Laddar...
Erikson Urhandel

1 500 inlägg och 5 klockor (många bilder)

Diskussion i 'Diskussion' startad av Philippe Stern, 16 november 2015.

?

Philippe Stern?

Poll closed 23 november 2015.
 1. Lämna KS. För alltid.

  34 röst(er)
  16,6%
 2. Byt nick till Fantomen och starta om på ny kula.

  32 röst(er)
  15,6%
 3. Fortsätt precis som du gjort.

  139 röst(er)
  67,8%
 1. Philippe Stern
  Trådstartare

  Philippe Stern Professsor Steinhart, owner and co founder

  Inlägg:
  3.172
  Från:
  Stadtbergen
  Här kommer mitt inlägg 1 500. Tog knappt ett år. Vilket jävla stökigt år sen. Då pratar jag inte ens om mina verbala fighter här på forumet med tröttskallar som inte fattar ironi samt häcklarna som inte tålde sin egen medicin. Nej, jag pratar om alla jäkla klockor som passerat mina händer. Högt som lågt. Alla grilller man fått i huvudet som vägrar släppa taget. Ens velande mellan klocka A och B, och C.

  First things first. Såhär kunde ett inlägg se ut från mig: "Du matar inget troll. Du är bara en dryg besserwisser med stort hävdelsebehov och lässvårigheter som är otrevlig. Prova att tagga ner lite. Du kanske har lågt blodsocker. Gå på lunch nu så får vi hoppas du blir :) sen". Jag insåg ju att detta var helt fel, så jag slutade ganska omedelbart med smilies. Så mycket roligare utan smilies.

  När jag gick med forumet så var jag sugen på en Patek. Gick in för att kolla på en Calatrava. Blev förälskad i en Aquanaut. Stod länge och valde mellan Aquanauten och Nautilus. Läste den utmärkta paketöppningen av @Josef B. Valet mellan gummi eller länk var lätt. Länk är för vuxna och gummi för ungdomar. Men då detta utspelade (november 2014) hade jag en Datejust II som jag gillade skarpt:
  dj II stål guld.jpg
  Min chefs bevingade ord "You look like an arab in that watch" fick mig att göra slag i saken och börja leta efter en Patek. Jag var en OWG och ville inte ha två dyra klockor, så Rolexen fick stryka på foten. Försäljningen drog ut lite på tiden, så en Aquanaut jag hade lagt ögonen på försvann innan jag fick lägga rabarber på den. Slutade med att jag sålde Rolexen och stod utan klocka hastigt och mindre lustigt. Skulle på konferens i New York veckan efter. Min koncernchef, som gjorde arabuttalande (som själv är utlänning) och äger typ 15 finklockor, förväntade sig att se en klocka på min arm. Vad gör man? Jag köpte denna precisionsklocka:
  IMG_20141106_123659.jpg

  Samtidigt så gjorde jag en beställning på en klocka som skulle funka som beater tills jag kunde landa en Aquanaut. Då köpte jag denna skönhet:
  steinhart.jpg
  En Steinhart. Sjukt passande namn för mig. Riktigt trevlig klocka. Ett ETA-verk inut. Gick som en klocka. Känns som IWC har kopierat Steinharts design lite väl mycket med sin pilotklocka.

  Men så helt plötsligt dök graalen upp. En Patek Philippe Aquanaut på länk. Slog till direkt. I am home. Så nöjd. Denna kommer jag aldrig flippa.
  pp.jpg
  patek porsche.jpg

  Supernöjd med denna. Men saknade en fin klocka att skifta med när man inte vill bli ficktjuvad i Barcelona eller nåt. Började sakna en Rolex. WTF! Gick förbi Rob. på min födelsedag och kollade lite. Slutade med att jag gick ut med denna:
  dj II.jpg

  Nu var min duo perfekt. En finare (PP) och en beater (Rolex). Steinharten flippades.
  min duo.jpg
  Plötsligt kommer min kära vän på besök. Vi gick ner på Sturehof och drack lunch. Kom inpå klocksnack. Jag tyckte att min Rolex kändes lite "blek". Inte så tuff och allround. Givetvis drog vi en repa till klockaffären och kikade lite. Slutade att jag gick ut med denna:
  gmt ritz.jpg
  Rolex DJ II i stål flippades. Nu var GMT:n min kompanjon vid resor. Perfekt att ställa om tid på då man såååå ofta byter tidszon. Här ovan ser ni att jag äter frukost i London. Lokal tid halv nio, hemmatid halv tio. Tadaaa!

