Laddar...
Kaplans
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Säljes/Bytes 14K Omega från 1947 (Prisbump 16/06)

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av Fredgusta, 7 juli 2019.

Royal Watches Sweden
 1. Fredgusta
  Trådstartare

  Fredgusta Titan

  Inlägg:
  196
  Från:
  Göteborg
  Pris:
  12500
  Returpolicy:
  Ingen
  Säljer min välbevarade Omega dressare från 1947 i 14k guld som sitter på ett stiligt JB-Champion flexband i matchande platerad 14k guld. Vann denna på auktion ett par år tillbaka. Vid köp skickas även kvittot från köpet med.

  Klockan är en ren tidskapsel och har för det mesta behandlats med respekt som ett samlarobjekt. Medans jag haft den har den burits 2-3 gånger vid högtidliga evenemang men har annars suttit i lådan och tagits fram när klockintresserade vänner kommit på besök.
  Genom åren har urtavlan fått sig en krämig vit nyans med vacker utspridning av åldersprickar som passar väl till den eleganta silverringen för timmarkörerna och de blanka minutmarkörerna. Ingen krakelering och inget mögel har bildats alls längs tavelkanten. 14K boetten är i gott skick med ett par hairlines här och var men är annars helt felfri. Silvervisarna har hållt sig helt intakta och kronan har fortfarande ett ordentligt grepp. Klockan ser i princip orörd ut och har underhållts för att behållas så.

  Inutti tickar det robusta manuella cal 30 T2 PC som är känt för att vara en riktig arbetshäst till urverk. Urverket märks har varit väl underhållen under åren och tickar på som vilken annan modern klocka idag. Går ungefär +/- 1 minut per dygn beroende lite på ställning och har en gångreserv uppskattad till 36 timmar efter ett par dagars testning.

  Storlekar:
  33.5 mm bred (men känns som 36mm pga långa bandhornen)
  44 mm lug to lug
  18 mm bandbredd
  6 mm tjock

  Pris: 15000 12500
  Är mest intresserad av byten uppåt mot Cartier eller speedy pro.
  F2F i Helsingborg. Vid distansköp står köparen för frakt.

  IMG_7840.JPG IMG_7837.JPG IMG_7845.JPG IMG_7847.JPG
   
  Senast ändrad: 16 juli 2019 kl 19:52
  TimeFlies, eliasstahl, 1Anders och 4 andra gillar detta.
Gripenbro