Laddar...
Erikson Urhandel

Angående dumma jämförelser...

Diskussion i 'Diskussion' startad av 80talisten, 28 mars 2013.

 1. 80talisten
  Trådstartare

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  Måste bara få uttrycka en grej. Att Seikos massprodukserade lågbudgetsklockor jämförs med Toyota är helt på sin plats anser jag.. Klockorna är precis som Toyota massprodukserade men tillförlitliga och av rimlig kvalite i prisklassen... Men att jämföra Seikos premiumkollektioner med Skoda är ju bara så fel och korkat.. Den finns ju ingen liknelse överhuvudtaget.

  Shizukuishi Watch Studio, anläggningen där Seiko har sin produktion av mekaniska Grand Seikos, mekaniska premiumdykare och mekaniska Credors med en produktionsvolym på 30 000 klockor per år, alla klockor och urverk där sätts ihop för hand, poleras för hand med helt egentillverkade komponenter. Alltså så är det så långt ifrån masstillverkning man kan komma, samt med en hel del traditionellt hantverk som vi klocknördar brukar uppskatta. Så nej, att jämföra Seiko med Skoda är helt galet.

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 2. max

  max Dancing Queen

  Inlägg:
  2.203
  Från:
  Kungsholmen
  Hade seiko varit smarta hade de marknadsfört sig under olika namn, precis som toyota och Lexus (där liknelsen käns mer lämplig).
  Nu har de samma namn och det är väl rätt självklart att de får problem som statusmärke med en så stor "billigtskräp"-produktion.
  Bra och fina klockor men en stor miss i marknadsföringen.
  Sen tycker jag att de misslyckats med designen på det mesta vilket är anledningen till att jag drar mig till annat, men det är ju en smaksak.
   
 3. 80talisten
  Trådstartare

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  Ur ett perspektiv att ses som ett lyxmärke gör dom fel, fast jag tror att Seiko inte behöver marknadsföra sig under olika namn. Dom har en genuin historia att vila sig emot, och deras försäljning av premiumkollektioner går bra i Asien, och det är den största marknaden för lyxprodukter, så dom behöver nog inte bevisa mycket mera rent generellt för sin försäljning.
   
 4. mace

  mace Stormtrooper

  Inlägg:
  464
  Vem har jämfört seiko premium med skoda!?
   
 5. Scaramanga

  Scaramanga Rebel Commander

  Inlägg:
  8.186
  Från:
  Höga Kusten
  Skoda gör väldigt bra bilar. Lokala VAG-verkstad påstår att det oftare är fel på en nyare Audi än en Skoda.

  Vet inte hur detta passar in i diskussionen men jag äger både en Audi och en Skoda... och några Seikos ;)
   
 6. max

  max Dancing Queen

  Inlägg:
  2.203
  Från:
  Kungsholmen
  Menar du att seiko som märke i europa (ja vi befinner oss i europa) har ett så gott och stabilt rykte från en genuin historia av kvalitet att de har en bra marknad för sin GS-serie?
  Jag håller fullt med om att skoda inte är en bra liknelse och jag tror att alla vet det även om vi har ganska högt i tak här och att gliringar från olika sidor ibland kan gå till överdrift mer för att retas än för att faktiskt uttrycka en åsikt.
  Personligen hade jag gärna sett att seiko gjorde det samma sak som toyota-Lexus för europa, tror att de skulle lyckas mycket bättre med sin GS-serie om de la den under nytt namn. Men på ett klockforum som detta så tror jag att de flesta har koll på att GS är bra skit rent kvalitetsmässigt.
   
 7. 80talisten
  Trådstartare

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  Nej jag pratar om att Seiko fokuserar sin marknadsföring på Asien, och i Asien är deras försäljning av exempelvis GS bra. Men Europa kommer nog tyvärr i sista hand för dem i rent marknadsföringssyfte.
   
 8. easy rider

  easy rider Dead Man Walking

  Inlägg:
  5.895
  Det var jag :D Seiko anses nog vara Skoda bland de flesta, klocknördar eller annat folk. Inte deras GS-linje men hur många har egentligen koll på den, förutom Seikonördarna?
  Det är bara att inse, Seiko må ha samma klass på urverk och finish som Rolex, men synen på de kommer inte vara samma som synen på Rolex eller annat premiummärke. Jag kan bara tala för mig själv, men tänker jag Seiko tänker jag inte 50kkr-klockor utan mer på prisspannet 1-10k, dvs budget.
  Sluta grina nu och inse att de misslyckats kapitalt med sin marknadsföring kring deras premiummodeller. Hur som helst så skiter dom nog i det då de förmodligen tjänar en jävla massa stålar oavsett.
   
