Laddar...
Nymans Ur 1851

1000 inlägg - liten resumé och tävling!

Diskussion i 'Diskussion' startad av Palenkovich, 17 februari 2015.

 1. Palenkovich
  Trådstartare

  Palenkovich Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.930
  Så har jag nått en milstolpe; 1000 inlägg har det blivit på världens bästa klockforum! Ett och ett halvt år tog det att nå hit. Vi håller alla olika takt, men för egen del har det varit lagom med tanke på att mycket har hänt under denna tid med jobb, bröllop, en nu 15 månader gammal dotter och nästa dotter på ingång inom några veckor.
  Sen jag gick med i KS har mitt klockintresse gått från hyfsat stort till löjligt stort. Forumet har varit en fantastisk källa till kunskap och det är ju nästan löjligt vilken bredd och kunskap som finns inom våra digitala väggar.

  Vad gäller klocktillskott motsvarar tyvärr inte takten på inflödet den hunger jag egentligen besitter, och är med KS-mått mätt ganska blygsamt. Det där med familj, fru på föräldraledighet etc. har gjort att timingen är sämsta möjliga för klockinköp (misstänker att många av er känner igen det där med timing) ;)

  Som nykläckt medlem var första klockan in en som jag hade spanat in redan för ett antal år sedan; Omega PO Chrono. Förbaskat trevlig klocka i många avseenden, även om storleken kan kännas väl påtaglig i vissa sammanhang.
  unnamed (1).jpg

  Jag kunde ju snabbt konstatera att jag behövde en enklare beater.. Valet kändes ganska simpelt och något många av er snabbt kommer nicka igenkännande åt, nämligen en Seiko SKX.
  unnamed (8).jpg

  Trots att jag nyligen hade köpt det som i enlighet med mina dåvarande preferenser och begränsade insyn i klockvärlden var något av en drömklocka i Omegan, ställdes allt fort på ända i och med mitt ökade (miss)bruk av KS. Det tog allt annat än lång tid förrän det där Rolexspöket började härja. När det väl hade kommit fanns det inget annat att göra än att slå till. Efter mycket övervägande och avvägande mot GMTc blev valet till slut Explorer2. Jag köpte den med vit tavla men hade hela tiden planerat att varva med svart över vinterhalvåret, vilket jag också gjort.
  IMG_1448.JPG
  unnamed.jpg

  Nästa rackare in var en jag redan hade i min ägo sedan många år, men som inte hade funkat på ett antal decennier (jag skäms givetvis djupt för att det tog mig så lång tid att serva och börja använda den). Det handlade om en Omega från 1948 som ärvdes efter min morfar. Den åkte i alla fall till slut iväg på service och återkom återuppväckt från de döda. Känns fantastiskt att använda denna gamling som varit i min morfars ägo.
  unnamed (10).jpg

  Under tiden på KS har inte bara mitt intresse för klockor fått sitt lystmäte stillat genom surfandet. Jag har också fått förmånen att gå på ett antal GTG:s, primärt av större karaktär men också enstaka mindre med bara ett fåtal andra medlemmar. Under dessa tillfällen har jag fått tillfälle att testa ett antal fantastiska klockor, som tex. Feskarns PP och K0ltrastens Smurf:
  unnamed (4).jpg
  unnamed (6).jpg

  Givetvis har det också varit jäkligt läckert att se de hederliga KS-högarna av varierande storlek..
  unnamed (5).jpg
  unnamed (3).jpg

  Det bästa med GTG:erna har ändå tveklöst varit att träffa så många andra klockintresserade. Ni har utöver att vara klocktokar framför allt visat er vara förbaskat trevligt folk som det är ett sant nöje att umgås med!
  unnamed (11).jpg


  För er som orkat er hit vill jag självklart genomföra den sedvanliga 1000-inläggstävlingen, eller i det här fallet lotteriet. Jag håller det simpelt; för att delta postar ni senast på söndag kl 20.00 ett foto på er favorit i samlingen tillsammans med en kort motivering till varför just den är favoriten. Jag kommer att lotta fyra vinnare bland alla som deltagit. Idén till priset lånade jag från en tävling Stomatologen höll i och består av var sitt armband från Ung Cancer.

  Avslutningsvis vill jag rikta ett stort tack till alla er medlemmar som gör KS till den härliga plats det är, och inte minst till våra admins för allt arbete de lägger ner för allas vår räkning.

  Bara 500 inlägg kvar till hyllan ;)
   
  Hubbatix, jabla, Bjoerlin76 och 32 andra gillar detta.
 2. Aquaracer2

  Aquaracer2 Grodis

  Inlägg:
  10.641
  Från:
  Skärgården
  Bra Omega i guld, bra jobbat på inläggen..

  Min favvis:

  [​IMG]

  Varför?