  Okej. Min nya duo är perfekt. Då är året slut, eller? Nja, inte riktigt. Efter ett event hos Rob så har gått och kärat ner mig i min drömklocka sen jag var 15 år. En Rolex Day-date. Den nya DD 40mm är gryyyyym. Provade ett par i London. Bl a den klassiska i gulguld:
  dd 40mm.jpg
  Dra mig baklänges. Den är såååå nice. Perfekt i storlek och proportioner. Men guld är för araber, säger min chef. Jag är mer vitguldskille:
  dd och gmt.jpg
  Gillar dock inte denna tavla. Sen så säger någon "expert" att vitguld är fattigmansplatina. (Lovar att inte nämna ditt namn @Spencer66.) WTF!? Platina? Hmmmm.... Måste prova den också. Provade en hos @ROB-1832, men den hade fel tavla. Ville prova den nya med romber. Sprang på den i Venedig för några veckor sedan:
  dd platinum.jpg
  FUUUCK! Så jävla najs. Eller? Nej. Jo. Vitguld är kanske bättre? Eller? WTF! Kan inte bestämma mig. Men ni ser åt vart det barkar va? Snart kommer ni nog att se en PP Aquanaut på Köp & Sälj. Klockan jag aldrig skulle sälja. Man ska aldrig sälja aldrig. Aldrig. Pateken är just nu hos PP i Schweiz. Av en slum så testade jag klockan hos Rob när vi hade ett KS-event där. Den gick perfekt i alla lägen utom ett. Klockan skickades iväg. Patek ska byta en fjäder och göra en fullservice. En klocka om inte ens fyllt ett år. Jag älskar min Patek. Vi får se om min kärlek till DD är starkare. Soon we know.

  Som sagt - ett stökigt år här på KS. Men kul och lärorikt. Skönt att veta att det finns folk som är lika knäppa som jag. T o m knäppare...
   
  Senast ändrad: 16 november 2015
  Dinkanspiel, bjrn, Kattvakt och 148 andra gillar detta.
 2. Khoma

  Khoma Stormtrooper

  Inlägg:
  356
  Kungen på KS.
   
  Golbica och Philippe Stern gillar detta.
 3. Cristian

  Cristian X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.895
  Från:
  Tayrona
  Roliga 1500 inlägg. Fortsätt så!
   
  Philippe Stern gillar detta.
 4. Gold

  Gold Y-Wing pilot

  Inlägg:
  798
  Från:
  Hug it out
  Kom igen, bli först med DD 40 på forumet!
   
  Philippe Stern gillar detta.
 5. Zuuki

  Zuuki Stormtrooper

  Inlägg:
  357
  Från:
  Östergötland
  Fortsätt så, grymma klockor och alltid roligt att läsa när du trycker till folk lite :)
   
  Philippe Stern gillar detta.
 6. JLW

  JLW Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.315
  Aldrig träffat dig irl eller bildat en annan uppfattning än här på forumet. Lite svinig attityd ibland (vilket behövs för att hålla diskutionerna levande) och inlägg som inte upplevs som de skrivits i nyktert tillstånd, roliga trådar och feta dinkor - bara saker som gör det kul att hänga här! På med ett par nya trikåer och kör in i kaklet:cigar:
   
  Philippe Stern och Tomas Eriksson gillar detta.
 7. Tomas Eriksson

  Tomas Eriksson Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.587
  Från:
  Prettogettot
  Du har etablerat idolstatus, släpp inte detta vinnande koncept!
  Platina är tyngre än guld om nu pengar inte är ett hinder :cool: Förkasta inte guldsub eller gulddaytona, de är fina pjäser :woot:
   
  Philippe Stern och JLW gillar detta.
 8. Palenkovich

  Palenkovich Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.915
  1500 på ett år, starkt jobbat! Tycker du har landat på en alldeles lagom nivå; har någon fortfarande problem med det är det just deras problem.
  För övrigt är DD 40 grym. Vitguld är rätt väg att gå.
   
  rillesnille och Philippe Stern gillar detta.
 9. KenKun

  KenKun Tie Fighter pilot

  Fantomen <3
   
  Philippe Stern gillar detta.
 10. closetplayer

  closetplayer AT-ST driver

  Inlägg:
  1.014
  Tack för alla underhållande och humoristiska inlägg :)
   
  Philippe Stern gillar detta.
 11. K-S

  K-S X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.697
  Tråkigt nog har ni dålig koll på omvärlden asså ;) , araber (de som är troende muslimer) bär inte gulguld, endast en liten del guld får bäras av en man, typ en vigselring, i Dubai och Abu Dhabi säljs således liten mängd helguld och stor mängd vitguld samt platina.
   