 9. 80talisten
  Trådstartare

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  Som sagt det beror på vilken del av världen vi pratar om, deras huvudområde är asien, och där säljer GS och annat premium utan problem. Och då ska man komma ihåg att asien är en av de viktigaste delarna för lyxförsäljning rent allmänt.. :)
   
 10. Fryken

  Fryken Kamrern

  Inlägg:
  3.355
  Från:
  STOCKHOLM
  +1 Väl talat, som vanligt!
   
 11. CaptainOats

  CaptainOats AT-AT driver

  Inlägg:
  5.109
  Jag vet inte riktigt om det hade det, då hade historian gått förlorad med ett "nytt" märke.
   
 12. 80talisten
  Trådstartare

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  +1
   
 13. max

  max Dancing Queen

  Inlägg:
  2.203
  Från:
  Kungsholmen
  Dåså, då är det ju inte så konstigt att de inte har något högre anseende än skoda om de har europa nederst på prioritetslistan. Jag förstår att du vill att alla sr storheten som du ser, men de har som sagt varit urusla på marknadsföring i europa och seiko är helt enkelt associerat med lågbudgetklockor som är ok men inte mer.
  Ser att du är väldigt obekväm med detta anseende då du skapar nya trådar om ämnet konstant men jag tror inte att du kommer kunna göra seikos marknadsföringsjobb så du får nog helt enkelt nöja dig med att du har en fin klocka som du själv älskar, gör du det till ditt mission att frälsa klockvärlden så finns nog stor risk att denna klocka äter upp ditt klockintresse inifrån, många innan dig inom många genrer har blivit "haters" för att andra inte ser storheten som just de ser.

  Over and out, nu tar vi påskledighet tycker jag :)

  Det är såklart en sak de borde gjort redan då GS introducerades. Men mtp den dåliga grund de har i europa idag så tror jag ändå att det vore en möjlig och bra väg att gå om de vill lyckas i europa/usa.
   
 14. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.662
  Från:
  Jymden
  Men vännen. Nu får du nog tagga ner lite med korståget. Ett tips är att skriva en köpguide eller liknande och samla all information på ett ställe. Som det känns nu så kommer det 10 trådar i veckan om exakt samma sak. Jag har för övrigt skrivit en go grej om ämnet som kanske kan bidra, men den släpper jag inte förrän om någon vecka.
   
 15. 80talisten
  Trådstartare

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  Jag vet... jag vet... det är inte min dag idag.. Varit på dåligt humör sen jag steg upp... Jag ber om ursäkt... Och nej jag är inte obekväm med att Seiko riktar sin marknadsföring till asiatiska marknaden.. Europas konsumtion är ändå en liten prutt i sammanhanget mot Asien :) Nej nu är det påsk! nu ska vi vara glada.. :)
   
 16. mace

  mace Stormtrooper

  Inlägg:
  464
  Easypeasyrider - håller med. Däremot inte att premiumdelen skulle vara jämförbart med Skoda. Tror deras anseende flackar över rätt stor skala beroende på precis det ni säger - de säljer allt under samma namn.

  Därför är det sjukt mycket modigare att köpa en 80 k seiko gs om istället för en Rolle om man gillar seikon bättre. På damma sätt som en vw pantheon är det modigare valet än Audi a8.
   
 17. Isodor

  Isodor Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  3.246
  Från:
  sthlm
  Dags att lugna ned sig lite ?

  Känns som ni hetsar upp Er själva..
   
 18. MERL

  MERL Rebel soldier

  Inlägg:
  113
  Från:
  Stockholm/Bologna
  Lugn nu allesammans :)

  Visst, det första asiaterna jag känner nämner i samband med japanska produkter är alltid KVALITET. Men, oavsett affärsområde, att de saknar premiumkänsla. Att ha en grym produkt kvalitetsmässigt och en premiumkänsla är två olika saker. Sen att seiko säljer bra i asien är väl knappast förvånande, men det skulle jag vilja påstå är pga att japanska produkter förknippas med kvalitet, inte premium. Det gäller även deras s.k. Premiumsegment. Om en personal shopper från ex. Sydkorea ska köpa en lyxklocka till en kund, då köper han/hon inte en seiko, inte enligt min erfarenhet iallafall.

  Och det är väl knappast något fel med det heller :)
   
 19. easy rider

  easy rider Dead Man Walking

  Inlägg:
  5.895
  Det jag menade var att synen på Seiko som helhet var Skoda. Att deras GS-serie har grym kvalitet tvivlar jag inte på. Skulle kanske ha varit mer tydlig.
   
