Laddar...
Nymans Ur 1851

Stockholms Auktionsverk

Arvegods

Diskussion i 'Vintage' startad av Pappi, 23 januari 2013.

 1. Pappi
  Trådstartare

  Pappi Bib Fortuna

  Jag kom att tänka på mitt arvegods i en annan tråd, så här kommer bilder på ett annat sådant. En DS3 "månladarklocka" från sjuttiotalet. Hårt sliten kvartsare med stor charm.
  [​IMG][​IMG]

  Är det någon annan som ligger på gammalt arvegods? Klockor behöver ju inte alltid ha ett stort ekonomiskt värde för att ha ett stort värde :D .
   
  Stroboman, eriksson850, Quaker och 1 annan gillar detta.
 2. Camo00

  Camo00 AT-AT driver

  Inlägg:
  7.047
  Från:
  Malmö
  Re: Sv: Arvegods

  Har en Tissot helguld på ingång, från pappas morfar då han slutade som lokförare 19fryserkallt... Ingen aning om skick och modell än, men bilder kommer! :D
   
 3. jabla

  jabla Sarlacc

  Inlägg:
  27.904
  Från:
  Helsingborg
  Pappikjolo din DS3 gav verkilgen beatern ett ansikte ;)
   
 4. Ministern

  Ministern Admin Admin

  Inlägg:
  19.003
  Arv från svärfar, han var förste och ende ägaren. På sitter det tidstypiska flexiband han bar. Nu är klockan helrenoverad efter 25 år i en skrivbordslåda.

  [​IMG]
   
  WatchIT, Mernis Bajra, Stroboman och 4 andra gillar detta.
 5. Kettil

  Kettil X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.719
  @Spencer
  Riktigt fin! Patina i all ära, men nog ser det riktigt trevligt ut med en fräsch renoverad klocka. Speigel resåren minns man på var mans arm i barndomen. Det är något väldigt macho med de där; cleana tavlor med någon sorts renons på fåfänga. 1960 stod ingen riktig karl (i a f öppet) framför spegeln. :)
   
 6. Ministern

  Ministern Admin Admin

  Inlägg:
  19.003
  Gillar den också, boetten är bara lätt polerad. Men för att vara ärlig så tycker jag nog dressare passar bäst i fint skick.
   
 7. Pappi
  Trådstartare

  Pappi Bib Fortuna

  Ja, det där åstadkommer man inte vid skrivbordet :lol: Far var betongarbetare, så det ska man bli om man vill slita sin beater snyggt :lol:
   
 8. Kettil

  Kettil X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.719
  Kanske en svordom i kyrkan, men så är det... ;)
   
 9. Göran

  Göran Ewok

  Inlägg:
  2
  Väldigt fin!
   
 10. Rolfen

  Rolfen AT-ST driver

  Inlägg:
  1.193
  Från:
  GBG
  Igår fyllde jag år och då fick jag bland annat en klocka som mamma hittat hemma. Klockan har varit pappas (som är död sedan många år) och av årtalet som är graverat på baksidan så gissar jag att han fick den i konfirmationspresent. Det är en klocka av det lite udda märket med det blygsamma namnet Genial. Inget värdefullt i riktig mening men för mig var det väldigt kul att få denna. Troligtvis har den legat i minst 50 år och naturligtvis behöver den service (och nytt glas då det har en spricka) men den gick faktiskt igång. Dock har timvisaren skavt på urtavlan så jag vill inte riskera mera repor plus att oljan nog inte är så fräsch så jag får försöka hålla mig ifrån den till jag hittat någon som vill hjälpa mig med en service.

  Genial.jpg
  GenialBak.jpg
   
  Psykel, Fadershan, Stroboman och 4 andra gillar detta.
 11. gnorf

  gnorf Ewok

  Inlägg:
  8
  Från:
  norr om tokholm
  Pappas Longines, urverket daterar till 57, då skulle han varit 10 år, gissar dock på att han fick den senare i tidiga tonåren. kom med ett slut flexband. Vågar dock inte använda den då den inte varit på service sedan 60 talet, men någon dag ska jag släpa med mig denna till urmakarn. IMG_1212.JPG
   
  parasec, Stroboman, Pappi och 3 andra gillar detta.
 12. Alruts

  Alruts Y-Wing pilot

  Inlägg:
  991
  Från:
  Tønsberg/Bangkok
  Min morfars gamla Laco Sport. Utleverad till honom när han blev innrulerad i Wehrmacht i Juni 39. Patinerad av nästan 6 år på både öst och västfronten, mellom annat belägringen av Leningrad. Däräfter använd dagligen fram till han dog i 83. Har en grov ding i ena bandhornet förorsakat av en granatsplint. Man kastade dock inget som funka....Kommer ihåg dän från jag var grabb på svart perlon som här, män min morsa säger han bar dän på en brun läder-rem. Hela 28mm i diameter....

  IMG_20170108_142653.jpg
   
  Calle med C, JohanSA, Stroboman och 8 andra gillar detta.
 13. Bågspännaren

  Bågspännaren Ewok

  Inlägg:
  14
  Från:
  Järfälla
 14. Stroboman

  Stroboman Tie Fighter pilot

  Inlägg:
  4.379
  Från:
  Medelpad
  Uj, vilken vacker klocka! :)
  Tuxedo-tavla och sifferindex med lite lagom patinerad lysmassa!
  Hör med nån av forumets fantastiska klockfixare, så får du bra och kompetent hjälp med service!
   
  Pauledward och Rolfen gillar detta.
 15. Fredig

  Fredig Stormtrooper

  Inlägg:
  228
  Diggar verkligen indexen på klockan, tycker du får ta steget till urmakaren nu! ;)
   
  gnorf gillar detta.
 16. Rolfen

  Rolfen AT-ST driver

  Inlägg:
  1.193
  Från:
  GBG
  Ja, jag blev onekligen glatt överaskad när den dök upp då även jag är lite svag för det utseendet på klockor och jag viste inte om dess existens. Det enda jag minns farsan använde var en Seiko automat, kommer ihåg när han kom hem med den och visade hur den drogs upp och att jag som liten grabb tyckte det var magiskt. Tyvärr dog den tillslut och jag gissar att den slängdes eller så har morsan även den i sina gömmor.

  Genialen är redan på väg till spa hos Martin Lovasz.
   
 17. Fadershan

  Fadershan X-Wing Pilot

  Inlägg:
  1.581
  Denna gamla pärla är från min morfar. Har låtit serva den och gett den en liten styling med polywatch och nya kläder :) Det är inte min mest värdefulla klocka sett till kronor men helt klart den med högst affektionsvärde. Gifte mig i somras bärandes denna bl.a. :) IMG_20161007_171210 (1).jpg
   
  tdn-dk, Ftira, Anders Forsberg och 8 andra gillar detta.
 18. Monk

  Monk Rebel soldier

  Inlägg:
  111
  Från:
  Göteborg
  IMG_5525.JPG Seiko automat från jag ärvt från min morfar. Om jag tolkar serienumret rätt så är den från tidigt 70-tal. Satte precis på ett nytt läderarmband som jag tror kan bli bra när det slitits in lite. Tyvärr måste också glaset bytas då det är sprucket. Annars fungerar den bra. Lite mörkt när jag tog bilden, postar en bättre när jag bytt glaset. Värdet för mig är betydligt större än det ekonomiska.
   
  gnorf, Psykel och Rolfen gillar detta.
 19. Krusimell

  Krusimell Ewok

  Inlägg:
  33
  Den här fick jag av min pappa redan på 80-talet, då han inte körde med en citizen automat istället (som jag också ärvde när han gick bort). 58-59 är den ifrån. Tappades tydligen i vattnet på någonstans på Gotland i mitten av 60-talet, hittades igen några månader senare och renoverades. Foto 2017-01-20 15 20 55.jpg
   
  gnorf, Monk, Rolfen och 1 annan gillar detta.