  Detta är en vintage dinka som ni inte kan få tag i. Nej ni kan inte få tag i denna. Min logo dial-kran i Kuwait säger att han sett en tidigare i hela sitt liv. Jag köpte denna av Ahmed från Norrköping över hotmail. Ahmed hade tagit med denna från Irak. När jag frågade Longines var den kom ifrån så hade den sålts av en AD i Japan 1983. Tavlan med UAE-logga är dvs original. Så den har skickats från Schweiz, till Japan och sedan till typ Duabi. Efter detta har den på något sätt hamnat i Irak hos Ahmed. Ahmed har sedan migrerat till Sverige och haft denna uppe till försäljning två ggr utan resultat tills jag klippte den utan att tveka. Den är vintage, den är omöjlig att få tag i och den passar bara en person. Därför är den min favvis...
   
  Sullstrom, eriksson850, ZQT och 8 andra gillar detta.
 3. Ernesto

  Ernesto AT-AT driver

  Inlägg:
  6.389
  Min 116200. För att jag sökte efter något som är "jag" i flera månader. Till slut fann jag vad jag letat efter... En klocka som jag kan stå bakom till 100 %. Den är här för att stanna, på riktigt.

  image.jpg

  Du skrev "ett foto" så du får inte se vad den varit med om... Men vi gör allt ihop. Allt.

  Bra häng senast på Stureplan! Blir fler gånger.
   
  JayLar, Sullstrom, Chatastropher och 4 andra gillar detta.
 4. Selvedge13

  Selvedge13 X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.681
  Från:
  Byn
  Grattis till 1000!!

  Mitt bidrag blir min datejust av den enkla anledningen att den funkar till allt, vardag som fest! image.jpg
   
  theargonaut och Palenkovich gillar detta.
 5. snoozarn

  snoozarn AT-AT driver

  Inlägg:
  5.117
  Från:
  Stockholm
  Grattis till 1k, bra jobbat. Alltid lika trevligt att träffas på gtgn dessutom. :)

  Ultimata beatern som alltid är på och som tål allt jag kommer utsätta den för.
  20150128_082916.jpg
   
  theargonaut och Palenkovich gillar detta.
 6. Joffrey

  Joffrey Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.018
  Från:
  Westeros
  Instämmer med snoozarn, alltid trevligt att träffas Palenkovich :)

  Min favorit just nu är den här nu ganska välkända ATn:
  image.jpg

  Den är så all-round att alla andra klockor nästan blir överflödiga. Den är grym som dress, men byggd för att palla mycket mer än jag utsätter den för! Sammantaget en riktigt bra klocka (även om den snart får konkurrens :) )
   
  theargonaut och Palenkovich gillar detta.
 7. finnirgens

  finnirgens Y-Wing pilot

  Inlägg:
  772
  Grattis! Här är min favorit! Rolex och Rolex Submariner är min absoluta favorit och en klocka som jag aldrig kommer vilja vara utan. Jag har haft både nya och vintage( föredrar nyare ). Fick jag bara ha en klocka så blev valet Submarinern. En mångsidig klocka som passar till allt och tål tuffa tag. Kvalitet som inte sticker i ögonen.
  [​IMG]
   
  theargonaut och Palenkovich gillar detta.
 8. Stomatologen

  Stomatologen Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.900
  Från:
  Kiruna
  Grattis till 1000! :)
   
  Palenkovich gillar detta.
 9. DonDraper

  DonDraper X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.710
  Härligt och grattis till 1000..
  Favoriten just nu är ändå APn och anledningen till det stavas, DESIGN, kan inte få nog av att kolla på denna boett, urtavla och länk!

  image.jpg
   
  Matts, theargonaut, Palenkovich och 1 annan gillar detta.
 10. Ryttaren

  Ryttaren X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.827
  Från:
  Västerås
  Grattis till 1000! Det är jämnt skägg i favoritskap. Skulle kunna haka på kottens val av 14790 men idag blev det min SD som är favorit!

  Photo 2013-12-07 12 05 46.jpg
   
  Randel, theargonaut, Palenkovich och 2 andra gillar detta.
 11. Palenkovich
  Trådstartare

  Palenkovich Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.930
  Sjukt bra odds hittills på att vinna ett Fuck Cancer-armband :D
   
 12. theargonaut

  theargonaut Rebel Commander

  Inlägg:
  10.025
  Från:
  Sthlm
  Grattis, och bra jobbat!

  Tudor 9411/0
  [​IMG]

  Motivering: KÄRLEK :) Den perfekta OWG-klockan för mig, om jag skulle behöva välja. Robust, praktisk, bra storlek på alla ledder, lätt-/snabbavläst, möglig, creddig, sportig/toolig men med elegant formspråk/design, högt plexi, rasslig länk osv osv...
   
