Laddar...
Nymans Ur 1851 Kaplans Auktioner
 1. Välkommen till Klocksnack, Gäst!

  På förekommen anledning vill vi påminna alla medlemmar om att ta en extra titt på reglerna för de olika forumdelarna.
  T.ex. kan du inte skapa en sälj/köpes-annons det första du gör. Det är gratis att annonsera hos oss, men vi tänker att det är trevligt om man bidragit lite till forumet innan.

  Vi hoppas att du kommer trivas på Klocksnack

  /Ledningen
  Stäng notis

Avslutad Alpha kronograf

Diskussion i 'Handla - Säljes, bytes' startad av Jockinho, 5 mars 2016.

 1. Jockinho
  Trådstartare

  Jockinho AT-AT driver

  Inlägg:
  5.177
  Från:
  Motala
  Älskar du de äldre Daytonas? Men saknar en, två, tre eller fyra mille på banken att leka med? Men inte förskräckt vid blotta tanken på en homage, då kanske detta kan vara något för dig :rolleyes:
  image.jpeg
  Upp till salu (eller byte om rätt byte dyker upp) en Alpha "PN" kronograf, helt oblyg homage av en för många ouppnålig kronograf vars design många andra företag låtit sig inspireras av. För let's face it, rolex vet verkligen vad de gjorde och gör det än idag. Krämfärgad pandtavla och en boett som mäter in på 40mm med 20mm luggar, vilket gör den lite större än dess förebild, är både grymt snyggt och bärs också perfekt på i princip alla handleder.

  I sitter ett Seagull ST1903 som dras upp manuellt. Det fungerar och håller tiden bra med lång gångreserv. Baksidan är i glas och verket är ganska trevligt titta på då seagull (tillskillnad mot ex. Seiko i budgetsegment) ändå dekorerar det.

  Skicket är mkt bra, visst det finns några mindre mindre märken på länk/boett och ring men på handleden i normalt dagsljus ser den ut som ny. Kommer med originallänk med alla extrabitar som faktiskt är både skön och fin, likväl ett racingläder från kvistvik som passar bra. Garantikort/alpha pounch bag följer med också.

  image.jpeg

  image.jpeg image.jpeg

  Allt som allt riktigt trevlig, vågar till och med säga trevligaste kronografen för dessa pengar om du köper nytt och inte räds en homage. Både charmig med sitt akrylglas och vintageutseende likaså ett bra verk. Länkar till en recension för de som vill läsa lite mer från någon annan än säljaren om modellen ;-)

  http://www.watchitallabout.com/alpha-paul-newman-daytona-watch-review/

  Pris: 1350kr inkl. frakt. Finns annars i Motala.
  Byte intressant mot:
  - Seiko skx009/011 på jubilee helst. Ska vara i väldigt fint skick.
  - Mässingklockatyp Armida A1/Helson/Magrette/Zelos
  - Benarus Moray/Barracuda
  - Artego 300m
  - Halios Holotype
  Andra byten känns inte aktuellt just nu tyvärr. Peng upp ok.

  Retur: ok vid felaktig beskrivning, vid f2f ingen retur.

  Referenser finns i massor :)
  //Jocke
   
  henrikhenrik, Maro och Scaramanga gillar detta.
Sjöö Sandström