 20. 80talisten
  Trådstartare

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
  Det är ingen fara, det är bara jag som har en dålig dag och är sur och gnällig..
   
 21. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.662
  Från:
  Jymden
  Jag tror ni missar några grejer.
  1: Grand Seiko har en LÅNG historia av framgångar både internationellt och i Japan. Grand Seiko har ALLTID varit creme de la creme från Seiko, men bör ses som ett "eget märke", då GS är en kvalitetssäkring i sig.
  2: Grand Seiko har legat på lut ett bra tag och därefter återuppstod märket i Japan. Att märket därefter släppt åtskilliga modeller som varit framgångsrika är ett faktum. En av modellerna vann exempelvis "European Watch of the Year’ award" 2012 (http://www.0024watchworld.com/watch-of- ... es-in-2012)

  3: Grand Seiko ÄR etablerat och säljer bra. Om man beställer en GS från UK, så är det inte ovanligt att man behöver vänta 2-3 månader på sitt exemplar. Även i Paris är prospex och GS-klockorna slutsålda för jämnan.
  4: Vi snackar inga höga volymer, vilket inte är konstigt då det är cirka 20 urmakare som sätter ihop klockorna.
   
 22. 80talisten
  Trådstartare

  80talisten I wish a could afford a real gold Rolex!

  Inlägg:
  6.760
  Från:
  Eskilstuna
 23. JayJay

  JayJay X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.411

  Ingen mer än jag som tänker CREDOR?
   
 24. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.662
  Från:
  Jymden
  Credor är konceptklockor som kan ta flera år att tillverka och de är därmed inte är avsedda för den breda marknaden.
  Att Seiko inte helt enkelt snor det namnet har att göra med Credors och Grand Seikos historik. Grand Seiko ÄR redan etablerat!!
   
 25. JayJay

  JayJay X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.411
  Jag är väl medveten om vad CREDOR är och vad GS är samt vilka som är skillnaderna. Jag skrev det som en direkt reaktion på det inlägg jag citerade.
   
 26. yonsson

  yonsson Kikuchiyo Moderator

  Inlägg:
  34.662
  Från:
  Jymden
  Ja, och jag skrev det som en direkt reaktion på det inlägget jag citerade. :|
  Men 15 miljoner yen kanske är ett pris som tilltalar marknaden, vad vet jag. Det finns självklart billigare, men Credor är konst och är till för att Seiko ska kunna visa upp mästerverk som deras horologiska konstnärer tillverkat, inget annat.
  ( http://www.credor.com/lineup/masterpiece/ )
   
 27. ZQT

  ZQT The Banker

  Inlägg:
  8.417
  Fast du missar ändå kärnan. "Problemet" är att det heter grand SEIKO. Seiko ses som ett budgetalternativ, bara för att man sätter ett "grand" innan gör inte att det blir ett helt nytt märke tyvärr.


  +45642132156000105648942131, med detta kan vi nog stänga den här diskussionen.
   
 28. Fabian

  Fabian Manboy

  Inlägg:
  4.571
  Från:
  Stockholm
  Bara jag som hellre köper Skoda än seiko....alla dagar i veckan? :D
   
 29. klockodile

  klockodile Jar-Jar Binks

  Inlägg:
  3.226
  Från:
  Gbg
  Klart att folk skulle smälla av om man sade att Seikon på armen kostade 25000. Vill man ha cred köper man inte en Seiko. Vill man ha en unik modell som värmer armen och som ingen (möjligen ett fåtal då) mer än man själv inser värdet på, då köper man en Prospex. Simple as that. Kram :D
   
 30. JohanHLM

  JohanHLM X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.014
  Att ni orkar...
  En av anledningarna till att jag har en GS är helt enkelt för att folk som inte är insatta ska tro att det är en klocka för en tusing eftersom det står Seiko på tavlan. Därmed slipper jag förklara hur jag har råd och varför jag är så dum att jag lägger si o så mycket pengar på en klocka. Skulle varumärket förknippas med lyx likt Rolex anser jag att charmen med GS skulle försvinna. Jag har inget emot Rolex och skulle gärna ha en sådan i samlingen men jag anser att gemene man i en småstad får någon typ av förutfattade meningar (såvida de inte tror att den är fejk) då de ser en Rolex på handleden. Det tas liksom för givet att man är kung i baren om ni förstår vad jag menar.
   
Mårtenssons ur Brookfield