  Palenkovich gillar detta.
 13. R0B

  R0B AT-ST driver

  Inlägg:
  1.209
  Grattis, och kul med lotteri! :) självklart hakar jag på.
  Min favorit är nog min 116613LB. Min första rolle. Snygg och klassisk men står ändå ut lite. Jag gillar att den funkar till allt, och trots att den är elegant så känns den som en kaxig beater. Mångfacetterad!
  image.jpg
   
  JayLar, watchdreamer, KenKun och 1 annan gillar detta.
 14. Cristian

  Cristian X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.897
  Från:
  Tayrona
  Grattis vännen!

  Min favorit: Blancpain Fifty Fathoms. Varför? Kärlek. Snygg. Lite retro på något sätt. Går helt under radarn. Vissa tror att det är en Seiko :) Glasvridning med cool profil, storleken 40mm och kanske bäst av allt - den är från samma år som min dotter föddes. Lite av en årsklocka. Den ska hon få ärva.


  image.jpg

  image.jpg
   
  JayLar, Palenkovich, Anders W och 1 annan gillar detta.
 15. Apansson

  Apansson Torpare

  Inlägg:
  7.400
  Grattis kungen! Alltid grymt häng med dig, hoppas vi ses snart! Avstår tävlingen då jag har typ 18 såna armband redan :>
   
  Palenkovich gillar detta.
 16. tissoter

  tissoter Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.112
  Från:
  Rolexfabriken
  Jävligt läcker bild!
   
  Ryttaren gillar detta.
 17. Sullstrom

  Sullstrom AT-ST driver

  Inlägg:
  1.404
  Från:
  Västerås
  Grattis till 1000! Kul att se din samling växa :)

  Favoriten just nu är denna Longines Admiral från -69! En härlig raritet med grym storlek och perfekt patina! Länken är en av den skönaste vintagelänkarna jag provat :)

  image.jpg
   
  Ernesto, theargonaut, Cristian och 1 annan gillar detta.
 18. watchdreamer

  watchdreamer Y-Wing pilot

  Inlägg:
  985
  Från:
  Stockholm
  Ångrar att jag sålde min för drygt ett halv år sedan, riktigt trevlig dinka ;)
   
  R0B gillar detta.
 19. Simpatico

  Simpatico X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.944
  Från:
  Skåne men bor i GBG.
  Först ut ett stort grattis till 1K, snyggt jobbat.
  Själv gnetar man på och det känns som en lång uppförsbacke, men en vacker dag så.

  Min favorit just nu är nog virrooo s förtjänst. Flingan.
  Är inne på theargonaut linje med en enkelhet, lagom storlek, skön patina, lagom möglig, ett respektingivande plexi modell/ högt och inte minst att jag inte kan sluta småle när jag tittar på den.
  Sen som en bonus så finns det massor av möjligheter i färg/band/länk/snöre osv.

  IMG_2027.JPG
  Får be om ursäkt för en gammal bild, har haft fullt upp hela helgen.
   
  Palenkovich och theargonaut gillar detta.
 20. Palenkovich
  Trådstartare

  Palenkovich Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.930
  Nu har vinnare lottats; stort tack för era bidrag!

  image.jpg
  image.jpg

  Som ni kan se håvade följande personer in var sitt pris:
  AdamST
  finnirgens
  theargonaut
  Stene13

  Jag köpte två armband i vitt och två i svart; först att i PM meddela mig namn och adress får också möjlighet att välja färg. Får ni fel färg vet ni att någon annan hann före :)
   
  finnirgens, DonDraper, Sullstrom och 8 andra gillar detta.
 21. Cristian

  Cristian X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.897
  Från:
  Tayrona
  Grattis till vinnarna! :)
   
  Palenkovich gillar detta.
 22. Joffrey

  Joffrey Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.018
  Från:
  Westeros
  Tack för tävling Palenkovich! Sätter in en extra slant till BCF jag också :)
   
  Palenkovich gillar detta.
 23. jabla

  jabla Sarlacc

  Inlägg:
  27.929
  Från:
  Helsingborg
  Grattis till 1000 och grattis till vinnarna samt tack för en trevlig tillbakablick över ditt missbruk. :)
   
  Palenkovich gillar detta.
 24. R0B

  R0B AT-ST driver

  Inlägg:
  1.209
  Bra uppstyrt och grattis till vinnarna! :)
   
  Palenkovich gillar detta.
 25. theargonaut

  theargonaut Rebel Commander

  Inlägg:
  10.025
  Från:
  Sthlm
  Yes! Stort tack för den fina vinsten och tävlingen :)
   
  Palenkovich gillar detta.
 26. Simpatico

  Simpatico X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.944
  Från:
  Skåne men bor i GBG.
  Grattis till vinnarna.
   
  Palenkovich gillar detta.
Mårtenssons ur Brookfield