Laddar...
Nymans Ur 1851

Återfann en förlorad klocka

Diskussion i 'Diskussion' startad av Galaxy, 21 december 2013.

 1. Galaxy
  Trådstartare

  Galaxy X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.296
  Tjenare!

  Har under dagen letat i cirka tre timmar efter min borttappade mini-display --> VGA-adapter för Mac. Efter mycket om och men lyckades jag finna den i en låda i förrådet. Med min nyfunna letaranda beslutade jag mig för att återigen testa lyckan, genom att leta efter en borttappad guld/stålklocka som jag vet att min far fick i 30-årspresent. Länge letades det, och jag var många gånger nära på att ge upp. Plötsligt säger min mamma att hon tror sig haft klockan i en handväska, så jag börjar leta. Slutligtvis (efter ett sökande i sisådär 12 handväskor) lyckas jag hitta klockan!

  Det visade sig vara en Certina, kvarts. Den ska enligt pappas uppgift vara guldpläterad, och jag har för tillfället ingen linjal, men skulle gissa på att diametern ligger på 32 eller 34 mm. Överlag en klocka som jag tycker är riktigt snygg, som nu kommer att börja användas.

  Eftersom jag vet så pass lite om klockan skulle det därför vara kul med lite information. Vet någon vilken modell det är? Vad kan värdet tänkas vara (om den ens har något andrahandsvärde)? Och vilket material är bandet gjort av?

  Bifogar bilder(ursäktar på förhand för dålig kvalitet):
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Mvh Galaxxy
   
  Micce gillar detta.
 2. Ako

  Ako X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.188
  Från:
  Malmö
  Bandet verkar vara gjort av ödla.
   
 3. Galaxy
  Trådstartare

  Galaxy X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.296
  Jo, tyckte också det. Du vet möjligtvis inget mer om modellen? :)
   
 4. Norra

  Norra Y-Wing pilot

  Det är en vanlig jubilee-klocka från Certina som kostar strax under 10k sprillans ny idag (i alla fall motsvarigheten). Tvivlar på att du kan få så mycket för den idag. Men det är pappas, så varför sälja den? :) (om det nu var en intention du hade).

  Edit: ursäkta min dumhet, du skrev faktiskt att du skulle börja använda den :facepalm:
   
  Galaxxy gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield