Laddar...
Nymans Ur 1851

AS 1188 konstigt beteende ?

Diskussion i 'Hemslöjd, modd och fix' startad av rogart-63, 15 juli 2015.

 1. rogart-63
  Trådstartare

  rogart-63 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.992
  Från:
  Vettet.
  Håller på att serva ett verk åt en forum medlem . Men det strular . Jag har monterat ihop verket med en ny balansaxel och fjäder . Måste jag ställa in beaterror på en ny komplett balansaxel ? Alltså centrera ruby pin (balance pin) genom att flytta collet ? Vad det heter på svenska vet jag inte ? . Går inte justara beaterror då verket har fast balance cook . Måste jag justara så att balance pin centerar mellan banking pins innan jag monterar ihop allt och ställer in resten ? Ska testa att byta huvudfjäder imorgon . Har plockat runt allt från olika verk . Kan jag ha blandat ihop delarna . Samma verk och ser likadana ut . Har inspekterat allt in i minsta detalj .
   
  Senast ändrad: 15 juli 2015
 2. rogart-63
  Trådstartare

  rogart-63 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.992
  Från:
  Vettet.
  Kanske löst det själv ? Har ju servat ett sånt här verk innan . Läser den tråden och ser att på min brygga saknas en juvel ?Måste kolla det imorgon .https://klocksnack.se/threads/service-av-en-lagonda-v-m.38362/ Om den inte finns där tippar ju hjulet och det blir ingen fart i klockan . Men var hittar jag en sån juvel tro ??
  DSC03629.JPG
   
 3. alexndr

  alexndr AT-ST driver

  Inlägg:
  1.152
  Från:
  Stockholm
  Cousins har alla möjliga juveler. Problemet kan bli att hitta rätt storlek. Har du verktyg för det?
   
  rogart-63 gillar detta.
 4. Minuteman

  Minuteman X-Wing Pilot

  Inlägg:
  2.185
  Har du bara bytt balansaxeln, eller hela balansen(med balanshjul, spiral osv.)?
  Om det bara är skandalen du bytt så är det ju viktigaste du får tillbaka spiralen i exakt rätt läge. Även om det är en komplett balans du bytt så kan man behöva justera spiralens läge.

  Angående juvelen, har du kollat att det skall vara lika många juveler i de två verken? Dessa verk finns med olika många juveler.
   
 5. rogart-63
  Trådstartare

  rogart-63 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.992
  Från:
  Vettet.
  Har undersökt verket idag . Monterade bara balansen och balans pinnen centrerade bra mellen ändstoppen . Det var ett komplett set med fjäder och balans jag monterat . Juvelen i bryggan saknas inte på detta verk . Det är lagrat rätt i metallen . Så där är inget fel . Testa byta trumma . Men det gick inte heller . Kollat alla juvelerna om det finns nåt slitage ? Men icke ?
   
 6. alexndr

  alexndr AT-ST driver

  Inlägg:
  1.152
  Från:
  Stockholm
  Vad är problemet nu då? Fortfarande stort "beat error"?
   
 7. rogart-63
  Trådstartare

  rogart-63 AT-AT driver

  Inlägg:
  5.992
  Från:
  Vettet.
  Fått snurr på den igen:) . Monterat ner hela verket och monterade balansen och gånghaken först .Ibland finns liksom ingen plats att göra så . Men på detta vek gick det bra . Byte även ut gånghaken till den från andra verket oxå . Såg likadan ut . Vet inte vad felet var men nu funkar det iallafall . Ska bara justera in den så den går rätt .
   
  Dykarsjuk gillar detta.