 12. Joakim Svensson

  Joakim Svensson X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.573
  Från:
  Småland
  Jag tror den kommentaren om lågt blodsocker var riktad mot mig, var det inte så?:) Du har dina roliga stunder men ibland blir du rätt tröttsam (;))
  Grattis till 1500 inlägg, fortsätt i samma regi.
   
  Philippe Stern gillar detta.
 13. Denke

  Denke Admin Admin

  Inlägg:
  7.793
  Från:
  Stockholm
 14. nöt

  nöt X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.716
  Då får man gratulera till 1500 inlägg då.
   
  Philippe Stern gillar detta.
 15. mmx

  mmx Stormtrooper

  Inlägg:
  330
  Du vet att man kan kolla klockan på mobilen va?
   
 16. Philippe Stern
  Trådstartare

  Philippe Stern Professsor Steinhart, owner and co founder

  Inlägg:
  3.172
  Från:
  Stadtbergen
  Har inte hittat någon snygg länk till mobilen. Tycker den känns lite stor på handleden också. Mycket mer än 40 mm.
   
  Dru, Cryssarn, Fred72 och 14 andra gillar detta.
 17. JLW

  JLW Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.315
  "Mobilen visar tiden - klockan visar mannen"
   
  Rum Runner, Omega87, Silvferlejon och 9 andra gillar detta.
 18. mmx

  mmx Stormtrooper

  Inlägg:
  330
  :) +1
   
  JLW gillar detta.
 19. mmx

  mmx Stormtrooper

  Inlägg:
  330
  Har du missat att de har skitsnygga fodral som man fäster med kardborrband? Lite högre upp på armen, men va fan...
   
  Philippe Stern gillar detta.
 20. Greven

  Greven Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.369
  Gratulerar till 1500 inlägg!
   
  Philippe Stern gillar detta.
 21. Daytona96

  Daytona96 X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.009
  Från:
  Linköping
  Grattis till 1500 inlägg!:)
   
  Philippe Stern gillar detta.
 22. RicVin

  RicVin Gamorrean Guard

  Inlägg:
  10.844
  Å herregud!! 1500 alltså.. Men så är det ju.. Det går fort när man har kul!! Måste säga att i början så var jag väldigt nära att ignorera dig. Hade blivit min första "ignorant" i så fall. I backspegeln är jag glad att jag inte gjorde detta. Ditt inlägg med den textade "Hitlerfilmen" är nog faan det roligaste jag sett på KS. Förutom alla mina Fredagstrådar förståss..;-)
  Appropå Sturehof.. @Philippe Stern Jag sitter där i skrivande stund. Kom hit och hälsa så jag får gratta dig för dina 1500 inlägg in person!!
  image.jpeg
   
  Rum Runner, N.Bathes, JLW och 1 annan gillar detta.
 23. Oscaro

  Oscaro X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.003
  Givet med 40mm platinum daydate! Sen en sväng till den gamle för att fira!
   
  Philippe Stern gillar detta.
 24. EricMcG

  EricMcG Y-Wing pilot

  Inlägg:
  932
  Snyggt!

  Har du fortfarande kärlek till Steinhart? Jag tror du skäms lite men inte vågar erkänna.
   
 25. Owaysis

  Owaysis Stormtrooper

  Inlägg:
  384
  Din chef verkar riktigt skön!!
   
  Philippe Stern gillar detta.
 26. 80talisten

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  Stort grattis! :D
   
  Philippe Stern gillar detta.
 27. MrPlow

  MrPlow AT-ST driver

  Inlägg:
  1.362
  Man ångrar bara klockan man inte köpte - eller nåt! Keep up the good work!
   
  Philippe Stern och JLW gillar detta.
 28. Hebbe

  Hebbe Ki-Adi-Mundi

  Inlägg:
  5.786
  Grattis till 1500 inlägg. DD 40 mm...jag säger kör!
   
  Philippe Stern gillar detta.
 29. nissehult

  nissehult Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.153
  1500. Det går snabbare än man tror. Grattis.
   
  Philippe Stern gillar detta.
 30. wundlander

  wundlander Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.717
  Från:
  Stockholm
  Skönt att du kammat till din attityd. Fortsätt så så ska vi nog stå ut med dig ett tag till.
   
  Philippe Stern gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield