sig i näven och droppar blodet i en eld för att bevisa att han inte snackar skit. Den har inte blivit servad.

  DJ är eftertraktad jo.
  Men det är den mest klassiska och ikonen för Rolex. Datejust är Rolex, Rolex är Datejust. Det finns så extremt många Datejusts i världen att det säkert inte ens går att räkna. Eftertraktad är den, men utbudet är extremt enormt.
  Det finns i så många olika varianter och färger att du kommer få huvudvärk! Ta din tid och hitta den du vill ha och ta gärna hjälp av Klocksnack så du får en mycket fin en.
   
  Tarkovski, Callxx, Linkan och 2 andra gillar detta.
 3. Criss Cross

  Criss Cross Stig H Olsson

  Inlägg:
  6.404
  Från:
  Stockholm
  Datejust är ganska prisvärd. För något år sedan såldes många äldre för runt 15-16 med länk. Som badkarspiraten säger så var klockan väldigt populär på 70-80 talet och sålde i stora massor. Submariner var inte lika populär på den tiden har jag fått för mig.
   
 4. Magnu$

  Magnu$ Liftwaffe

  Inlägg:
  21
  Du hittar mycket därute men som sagt, värt att att pynta det lilla extra för att få en i bra skick. Tänk också på att det är gamla klockor och service efter köp är mer eller mindre ett måste så ta med det i ekvationen. Jag tycker att jubiléelänken är oslagbar på slät och vitguldsring och om du vill köra stålring hade jag nog kört oysterlänken för att sporta till det lite! Äger själv en 1601 från 67 och det är min absolut favoritklocka än så länge och fungerar till alla tillfällen. Tänk bara på att du måste ha en beater att varva av med för som sagt det är gamla klockor och inte lika tåliga som de nyare modellerna
   
 5. cheesebrickz

  cheesebrickz Algy

  Inlägg:
  87
  Från:
  Les Tarterêts
  Intressant tråd, då jag själv går i tankebanorna kring att kliva in och köpa mig min första Rolex, och just då en Datejust. Tittat mycket på 1603, och blivit sugen på en two tone. Hur pass "nyligen" bör en service ha skett för att man ska kunna köpa den och känna sig lugn?

  EDIT: Nu såg jag att denna tråd skapades redan förra året... Oh well.
   
 6. Magnu$

  Magnu$ Liftwaffe

  Inlägg:
  21
  oj, det tror jag är en helt omöjligt fråga att svara på utan att ge AD svaret "en rålex ska servas var 5e år minst". Men man får utgå från att allt du köper är mög invärtes och behöver en service för 5-6k oavsett sen om du har tur och får en som ser väldigt bra ut och går väldigt bra så får du se det som en trevlig överraskning.
   
 7. cheesebrickz

  cheesebrickz Algy

  Inlägg:
  87
  Från:
  Les Tarterêts
  Ok, tack för input! Ska ha detta i åtanke vid ett eventuellt köp.
   
 8. poormans

  poormans Hedlund

  Inlägg:
  1.829
  Beror väl på ett löst huvud utan service historik hittar du nog för säg 15-17k 1603 med silvertavla

  Är det sen en roligare tavla tex blå, svart eller slate ökar de lite

  Finns service historik är du nästan uppe på 20k för huvudet

  För en med någon form av service och med en länk i vettigt skick får du ge runt 23-25k

  Finns boxar och cert så är det nästan 30k

  Så allt beror på skick, service, tavlor och tillbehör vilket inte är så konstigt en bra blå eller slate tavla till en 16xx modell ligger lätt på 3-4k
   
  Criss Cross gillar detta.
 9. Bagarebergstrom

  Bagarebergstrom Direktör Jönsson 4 personer

  Inlägg:
  755
  Tycker jag såg senast för 1-2 år sedan att man kunde få en fin DJ för ca. 16-18k och idag lär man kliva upp till dryga 23-25k för att få en i samma skick. Prisutvecklingen på vissa modeller av Rolex senaste åren känns nästan värre än dagens husprisutv. Fick hela världen upp ögonen för rolex eller vad hände egentligen?
   
 10. Tjänstemannen

  Tjänstemannen Algy

  Inlägg:
  109
  Styrräntan gick ner till -0.5...
   
  Bagarebergstrom gillar detta.
 11. Mekmek

  Mekmek Stig Helmers Mamma

  ...och swiss franc till nästa 9 kr..;)
   
  Tjänstemannen gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield