Laddar...
Erikson Urhandel

Aquq terra

Diskussion i 'Diskussion' startad av Apan75, 22 april 2016.

 1. Apan75
  Trådstartare

  Apan75 Plast

  Inlägg:
  18
  Ny här och med ett nyväckt intresse för en riktig klocka undrar jag lite allmänt om Aqua terran. Fallgropar, värt att lägga extra pengar på osv? Jag kommer att vilja ha den med läderband men har förstått att smartaste är att köpa med länk och sen byta själv, tips på det?
  Tack på förhand!
   
 2. Undersköterskan

  Undersköterskan Brons

  Inlägg:
  1.482
  Från:
  Växjö
  Alltid klokt att ta ut klockan på länk då det höjer andrahandsvärdet och alltid är dyrt att köpa till separat efteråt. Jag har länk till alla mina klockor men kör nästan enbart med NATO och Zulu.

  AT är otroliga klockor; så mångsidiga ! Satsa på AT 8500; prispåslaget gentemot klockorna med 2500B/C är ett ynka knippe tusenlappar men skillnaden är milsvid. AT 8500 har världens bästa urverk och en kassaskåpsliknande kvalitetskänsla; enbart skillnaden i länkkonstruktionen motiverar egentligen prisskillnaden. Finns i massor av olika versioner, så det är bara att pröva sig fram sett till storlek och färgsättning. Personligen är jag svag för de första årgångarna med AT 8500 som hade vitguldsram runt datumfönstret; Omega plockade sedermera bort detta då det ansågs skymma och skugga datumet, men ack så snyggt det var med den ramen runt datumet.

  Lycka till i jakten på en AT. Du är på helt rätt spår !

  Vänligen
  Forumets undersköterska
   
  Eurenius, JayLar och Songer gillar detta.
 3. Eurenius

  Eurenius Den norrländska rörtången

  Inlägg:
  6.583
  Från:
  Beyond The Wall
  Hur var det nu, den utan datumram och den med, är det bara estetiska skillnader på de två?
   
 4. Såkkett

  Såkkett Titan

  Inlägg:
  218
  Den med ram får man väl ta av sig om man skall laga mat på induktionshäll då den inte är master caoxial supermagnetskyddad? ;)
   
  MånsT och Ministern gillar detta.
 5. jazzy jeff

  jazzy jeff Titan

  Inlägg:
  200
  Nej, den senare utan ram har Master Co-Axial-verket (15.000 gauss). Den har även PCL.
   
  Eurenius gillar detta.
 6. Undersköterskan

  Undersköterskan Brons

  Inlägg:
  1.482
  Från:
  Växjö
  Ja, det finns ingen teknisk skillnad per automatik beroende på om klockan har eller inte har ramen runt datumfönstret (kvartsversionerna har alltid saknat den, men vi pratar ju om AT 8500 här) - den fanns på de första årgångarna av modellen, sålunda med både kaliber 8500A och även de första (Skyfall-versionen) med kaliber 8500B.

  Vänligen
  Forumets undersköterska
   
  Eurenius gillar detta.
Mollstedt